Pearl Jam in Zagreb!
Options
Comments
-
tachepiranha wrote:I was listening to the boot today and felt i should post this here...what a great show!! Ohh the memories, definitely i was lucky enough to be there.
hope you'll come next year in zagreb again, as eddie saidone, two, three, four, five against one
five, five, against one0 -
tachepiranha wrote:I was listening to the boot today and felt i should post this here...what a great show!! Ohh the memories, definitely i was lucky enough to be there.
Hey,
it's great to see you here! I hope things are fine with you!
Zagreb boot is my favorite!And yes, the memories,... hardly a day passes without them.
Hope to see you (and the mask) next year!0 -
cropdustress wrote:Idem veceras van, ljudi. I to ne obican izlazak na vec uobicajeno mjesto, vec idem slusat ovaj band http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=15102397
Iz Seattlea su kao, a band cine 2 Bosanca, 2 Amera, Bugar i Japanac
Idem malo cut to, zvuci zanimljivo, plus uspjela nagovorit frendicu koja nikad ne ide na ovakve gaze, pa cu malo cut Seattle/domaceg skoro zvuka.
Cekam da nam kazes kako je bilo! Svirali su u Sk pre par dana. Moras ih voljeti. Ludi su!Ja sam ih rvi put cula pre godinu dana, ali su me iznenadili kako zvuce u zivo.
Pozdrav.
Djino Banana loves you!
hehehehehe0 -
tachepiranha wrote:I was listening to the boot today and felt i should post this here...what a great show!! Ohh the memories, definitely i was lucky enough to be there.0
-
katja wrote:Cekam da nam kazes kako je bilo! Svirali su u Sk pre par dana. Moras ih voljeti. Ludi su!
Ja sam ih rvi put cula pre godinu dana, ali su me iznenadili kako zvuce u zivo.
Pozdrav.
Djino Banana loves you!
hehehehehe
Evo me.
Bila sam sinoc, da. I mogu rec da je bilo super.
Kao prvo, meni malo za promjenu, jer iako volim ic na koncerte raznih vrsta glazbe, nazalost, ne idem cesto...nemam bas s kim pa sve nesto... :(
Ovaj put smo frendica i ja zapicile do Sterea i stvarno je bila atmosfera. Slusala sam njihovu pjesmu Sarajevo na myspaceu prije koncerta, al uzivo su mi jos bolji. Jako su zanimljivi, ne samo glazbeno vec i vizualno. Pravi su umjetnici, pjevac je takva legenda po meni. Tip pravi takve grimase kad pjeva, skace po stageu, uzivi se totalno u stvar (ko i svi, al njega se inace najvise pratilo), ima takvu karizmu. Jos jedan veliki plus, za vrijeme jedne pjesme, netko od malo zescih posjetitelja sinoc se bio nesto ozlijedio (vjerujem da se samo udario o stage ili nekoga), a Gino (pjevac) usred pjesme kaze: Stani, netko se tu ozlijedio, daj da vidimo. pusti, bit ce svrike, da vidimo jel dobro. Kad je pogledao i skuzio da je sve OK, kaze: Ajde, dobro je. idemo dalje.I zaprase dalje svirat istu pjesmu.
To me podjetilo dosta na PJ i Eda, sjecam se jednom kad je prekinuo neku tucnjavu na koncertu i rekao da se nemaju sto tuci na rock koncertu. I kad su prestali, dalje opet zaprase svirat. Ne sjecam se tocno gdje, al znam da je bio slucaj.
Isto tako danas nema mnogo bendova, nazalost, koji mare za svoje fanove, dal su sigurni i sve. Pa mi je bas bilo toplo oko srca kad je ovako postupio i jos se sjetih PJ-a
No vratimo se mi mom review-u
Muzika je jako jako drugacija, posebna. Imaju osebujan stil svirke i cijelog performansa. Mislim, mjesavina stvarno svakakvih stilova, od punka, rocka preko folka, balkanskih nekih napjeva, bosanskih melodija i stihova, najvise se pjevalo na (srpsko)-hrvatskom kako inace i stoji na njihovoj stranici.
Naziv banda inace, stoji, jer od 6 clanova, 2 su Bosanca, 2 Amera, Japanac i Bugarin.A djeluju u Seattleu
Stvarno Kultur Shock, ima ih od svakuda.
Pjevac jos zasvira i trubu te mini bongos. Jedan od Amera svira violinu koja je prisutna stalno.
Pjesme su, kako sam vec rekla, najvise na nasem, dok je jako puno bosanskog i balkanskog melosa prisutno u guitar akordima i solimaMa super zvuci jos kad se pomijesa malo punka i kakvog ska-reaggea
Dosta se mijenja ritam pjesama kroz jednu pjesmu, pa se tako moze skakat ko lud u jednom trenutku ko punker, a par sekundi kasnije je laganica. Nesto tipa Inside JobAl ne bas. haha.
Ne znam sto da vam sve napisem. Mozda ih je netko iamo prilike gledati u ZG, u Puli su sutra, a veceras u Ljubljani. Nadam se da cu uskoro nabavit koji njihov album, pa ako koga zanima, javite da przim
na myspaceu ima vise o njima opcenito, ja sam samo napisala moj dozivljaj njih sinoc. iz prve ruke.
Ugodan vikend svima. Tu je uzasno vrijeme, al PJ bootovi i muzicka kolekcija skratit ce mi muke."I surfaced and all of my being was enlightened"0 -
cropdustress wrote:Evo me.
Bila sam sinoc, da. I mogu rec da je bilo super.
Ej, drago mi je da ti je bilo super. Kultur Shock je straaaasno pozitivan bend. I dobro si primetila glumacke sposobnosti koje Gino poseduje.U neko intervju je rekao da predaje glumu u Seattle, a dok je bio u Bosni radio je kao redatelj, akter... I kako mu je samo dobar onaj maskirni kilt. hehehe
Ali bend...Ludi... Na koncert nisam mogla da skinem osmijeh s lica.
Imam ja njihove albume, pa ako nesto hoces, samo reci.
Pozdrav.0 -
katja wrote:Ej, drago mi je da ti je bilo super. Kultur Shock je straaaasno pozitivan bend. I dobro si primetila glumacke sposobnosti koje Gino poseduje.
U neko intervju je rekao da predaje glumu u Seattle, a dok je bio u Bosni radio je kao redatelj, akter... I kako mu je samo dobar onaj maskirni kilt. hehehe
Ali bend...Ludi... Na koncert nisam mogla da skinem osmijeh s lica.
Imam ja njihove albume, pa ako nesto hoces, samo reci.
Pozdrav.
Izdvajam citat sa kratkog opisa benda (sa letka od Stereo cluba), kad si vec spomenula glumu, ne znam da li znas ovo:
"Kad ne rezira Shakespearea za zatvorenike ili skrbi o mentalno zaostalim zrtvama seksualnih napada, rodjeni Sarajlija Srdjan Gino Jevdjevicpjeva u cudnom multikulturalnom fenomenu znanom kao Kultur Shock. ...""I surfaced and all of my being was enlightened"0 -
Standing on a hill, staring at a mountain...0
-
-
prelijep je poster,jedan od meni osobno ljepših...
nažalost ja sam među onima koji nisu mogli ić na kultur shock a htio sam :ccc..al dobro,valjda će bit prilike za vidit ih opet negdje...Imam i ja također sve njihove albume pa ako nekom zatreba nek se javiDeath or glory!0 -
one, two, three, four, five against one
five, five, against one0 -
Znate ono kad ljudi za Pearl Jam kažu "aha, njihova je ona pjesma Alive/Jeremy/nešto drugo s Tena/Last Kiss". Nekidan sam kod frenda pržio neke devedee (oslobađao prostor na hardu da mogu dalje skidat: ). Pustio sam PJ boot iz Zagreba, i puštao mu one dijelove u kojima Vedder priča na hrvatskom i neke pjesme. U jednom trenutku je lupio da od njih zna samo (ni Alive ni Jeremy ni Last Kiss nego) Wishlist! Možete zamisliti moje oduševljenje.
Skoro pa zamalo ko na Thermalsima 10ak sati kasnije. Rastopili su nas.Heart and soul, one will burn.0 -
cropdustress wrote:Je, jako je talentiran i karizmatican.
Izdvajam citat sa kratkog opisa benda (sa letka od Stereo cluba), kad si vec spomenula glumu, ne znam da li znas ovo:
"Kad ne rezira Shakespearea za zatvorenike ili skrbi o mentalno zaostalim zrtvama seksualnih napada, rodjeni Sarajlija Srdjan Gino Jevdjevicpjeva u cudnom multikulturalnom fenomenu znanom kao Kultur Shock. ..."
Hahaha...
Procitala sam i to negde ali ne mogu da verujem da su to stavili u opis benda.
Super.
A tek kako je dobra pojava Kobajashi (japanac) kad zapjeva nesto bosanski. hehehehe0 -
finalni wrote:Znate ono kad ljudi za Pearl Jam kažu "aha, njihova je ona pjesma Alive/Jeremy/nešto drugo s Tena/Last Kiss". Nekidan sam kod frenda pržio neke devedee (oslobađao prostor na hardu da mogu dalje skidat: ). Pustio sam PJ boot iz Zagreba, i puštao mu one dijelove u kojima Vedder priča na hrvatskom i neke pjesme. U jednom trenutku je lupio da od njih zna samo (ni Alive ni Jeremy ni Last Kiss nego) Wishlist! Možete zamisliti moje oduševljenje.
Skoro pa zamalo ko na Thermalsima 10ak sati kasnije. Rastopili su nas.
To je super.
Ja najcesce dobjam komentare kao: Pear Jam, da, to su oni koji sviraju "Jeremy Spoken" i osim to nemaju drugi dobri stvari." :eek:0 -
Poster je prekrasan, baš bi mi se lijepo uklopio na zid...
Dosadno mi je i ne mogu spavat pa onda malo visim na netu... Probala sam brojat ovce, al sam kod 832. skužila da ta metoda nije dovoljno efikasna pa sad slušam "Let Me Sleep", uživam u Edijevom glasiću te razmišljam o Božiću, purici s mlincima i smislu života...
Pusa svima!Just put a bend in the road, I'm growing tired of straight lines...0 -
katja wrote:To je super.
Ja najcesce dobjam komentare kao: Pear Jam, da, to su oni koji sviraju "Jeremy Spoken" i osim to nemaju drugi dobri stvari." :eek:
Da...to ili... "Sta oni jos uvijek postoje?"
Nego bas sam nasao nesto na news grupi. Bog zna koliko je snimka vec stara. Vjerojatno ste je i culi ali nije na odmet ponovo spomenuti.
http://www.rockmusicdaily.com/media/other/pearl_jam-out_of_my_mind.mp3
Meni je super. Znam da sam je jedno vrijeme konstantno slusao. Zvuci ko neka uvjezbana improvizacija.0 -
... i pjesma govori o koncertu u poljskoj dva dana prije polovice sestog mjeseca iduce godine... izvori poprilicno jaki, a sluzbena promocija bi trebala krenuti nakon nove godine... tesko da ce dolaziti u europu samo zbog jednog koncerta
zivi bili pa vidjeli...
PS nisam htio datume pisati brojkama jer nije mjesto za to... a grad je onaj u kojem su prije sest godina bila dva koncerta ili gradic do njega.. povezani su...Standing on a hill, staring at a mountain...0 -
C2V3N wrote:posaljem ti ja... obecao sam ti, kad kupim prazne dvd-e
Ok, možem, da ti pošaljem DVD Hala Tivoli, Ljubljana, 18.6.2000 jer sam dobio dvd recorder i sad možem, da snimam i ja!:)
Reci mi samo koje dvdee imaš iz turneje '06?
Ajde
Matej2000 Ljubljana
2006 Vienna, Zagreb
2007 Munich
2009 Berlin
2010 Dublin, Belfast, Berlin, Venice
2011 Montreal, Toronto 1&2
2012 Manchester 1&2, Amsterdam 1&2, Prague, Berlin 1&2, EV Manchester
2013 Worcester 1&2, Brooklyn 1&2
2014 Amsterdam 1&2, Manchester 1&2, Milano, Trieste, Vienna, Berlin
2017 EV Firenze, Taormina 1&2
2018 Amsterdam 1&2, Padova, Prague, Krakow, Berlin
2019 EV Firenze0 -
siljo wrote:... i pjesma govori o koncertu u poljskoj dva dana prije polovice sestog mjeseca iduce godine... izvori poprilicno jaki, a sluzbena promocija bi trebala krenuti nakon nove godine... tesko da ce dolaziti u europu samo zbog jednog koncerta
zivi bili pa vidjeli...
PS nisam htio datume pisati brojkama jer nije mjesto za to... a grad je onaj u kojem su prije sest godina bila dva koncerta ili gradic do njega.. povezani su...
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! Rijeci ti se pozlatile.0 -
siljo wrote:... i pjesma govori o koncertu u poljskoj dva dana prije polovice sestog mjeseca iduce godine... izvori poprilicno jaki, a sluzbena promocija bi trebala krenuti nakon nove godine... tesko da ce dolaziti u europu samo zbog jednog koncerta
zivi bili pa vidjeli...
PS nisam htio datume pisati brojkama jer nije mjesto za to... a grad je onaj u kojem su prije sest godina bila dva koncerta ili gradic do njega.. povezani su...
Ocu u Poljskuuuuuu!
Ili gdje god budu svirali...ako vec misle dolazit.
Nadam se da nece uzet preveliku pauzu, kako se prica po nekim threadovima, zene, djeca i to.
Ma neka svih vode sa sobom, i zene i djecu, bar ce malo svijeta vidjet, jos boljeBit ce nam zabavnije. hehe
Inace, da, ima jos fanova u mojim krajevima, i bas mi je drago zbog toga. bas sam danas bila na kafe' s jednim
Al mi svi vi gore faliteI ostala ekipa koja ne posta tolko cesto. Znate koji ste
Mah mah svima.
"I surfaced and all of my being was enlightened"0
Categories
- All Categories
- 148.8K Pearl Jam's Music and Activism
- 110K The Porch
- 273 Vitalogy
- 35K Given To Fly (live)
- 3.5K Words and Music...Communication
- 39.1K Flea Market
- 39.1K Lost Dogs
- 58.6K Not Pearl Jam's Music