Pearl Jam in Zagreb!
Comments
-
elcielo wrote:bok dreadis!
zaintrigirao me tvoj sig, vidim da si '96. bio na PJ u londonu pa me zanima kako si ih uspio tada vidjeti?
nemoj me krivo shvatiti, ali znam da je tada bio čisti SF posjetiti london, što zbog vize, što zbog para itd.
pliz, podijeli s nama to iskustvo
Pokusat cu biti sto kraci:
Nakon rata, buraz i ja smo otisli studirati u UK, on '95, ja '96. PJ je bio na No Code turneji i na Wembley dosao krajem Oktobra (ja tek mjesec dana bio u UK). Karte za obadvije noci su se prodale za nekih 30-ak minuta jos u Avgustu. No, to nije zaustavilo Anesa i mene da se zapicimo putem Londona sa sjevera Engleske. Da skratim pricu, mada je veoma interesantna, mi smo uspjeli obadvije noci kupiti karte na Box Office-u 60 min prije pocetka koncerta po originalnoj cijeni, 15 funti....istina je, tada je cijena bila oko 25 EURTada nije bilo Fan Club principa "kupis kartu, i ako je ne pokupis bice neiskoristena". Tada su se te karte prodavale dalje ako neko ne dodje po rezervaciju da ih pokupi.
3 highlight-a te dvije noci:
1 - Izlazak benda prvu noc, i prije Oceans-a Ed kaze: "The waiting is over...1, 2, 3, 4..."
2 - Prvi put su tada odsvirali Smile
3 - Drugu noc (bas prije Smile-a) Eddie silazi sa bine i urucuje meni i jednoj italijanki pored mene u prvom redupo trzalicu i kaze: "Hvala vam sto ste ponovo dosli, nadam se da cemo se ponovo sresti"......PRICELESS!!! Mozete zamisliti reakciju 18-godisnjeg bosanca tada!!! I sada se najezim kada se sjetim toga!!
Eto...to je bila kratka verzija, mada ima jos mnogo anegdota vezanih za te dvije noci!!
Peace&Love***
'96_londonx2
'00_salzburg_ljubljana_verona_milano
'06_bologna_verona_milano_torino_pistoia_zagreb
My trading page: http://db.etree.org/dreadis0 -
dreadis wrote:Eto...to je bila kratka verzija, mada ima jos mnogo anegdota vezanih za te dvije noci!!
Peace&Love
jooooj, daj ispričaj cijelu priču jednom kad budeš imao vremena.
meni je to PJ razdoblje (sredina 90-ih, vitalogy, no code...) baš nekako mistično...
i čuo si smile! dva puta! uffff0 -
elcielo wrote:jooooj, daj ispričaj cijelu priču jednom kad budeš imao vremena.
meni je to PJ razdoblje (sredina 90-ih, vitalogy, no code...) baš nekako mistično...
i čuo si smile! dva puta! uffff
Evo jos malo:
- Mi smo krenuli iz Yorka (sami sjever Engleske) busom oko ponoci, stigli u London oko 6 a.m...Odmah se uputili prema Wembley-u, i k'o budaledocekali sabah sa jos nekoliko fanova. Odmah su se pojavili i skalperi koji su prodavali karte za tribine po cijeni od 100 funti...smijesno!!
- Anes i ja smo se smjenjivali u redu/Box Office-u u nadi da cemo naci karte. Mislim da ce nas ona zena za pultom pamtiti cijeli zivot koliko smo bili dosadni
- Bilo je STROGO ZABRANJENO crowd surfanje...vjerovali ili ne, sve surfere su istjerali napolje, tako da ih je po koncertu bilo 2-3.
- Karte nisu cijepali, nego uzimali na ulazu, a na kraju koncerta su dijelili na izlazu ko je htio...Ja pokupio 10-ak karata i podijelio raji u Tuzli
- Nismo planirali ostati i drugu noc, zbog manjka karata...ali, dobro je da jesmo inace prica ne bi bila savrsena
- Nije se imalo previse para, pa smo otisli na Victoria Station da tamo na klupi spavamo. Medjutim, oko 01:00 su zatvorili stanicu i drotovi su nas istjerali napolje. Eh, sad...zamisli nas dvojicu koji u sitne sate hodamo najcrnjim (Jack the Ripper) ulicama i trazimo bilo kakav smjestaj?
- U zivotu nisam bio vise gladan nego slijedece jutro...U Pizza Hut-u smo otisli na "eat all you can" buffet i nazderali se k'o stoka!!! Kako je bilo poslije toga u WC-u???....Nije za javnost!
- Vezano za zadnju pricu...Eddie je pricao kako je gledao program o tome kako su rijesili kanalizacioni problem u Londonu, te kako su oni bili..."in the deep shit for a long, long time"
- Prvi red obadva koncerta: 2 bosanca i 5 talijana
- Tada sam imao veoma kratku kosu ofarbanu u plavo i rukavice bez prstiju koje sam koristio kao znojnice. Veoma ucinkovito
- Za dvije noci, ispucali smo oko 5 filmova....Bolesno, znam...Ali, tada nisu postojali digitalni fotoaparati!
Eto...***
'96_londonx2
'00_salzburg_ljubljana_verona_milano
'06_bologna_verona_milano_torino_pistoia_zagreb
My trading page: http://db.etree.org/dreadis0 -
Svaka čast dreadis tebi i burazu. Vrhunska PJ priča!0
-
http://www.vip.hr/sp/index?origurl=/sp/show%3Fidc%3D25000589%26idnews%3D97315
super kolumna najdražeg mi pomotora koncerata
the national je povod, ali ne i tema
+
recenzija koncerta the national s iste stranice, promakla nam je u onoj postkoncertnojeuforiji, a baš se lijepo podsjetiti:
http://www.vip.hr/sp/index?origurl=/sp/show%3Fidc%3D25000583%26page%3D%26idnews%3D950820 -
snih wrote:Ovako smo izglasali - ovo je konačni rezultat svih ovih glasanja:
1. Ten - 9,91
2. Vs. - 9,08
3. Pearl Jam - 6,42
4. Vitalogy - 5,75
5. No Code - 5,67
6. Yield - 4,75
7. Binaural - 4,67
8. Riot Act - 3,33
9. Lost Dogs - 3,09
Vis nebi rekla da ce Lost Degz bit zadnji al eto nesto je moralo bit i na 9. poziciji.
Puno hvala na organizaciji i rezama and all that grunge0 -
cropdustress wrote:
Doctore, jos cu vidjeti za Sarajevo. Zasad sumnjam da je nova godina u igri (jos uvijek) no neko proljece i produzeni vikend..e, to bi mogli! Pa se onda sigurno cujemo i vidimo. A super bi bilo kad bi do onda Dredis i njegov bend sto napravili, pa da se ekipica skupi dolje za vikend u Sarajevu i PJ cover band gazu!
Ja sam ful za ak bi se islo tak nekak proljece or sth.
Vec dugo bi (opet) u Sarajevo al nikak se zgenut (stalno neke turneje i sve to...)
0 -
lestes wrote:ajme, super mi je bilo čitati ova iskustva iz '96e
malo opet na ratm. na još jednom festivalu sviraju - pinkpop
My2cents o RATM
Rejdži su toliko dobar i poseban bend da je to čudo, jedan od onih the bendova naše generacije, i malo je reći da bi ih valjalo vidjet uživo.
Pogotovo što si nikad neću oprostit što ih nisam gledao u Ljubljani prije nešto godina, gdje su svirali zajedno sa još jednim više nego dragim mi bendom, Asian Dub Foundation, koji je tada još bio u originalnoj postavi (gledali smo ih kad su bili prvi put u HR u Tvornici i zvucali su savrseno, ali novi vokali not so much...)0 -
Prića je strava dreadis, to ćeš sigurno i unucima prepričavat...kad sam ja bio mlad....
Alo Domagoj, pa di si ti??CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.0 -
a eddie nam je uspio sad pokupit i čak dvije nominacije za golden globe:)I love quotations because it is a joy to find thoughts one might have, beautifully expressed with much authority by someone recognized wiser than oneself.
- Marlene Dietrich0 -
Dirty Frankk wrote:Prića je strava dreadis, to ćeš sigurno i unucima prepričavat...kad sam ja bio mlad....
Alo Domagoj, pa di si ti??
ehej!
Ma tu sam, svakodnevno vas citam, ali nemam sta puno za pisat, a i forum je tolko aktivan da jedva stignem i procitat!
Vremenski sam malo u banani, tolko da nisam PIAF niti jednom u cijelosti pogledo, al valjda ce i to krenut na bolje.
Inace, cestitke na clanku u gloriji, odlicna PJ promocija0 -
helen cross wrote:a eddie nam je uspio sad pokupit i čak dvije nominacije za golden globe:)
mislim, ed sigurno ne bi kao neki reper rekao 'I wanna thank Jesus for putting me on this Earth' i slična sranja. umrem od smijeha kad te instant zvjezdice počnu s tim...
(a da Ed dobije Oskara mislim da bi to pretjerano odužilo ionako predugu ceremoniju dodjele nagrada, kad bi naš momak opalio jedan kraći acceptance speech!:D:D)
0 -
killroy wrote:ehej!
Ma tu sam, svakodnevno vas citam, ali nemam sta puno za pisat, a i forum je tolko aktivan da jedva stignem i procitat!
Vremenski sam malo u banani, tolko da nisam PIAF niti jednom u cijelosti pogledo, al valjda ce i to krenut na bolje.0 -
odlicna prica, svaka cast
pa di si domagoj, sunce te sprzilo
znam da je daleko jos ljeto 2008., ali objavljuju se prvi bendici i bendovi za festivale.. pa evo mog proslogodisnjeg favoritahttp://www.novarock.at/
planovi su veliki.. festival pa ostanak u austriji na euro 08.. ostvarilo seOh when I was a kid oh how magic it seemed
Oh please let me sleep its Christmas time0
Categories
- All Categories
- 148.8K Pearl Jam's Music and Activism
- 110K The Porch
- 274 Vitalogy
- 35K Given To Fly (live)
- 3.5K Words and Music...Communication
- 39.1K Flea Market
- 39.1K Lost Dogs
- 58.7K Not Pearl Jam's Music
- 10.6K Musicians and Gearheads