Vjerojatno je tih ubojstava bilo i prije, samo su sad ove idiotske televizije odlucile zaradit malo para, pa to isfuravaju ko neku senzaciju.
Ne mogu vjerovat, kad dodjem doma s posla i krenu one vijesti na Novoj tv i onda pocnu samo nabrajat ko se ubio ili ko je koga ubio, tko je opljackao ili prebio nekog. I to u takve detalje da se covjeku smuci. Bez veze i nicem ne koristi, osim da se, smisljeno ili ne, kontrolira opce raspolozenje ljudi.
Strah i shock...najjace sredstvo za manipulaciju.
Sto se tice jadne djece, svaka prica je tuzna.
a gle, takve agli stvari koje gledamo na telki (a događale su se, događaju se i događat ce se) odvracaju paznju od problema tipa OPET poskupio benzin (ok, globalni problem), pregovori s EU su u banani (jako predizborno oruzje), obrukali se sa zerpom zbog nesposobnosti pravosudja i neusklađenosti zakona (jako predizborno oruzje; ministrica jedna od sposobnijih), zg holding je idealna tvrtka koja radi na dobrobit građana zagreba (dizuci cijene da bi imali najbogatiji nagradni fond u svjetskom skijaskom kupu dok nema love za skolske psihologe) i tako dalje i tako blize...
a da ne kazem da nisam mogao kupiti jednu PJ majicu ili npr. "used&new" knjigu na Amazonu jer ne rade dostavu u anus svijeta
btw, pri povratku sa neil younga, kupio sam par stvari u ikei... cijena 115EUR... prijavio na granici i carinik me trazio racun... dao sam mu racun sa merverom, on je rekao da je previse (dozvoljeno 40EUR), a ja sam samo prokomentirao kao "pa skupilo se par sitnica"... carinik me pita da li imam vignetu, majstor izađe iz kucice, skine mi vignetu i pusti me bez da sam platio carinu... heloooou!
a gle, takve agli stvari koje gledamo na telki (a događale su se, događaju se i događat ce se) odvracaju paznju od problema tipa OPET poskupio benzin (ok, globalni problem), pregovori s EU su u banani (jako predizborno oruzje), obrukali se sa zerpom zbog nesposobnosti pravosudja i neusklađenosti zakona (jako predizborno oruzje; ministrica jedna od sposobnijih), zg holding je idealna tvrtka koja radi na dobrobit građana zagreba (dizuci cijene da bi imali najbogatiji nagradni fond u svjetskom skijaskom kupu dok nema love za skolske psihologe) i tako dalje i tako blize...
a da ne kazem da nisam mogao kupiti jednu PJ majicu ili npr. "used&new" knjigu na Amazonu jer ne rade dostavu u anus svijeta
btw, pri povratku sa neil younga, kupio sam par stvari u ikei... cijena 115EUR... prijavio na granici i carinik me trazio racun... dao sam mu racun sa merverom, on je rekao da je previse (dozvoljeno 40EUR), a ja sam samo prokomentirao kao "pa skupilo se par sitnica"... carinik me pita da li imam vignetu, majstor izađe iz kucice, skine mi vignetu i pusti me bez da sam platio carinu... heloooou!
ju sed it rajt, maj frend! to je to... kontrola medija je zakon...
a ovo za carinu, hebeno... ti naši carinici se fakat daju za malu paru... mi potrosili 500 ojri, dali 100 kn u pasošu i sve 5!
... I surfaced and all of my being was enlightened...
vigneta-nije to ono kaj moraš kupiti ukoliko se želiš voziti njihovim cestama?
kupiš to i pičiš gdje hočeš,i po autobahnu ako želiš,sve free
ima i neka fora sa carinom-u to nisam baš upućen-ali ako nešto kupiš (recimo novi bicikl) mislim da imaš pravo na neki povrat novca... e sad u to nisam siguran-to mi je govorio frend kad sam si htio kupiti bicikl u austriji
sad i mene zanima
ima ovdje svjetskih putnika koji znaju nešto više o tom povratu?
Uhm, ja sam malo bedasta i umorna veceras..ali sto je to vigneta?
ne znam zasto sam jos budan (mozda zato kaj sam bio s frendom na pivi), ali evo:
- vigneta je austrijska verzija cestarine... dakle ne placa se cestarina kao kod nas po dionicama autoceste nego se kupi "cestarina", zapravo naljepnica, najcesce koja vrijedi tjedan (ili 10?) dana za nas koji kupujemo u austriji... zove se vinjeta... kosta 7 i sitno EUR za tih 10 dana..... vinjeta se kupi u obliku naljepnice koju naljepis na šajbu... dakle, carinik mi je skinuo vinjetu sa sajbe i nisam morao platiti carinu strasno... ne znam kome je bilo vise neugodno, meni ili njemu
- kaj se tice uvoza, smije se uvesti robe u vrijednosti do 40EUR bez placanja carine.. ja sam imao 115EUR i tip me pustio zbog vinjete... jos je gledao do kada vrijedi vinjeta.. joj...
- povrh svega toga, potvrdio sam racun kod slovenca i dakle dobio merver ili povrat njihovog poreza... samim time bi bilo ok da sam platio porez ili carinu kod nas.. ali eto, carinik se ogrebao za vinjetu... joj... joj... mislim, bilo bi "fer" s moje strane da sam inzistirao na placaju carine kod naseg carinika (helou), ali kao sto moj prijatelj kaze, neprijatelju ni mrvice... joj... joj... koji neugodnjak...
Ehej frikovi, fala s malim zakašnjenjem na čestitkama...
Gledala sam slike iz Beča i naravno, kaj da prokomentiram? Frizure. Ana Z. - jako slatka frizura, super ti stoji. Iva - fora šiškice.
Gunner - u Zagrebu ima još jedan shop u Preradovićevoj gdje se mogu naći majice bendova i slične điđe-miđe, ali mislim da isto imaju samo one klasične tipa natpis benda i slika, tak da bi se svakako najviše isplatilo napravit neku svoju...
Još nisam pročitala Into the wild, tak da ne mogu prokomentirat knjigu, ali budem uskoro...
Vidim da se pričalo o svemu, od Zeitgeista, emosa, samoubojstava pa sve do carinika i vinjeta...
Go frikovi!
Just put a bend in the road, I'm growing tired of straight lines...
Imam nešto što bi moglo zanimati bečku Neil Young ekipicu, ali i ostale. Radi se o, o booootlegu. ho-ho. Nakon 10-ak dana potrage napokon se skinulo flac, prebacilo u mp3 format te vam mogu ponuditi konačnu mp3 verziju...
Znali netko od vas Španjolski ili možda Finski, Norveški ???
Tražio sam malo po forumu likove iz tih zemalja ali nisam još nikoga iskopao.
Znate li možda nekoga??
Rečenica koja mi treba je sljedeća;
"PONESI ME SA SOBOM"
(tako mi se zove kolekcija suvenira za 2008 i treba mi prevod za katalog)
CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
Imam sljedeće jezike: ENG, IT, GER, FRA i Švedski sam nabavio.
Fali mi taj Španjolski i ako može još neki Skandinavski jer to tu kvalitetni turisti sa lovom
E sad jako mi je važno da bude točan spelling jer ako printam 10000 flayera, pa kataloga da ne bude zabune :)
CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
evo na španjolskome: "lleva me contigo''
valjda je dobro
Nemoj valjda
Jeli to IL ili LL ili II??
Tko je izvor?
A katalog je on moje i Ivine firme, (glass and ceramics) kad bude materijal gotov i novi web site, reklamirat ću ga malo
Fali mi taj Španjolski i ako može još neki Skandinavski jer to tu kvalitetni turisti sa lovom
E sad jako mi je važno da bude točan spelling jer ako printam 10000 flayera, pa kataloga da ne bude zabune
Iva: Eh sad, što se tiče spellinga, mislim da tu možeš uvijek pitati google tj provjeriti koliko hitova dobiješ na koji spelling. Meni je ovo za španjolski javila cura koja je diplomirala španjolski (tj. nije da ga samo 'priča') pa joj 100% vjerujem, a čini se i da je bio i neki hit koji se tako zvao: http://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM teški LOL!
spelling je dva L
edit: gunner nemoj se ljutit, ali ako tvoj izvor nema diplomu Filozofskog faksa (znam, pristrana sam ), ja bih ipak izabrala LLEVAME CONTIGO tj. zajedno napisan glagol i zamjenica
nema diplomu,ali tečno govori samo si vi složite kako hoćete
Iva: ma ja osim kaj mi ova ima diplomu sam i skroz oduševljena ovim momcima koji pjevaju taj hit 'llevame contigo'! pravi su dase! http://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM
Iva: Eh sad, što se tiče spellinga, mislim da tu možeš uvijek pitati google tj provjeriti koliko hitova dobiješ na koji spelling. Meni je ovo za španjolski javila cura koja je diplomirala španjolski (tj. nije da ga samo 'priča') pa joj 100% vjerujem, a čini se i da je bio i neki hit koji se tako zvao: http://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM teški LOL!
spelling je dva L
edit: gunner nemoj se ljutit, ali ako tvoj izvor nema diplomu Filozofskog faksa (znam, pristrana sam ), ja bih ipak izabrala LLEVAME CONTIGO tj. zajedno napisan glagol i zamjenica
A ovo je zakon...sad imam i pjesmu to se nisam nadao.
A Swe Nor i Dan je super, znaći mogu staviti jedan i svi će razumjeti o čemu se radi
Eto sad imam sve, hvala svima!!
Comments
ju sed it rajt, maj frend! to je to... kontrola medija je zakon...
a ovo za carinu, hebeno...
HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
nije bas nes, al ajde
rijeka, varazdin, dubrovnik...nisam vidio zg...:)
http://www.stress.hr/pretrazivanje.php?q=Pearl+Jam&cid=
419 352
fora... ja si naručila remen...
HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
Neee!
Uhm, ja sam malo bedasta i umorna veceras..ali sto je to vigneta?
sjecam se kad sam bio s tatom:D:D
419 352
Ona naljepnica koju zalijepiš na šoferšajbu
kupiš to i pičiš gdje hočeš,i po autobahnu ako želiš,sve free
ima i neka fora sa carinom-u to nisam baš upućen-ali ako nešto kupiš (recimo novi bicikl) mislim da imaš pravo na neki povrat novca... e sad u to nisam siguran-to mi je govorio frend kad sam si htio kupiti bicikl u austriji
sad i mene zanima
ima ovdje svjetskih putnika koji znaju nešto više o tom povratu?
a povrat se treba dobit...sve ovisi..
ili ti naplate carinu doma :mad: ahh...bolna tema.
ali stvarno ga znaju srati na carinama...
Oh please let me sleep its Christmas time
ne znam zasto sam jos budan (mozda zato kaj sam bio s frendom na pivi), ali evo:
- vigneta je austrijska verzija cestarine... dakle ne placa se cestarina kao kod nas po dionicama autoceste nego se kupi "cestarina", zapravo naljepnica, najcesce koja vrijedi tjedan (ili 10?) dana za nas koji kupujemo u austriji... zove se vinjeta... kosta 7 i sitno EUR za tih 10 dana..... vinjeta se kupi u obliku naljepnice koju naljepis na šajbu... dakle, carinik mi je skinuo vinjetu sa sajbe i nisam morao platiti carinu
- kaj se tice uvoza, smije se uvesti robe u vrijednosti do 40EUR bez placanja carine.. ja sam imao 115EUR i tip me pustio zbog vinjete... jos je gledao do kada vrijedi vinjeta.. joj...
- povrh svega toga, potvrdio sam racun kod slovenca i dakle dobio merver ili povrat njihovog poreza... samim time bi bilo ok da sam platio porez ili carinu kod nas.. ali eto, carinik se ogrebao za vinjetu... joj... joj... mislim, bilo bi "fer" s moje strane da sam inzistirao na placaju carine kod naseg carinika (helou), ali kao sto moj prijatelj kaze, neprijatelju ni mrvice... joj... joj... koji neugodnjak...
i tak, ne?
Gledala sam slike iz Beča i naravno, kaj da prokomentiram? Frizure.
Gunner - u Zagrebu ima još jedan shop u Preradovićevoj gdje se mogu naći majice bendova i slične điđe-miđe, ali mislim da isto imaju samo one klasične tipa natpis benda i slika, tak da bi se svakako najviše isplatilo napravit neku svoju...
Još nisam pročitala Into the wild, tak da ne mogu prokomentirat knjigu, ali budem uskoro...
Vidim da se pričalo o svemu, od Zeitgeista, emosa, samoubojstava pa sve do carinika i vinjeta...
Go frikovi!
ne bih se baš složila... u ikei se kupuje kad god se stigne... to je zakon!!!
HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
Imam nešto što bi moglo zanimati bečku Neil Young ekipicu, ali i ostale. Radi se o, o booootlegu. ho-ho. Nakon 10-ak dana potrage napokon se skinulo flac, prebacilo u mp3 format te vam mogu ponuditi konačnu mp3 verziju...
Pa izvolite, želim vam ugodno slušanje.
http://www.sendspace.com/file/znrx0i
(ovo je trebalo biti iznenađenje za slijedeći eventualni meet up, ali netko jako dobro prati Last Fm
Znali netko od vas Španjolski ili možda Finski, Norveški ???
Tražio sam malo po forumu likove iz tih zemalja ali nisam još nikoga iskopao.
Znate li možda nekoga??
Rečenica koja mi treba je sljedeća;
"PONESI ME SA SOBOM"
(tako mi se zove kolekcija suvenira za 2008 i treba mi prevod za katalog)
Ja ću sad poslat sms frendici za španjolski pa ti javim.
ŠPANJOLSKI: Llevame contigo
E sad jako mi je važno da bude točan spelling jer ako printam 10000 flayera, pa kataloga da ne bude zabune
a za kakav to katalog,ako se smije znati?
valjda je dobro
Nemoj valjda
Jeli to IL ili LL ili II??
Tko je izvor?
A katalog je on moje i Ivine firme, (glass and ceramics) kad bude materijal gotov i novi web site, reklamirat ću ga malo
spelling je dva L
edit: gunner nemoj se ljutit, ali ako tvoj izvor nema diplomu Filozofskog faksa (znam, pristrana sam
Hej! Bas fora
SVEDSKI - Ta mig med dig.
...i sada nesto potpuno drugacije:
NORVESKI - Ta meg med deg.
DANSKI - Tag mig med dig.
i ne javlja mi još ništa :(
ma kaj ću se ljutiti
nema diplomu,ali tečno govori
A ovo je zakon...sad imam i pjesmu
A Swe Nor i Dan je super, znaći mogu staviti jedan i svi će razumjeti o čemu se radi
Eto sad imam sve, hvala svima!!