Pearl Jam in Zagreb!

1425426428430431860

Comments

• siljosiljo Posts: 2,203
    killroy wrote:
    Vjerojatno je tih ubojstava bilo i prije, samo su sad ove idiotske televizije odlucile zaradit malo para, pa to isfuravaju ko neku senzaciju.
    Ne mogu vjerovat, kad dodjem doma s posla i krenu one vijesti na Novoj tv i onda pocnu samo nabrajat ko se ubio ili ko je koga ubio, tko je opljackao ili prebio nekog. I to u takve detalje da se covjeku smuci. Bez veze i nicem ne koristi, osim da se, smisljeno ili ne, kontrolira opce raspolozenje ljudi.
    Strah i shock...najjace sredstvo za manipulaciju.

Sto se tice jadne djece, svaka prica je tuzna.

a gle, takve agli stvari koje gledamo na telki (a događale su se, događaju se i događat ce se) odvracaju paznju od problema tipa OPET poskupio benzin (ok, globalni problem), pregovori s EU su u banani (jako predizborno oruzje), obrukali se sa zerpom zbog nesposobnosti pravosudja i neusklađenosti zakona (jako predizborno oruzje; ministrica jedna od sposobnijih), zg holding je idealna tvrtka koja radi na dobrobit građana zagreba (dizuci cijene da bi imali najbogatiji nagradni fond u svjetskom skijaskom kupu dok nema love za skolske psihologe) i tako dalje i tako blize...

a da ne kazem da nisam mogao kupiti jednu PJ majicu ili npr. "used&new" knjigu na Amazonu jer ne rade dostavu u anus svijeta ;)

btw, pri povratku sa neil younga, kupio sam par stvari u ikei... cijena 115EUR... prijavio na granici i carinik me trazio racun... dao sam mu racun sa merverom, on je rekao da je previse (dozvoljeno 40EUR), a ja sam samo prokomentirao kao "pa skupilo se par sitnica"... carinik me pita da li imam vignetu, majstor izađe iz kucice, skine mi vignetu i pusti me bez da sam platio carinu... heloooou! :D
    Standing on a hill, staring at a mountain...
  • jurasicajurasica Posts: 1,534
    siljo wrote:
    a gle, takve agli stvari koje gledamo na telki (a događale su se, događaju se i događat ce se) odvracaju paznju od problema tipa OPET poskupio benzin (ok, globalni problem), pregovori s EU su u banani (jako predizborno oruzje), obrukali se sa zerpom zbog nesposobnosti pravosudja i neusklađenosti zakona (jako predizborno oruzje; ministrica jedna od sposobnijih), zg holding je idealna tvrtka koja radi na dobrobit građana zagreba (dizuci cijene da bi imali najbogatiji nagradni fond u svjetskom skijaskom kupu dok nema love za skolske psihologe) i tako dalje i tako blize...

a da ne kazem da nisam mogao kupiti jednu PJ majicu ili npr. "used&new" knjigu na Amazonu jer ne rade dostavu u anus svijeta ;)

btw, pri povratku sa neil younga, kupio sam par stvari u ikei... cijena 115EUR... prijavio na granici i carinik me trazio racun... dao sam mu racun sa merverom, on je rekao da je previse (dozvoljeno 40EUR), a ja sam samo prokomentirao kao "pa skupilo se par sitnica"... carinik me pita da li imam vignetu, majstor izađe iz kucice, skine mi vignetu i pusti me bez da sam platio carinu... heloooou! :D

ju sed it rajt, maj frend! to je to... kontrola medija je zakon...
    a ovo za carinu, hebeno... :) ti naši carinici se fakat daju za malu paru... mi potrosili 500 ojri, dali 100 kn u pasošu i sve 5! :)
    ... I surfaced and all of my being was enlightened...

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    evo jedna, recimo, zanimljivost:D
    nije bas nes, al ajde
    rijeka, varazdin, dubrovnik...nisam vidio zg...:)

http://www.stress.hr/pretrazivanje.php?q=Pearl+Jam&cid=
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
    hard_sun wrote:
    nije bas nes, al ajde

fora... ja si naručila remen... :)

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • cropdustresscropdustress Posts: 4,339
    hard_sun wrote:
    nije bas nes, al ajde

Isss....:eek:
    Neee! :D

Uhm, ja sam malo bedasta i umorna veceras..ali sto je to vigneta? :o
    "I surfaced and all of my being was enlightened"
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    kolko ja znam vigneta ti se kupuje za prolaz kroz Austriju:D
    sjecam se kad sam bio s tatom:D:D
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
  • RijekaRijeka Posts: 801

Ona naljepnica koju zalijepiš na šoferšajbu :D, umjesto plaćanja cestarine po Austriji...
    Death or glory!

• Gunner_VGunner_V Posts: 230
    vigneta-nije to ono kaj moraš kupiti ukoliko se želiš voziti njihovim cestama?
    kupiš to i pičiš gdje hočeš,i po autobahnu ako želiš,sve free :)

ima i neka fora sa carinom-u to nisam baš upućen-ali ako nešto kupiš (recimo novi bicikl) mislim da imaš pravo na neki povrat novca... e sad u to nisam siguran-to mi je govorio frend kad sam si htio kupiti bicikl u austriji

sad i mene zanima :D
    ima ovdje svjetskih putnika koji znaju nešto više o tom povratu? :D
  • cropdustresscropdustress Posts: 4,339
    Svjetski putnici obicno putuju, ne kupuju u ikei :D bar ne ja :(
    a povrat se treba dobit...sve ovisi..
    ili ti naplate carinu doma :mad: ahh...bolna tema.
    "I surfaced and all of my being was enlightened"
    ja sam čuo da bi trebao dobiti povrat od oko 10-15 % koliko si to platio-znači na bicikl od 5 000 kn oko 700 kn

ali stvarno ga znaju srati na carinama...
  • masnimasni Posts: 1,657
    kapa mi je zakon na onom online shopu.. ostalo i ne tak :)
    Oh when I was a kid oh how magic it seemed
    Oh please let me sleep its Christmas time
  • siljosiljo Posts: 2,203
    Neee!

ne znam zasto sam jos budan (mozda zato kaj sam bio s frendom na pivi), ali evo:

- vigneta je austrijska verzija cestarine... dakle ne placa se cestarina kao kod nas po dionicama autoceste nego se kupi "cestarina", zapravo naljepnica, najcesce koja vrijedi tjedan (ili 10?) dana za nas koji kupujemo u austriji... zove se vinjeta... kosta 7 i sitno EUR za tih 10 dana..... vinjeta se kupi u obliku naljepnice koju naljepis na šajbu... dakle, carinik mi je skinuo vinjetu sa sajbe i nisam morao platiti carinu :D strasno... ne znam kome je bilo vise neugodno, meni ili njemu :D

- kaj se tice uvoza, smije se uvesti robe u vrijednosti do 40EUR bez placanja carine.. ja sam imao 115EUR i tip me pustio zbog vinjete... jos je gledao do kada vrijedi vinjeta.. joj...

- povrh svega toga, potvrdio sam racun kod slovenca i dakle dobio merver ili povrat njihovog poreza... samim time bi bilo ok da sam platio porez ili carinu kod nas.. ali eto, carinik se ogrebao za vinjetu... joj... joj... mislim, bilo bi "fer" s moje strane da sam inzistirao na placaju carine kod naseg carinika (helou), ali kao sto moj prijatelj kaze, neprijatelju ni mrvice... joj... joj... koji neugodnjak...

i tak, ne? :)
    Standing on a hill, staring at a mountain...
  • potato girlpotato girl Posts: 474
    Ehej frikovi, fala s malim zakašnjenjem na čestitkama... :)

Gledala sam slike iz Beča i naravno, kaj da prokomentiram? Frizure. :D Ana Z. - jako slatka frizura, super ti stoji. Iva - fora šiškice. ;)

Gunner - u Zagrebu ima još jedan shop u Preradovićevoj gdje se mogu naći majice bendova i slične điđe-miđe, ali mislim da isto imaju samo one klasične tipa natpis benda i slika, tak da bi se svakako najviše isplatilo napravit neku svoju...

Još nisam pročitala Into the wild, tak da ne mogu prokomentirat knjigu, ali budem uskoro...

Vidim da se pričalo o svemu, od Zeitgeista, emosa, samoubojstava pa sve do carinika i vinjeta... :D

Go frikovi! :D
    Just put a bend in the road, I'm growing tired of straight lines...
    Svjetski putnici obicno putuju, ne kupuju u ikei :D bar ne ja :(
    a povrat se treba dobit...sve ovisi..
    ili ti naplate carinu doma :mad: ahh...bolna tema.

ne bih se baš složila... u ikei se kupuje kad god se stigne... to je zakon!!!

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • RijekaRijeka Posts: 801
    Yagshemash!

Imam nešto što bi moglo zanimati bečku Neil Young ekipicu, ali i ostale. Radi se o, o booootlegu. ho-ho. Nakon 10-ak dana potrage napokon se skinulo flac, prebacilo u mp3 format te vam mogu ponuditi konačnu mp3 verziju...

Pa izvolite, želim vam ugodno slušanje.

http://www.sendspace.com/file/znrx0i

(ovo je trebalo biti iznenađenje za slijedeći eventualni meet up, ali netko jako dobro prati Last Fm :D pa sam morao malčice ubrzati postupak :D)
    Death or glory!

• Dirty FrankkDirty Frankk Posts: 4,274
    Hey ekipa treba mi pomoć oko prevoda!!!

Znali netko od vas Španjolski ili možda Finski, Norveški ???

Tražio sam malo po forumu likove iz tih zemalja ali nisam još nikoga iskopao.
    Znate li možda nekoga??
    Rečenica koja mi treba je sljedeća;

"PONESI ME SA SOBOM"
    (tako mi se zove kolekcija suvenira za 2008 i treba mi prevod za katalog)
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • lesteslestes Posts: 959

Znate li možda nekoga??

"PONESI ME SA SOBOM"
    hej! budem ti ja probala saznat za finski, norveški i još poneki.. :)
    frankk-mogu ja pitati jednu frendicu,dosta dobro govori te "nordijske" jezike pa ako hočeš.... :)
  • pajopajo Posts: 3,292
    Iva: Shela priča švedski, a ne znam da li je norveški možda sličan/blizak švedskom.
    Ja ću sad poslat sms frendici za španjolski pa ti javim.

ŠPANJOLSKI: Llevame contigo
    HVALA!!

Imam sljedeće jezike: ENG, IT, GER, FRA i Švedski sam nabavio.
    Fali mi taj Španjolski i ako može još neki Skandinavski jer to tu kvalitetni turisti sa lovom :D

E sad jako mi je važno da bude točan spelling jer ako printam 10000 flayera, pa kataloga da ne bude zabune :):)
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
    pitao sam par ljudi,ali još ništa,valjda bude :D

a za kakav to katalog,ako se smije znati? :D
    evo na španjolskome: "lleva me contigo'' :D
    valjda je dobro :D
    Gunner_V wrote:
    evo na španjolskome: "lleva me contigo'' :D
    valjda je dobro :D

Nemoj valjda :)
    Jeli to IL ili LL ili II??
    Tko je izvor?

A katalog je on moje i Ivine firme, (glass and ceramics) kad bude materijal gotov i novi web site, reklamirat ću ga malo :)
    HVALA!!

Imam sljedeće jezike: ENG, IT, GER, FRA i Švedski sam nabavio.
    Fali mi taj Španjolski i ako može još neki Skandinavski jer to tu kvalitetni turisti sa lovom :D

E sad jako mi je važno da bude točan spelling jer ako printam 10000 flayera, pa kataloga da ne bude zabune :)
    Iva: Eh sad, što se tiče spellinga, mislim da tu možeš uvijek pitati google tj provjeriti koliko hitova dobiješ na koji spelling. Meni je ovo za španjolski javila cura koja je diplomirala španjolski (tj. nije da ga samo 'priča') pa joj 100% vjerujem, a čini se i da je bio i neki hit koji se tako zvao: http://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM teški LOL! :D

spelling je dva L :)

edit: gunner nemoj se ljutit, ali ako tvoj izvor nema diplomu Filozofskog faksa (znam, pristrana sam :)), ja bih ipak izabrala LLEVAME CONTIGO tj. zajedno napisan glagol i zamjenica
  • shelashela Zagreb Croatia Posts: 657

Znate li možda nekoga??

"PONESI ME SA SOBOM"

Hej! Bas fora :) ja bi to ovak:

SVEDSKI - Ta mig med dig.

...i sada nesto potpuno drugacije:

NORVESKI - Ta meg med deg.

:)

DANSKI - Tag mig med dig.
    shela wrote:
    Iva: teški LOL!!!!! :D
  • lesteslestes Posts: 959
    shela wrote:

LOL :D a ja baš pitala znaš koga za to ;)
    i ne javlja mi još ništa :(
    lol,da sa LL a čita se kao J! neznam kako bi se samo pisalo II.... :p
    ma kaj ću se ljutiti :D np

nema diplomu,ali tečno govori :) samo si vi složite kako hoćete :D
    Gunner_V wrote:
    nema diplomu,ali tečno govori :) samo si vi složite kako hoćete :D
    Iva: ma ja osim kaj mi ova ima diplomu sam i skroz oduševljena ovim momcima koji pjevaju taj hit 'llevame contigo'! :) pravi su dase! :Dhttp://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM
    pajo wrote:
    Iva: Eh sad, što se tiče spellinga, mislim da tu možeš uvijek pitati google tj provjeriti koliko hitova dobiješ na koji spelling. Meni je ovo za španjolski javila cura koja je diplomirala španjolski (tj. nije da ga samo 'priča') pa joj 100% vjerujem, a čini se i da je bio i neki hit koji se tako zvao: http://www.youtube.com/watch?v=prpRWMr6SsM teški LOL! :D

spelling je dva L :)

edit: gunner nemoj se ljutit, ali ako tvoj izvor nema diplomu Filozofskog faksa (znam, pristrana sam :)), ja bih ipak izabrala LLEVAME CONTIGO tj. zajedno napisan glagol i zamjenica

A ovo je zakon...sad imam i pjesmu :D to se nisam nadao.
    A Swe Nor i Dan je super, znaći mogu staviti jedan i svi će razumjeti o čemu se radi :D

Eto sad imam sve, hvala svima!!
Sign In or Register to comment.