Iva: Fakat, prošlo je 10 godina! Mrak! Ali zar nije da na ovom threadu ima još dovoljno mladih koji se sjećaju kazeta i disketa , a koji su isto bili na tom koncertu? Ako ima, javite se!
evo i mene, u zadnje vrijeme bila zauzeta ispitom
da, da sjecam se i ja svog prvog susreta sa pj, nabavila sam ten kazetu (jer je to slusao neki lik kojimi se svidjao), bilo je to prije nekih 12 godina, dosla sam doma stavila kazetu u liniju i sjela na stolicu, cim sam pocela slusat muziku, zacarala sam se, odslusala sam cijeli album a da se nisam pomakla sa mjesta, i onda je pocela ljubav...odmah su mi ostale u glavi, sjecam se, even flow, black, garden i release
To myself I... surrender
To the one I'll never please
Iva: Fakat, prošlo je 10 godina! Mrak! Ali zar nije da na ovom threadu ima još dovoljno mladih koji se sjećaju kazeta i disketa , a koji su isto bili na tom koncertu? Ako ima, javite se!
ja sam sa svojih 15 godina samo gledala najave agencija po gradu koje su nudile aranžmane za koncert. još ih i danas čuvam u svojoj PJ arhivi.
samo gledala i maštala. ne bi me pustili u budimpeštu, a pogotovo ne samu, jer tek nakon tog koncerta sam upoznala svog prvog PJ buddy.
kad već pričamo o daaaavnoj prošlosti...
osim kazeta i disketa, još uvijek imam 4 ogromna registra s PJ materijalima koje sam tada skupljala.
u jednom riječi svih pjesama, u drugom svi koncerti s fivehorizonsa (tada je internet bio luksuz, pa sam si sve printala u jednoj školi), u trećem članci iz novina, u četvrtom svi tenclub newsletteri...
jesam pretjerala?
ajd, utješite me i recite da ste i vi to radili, barem dio toga
bila sam tipični tinejdžer, hehehe
ali, bome je ta strast opstala. znala sam prepoznati prave vrijednosti
Neki danas imaju razloga za slavlje...dakle prije ravno 10 godina siljina i moja iva bile su na svome prvom PJ koncertu pa je red da im cestitamo okrugli rodjendan.
Go girls!!!
11/17/96 - Sports Hall: Budapest, Hungary [115m]
support act: The Fastbacks
soundcheck: tuning/jam, MFC, jam, improv
set: Sometimes, Corduroy, Hail Hail, Animal, Dissident, Who You Are, Black Red Yellow, Rearviewmirror, Better Man, Habit, Off He Goes, Even Flow, Glorified G, Daughter/(Androgynous Mind), Jeremy, State of Love and Trust, Immortality, Alive
enc: Mankind, Young Man Blues, Lukin, I Got Shit, Present Tense, Once, Leaving Here, Porch
notes: Dedicated to the fans following PJ's tour, 'Black, Red, Yellow' is played live for the first time and it sounds super leading into "RVM." The 'Daughter' improv is quite moving. The encore is amazing! The Fastbacks help out on 'Leaving Here.'
...cure čestitamo set lista je super, pogotovo Leaving here i B.R.Y.
meni je godišnjica prošla prije par dana...ja sam zaboravio:o , to je bilo na istom tour NO CODE ja sam bio u Rimu 12.11 1996, prvi red, nisam nikad dobio toliko modrica na koncertu ko tada ali za njih to vrijedi :D
CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
Iva: Uh, elcielo, baš bed da se onda nismo poznavale! Iva i ja smo obje imale friško napunjenih 18 pa bi te starci možda čak s tako odgovornim starijim djevojkama i pustili!
Niko, kak super da ti je prvi koncert bio u Rimu! Mrak! Inače baš svjetski bendovi ne potegnu do Rima nego se obično zadrže na sjeveru Italije. Happy anniversary i tebi!
@elcielo: ako ti pomaže ja isto imam sačuvan jedan plakat od te turneje i prve riječi pjesama koje sam imala isprintane (šiljina iva mi ih je isprintala jeej!) i tome slično...
Ja isto tak ko i elcielo nisam išla u Budimpeštu jer nisam nikog znala tko bi htio ići pa mi je bio bed... jesam bila blesava..samo sam gledala plakate baš kao i elcielo... možda smo kod nekog skupa uzdisale?
Inače, moja prva kazeta je bila VS... posudila ju od frendičinog brata... vrtila sam ju godinama ... tko zna gdje je sad...
kupljena kod preprodavaca u bogovicevoj, vi iz zagreba se mozda sjecate tih standova?
znači, nije bila original, obična kazeta od 90 minuta, na jednoj strani vs., na drugoj vitalogy. naravno, vitalogy traje duže od 45 minuta, pa možete zamisliti moje iznenađenje i oduševljenje kad sam nekoliko mjeseci kasnije kupnjom originalne kazete skužila da postoji nešto što se zove imortality!!! (dobro, o hey foxymophandlemama ne bi baš, još uvijek mi je prespooky taj eksperiment, ma što im je bilo u glavi tih dana da mi je znati..)
od tena do no codea imam oriđiđi kazete, i još uvijek se puštaju na mojem prastarom plejeru u autu. baš sam si jutros pjevušila daughter i w.m.a. na putu za posao. ah, blaženi auto, gdje se besramno mogu derati iz svega glasa, bez da me itko čuje
Eh da...kao da je bilo danas se sjecam kako sam se svaki dan vozio iz skole tramvajem i gledao plakate poljepljene po stupovima:
Pearl Jam - Budimpesta - cijena 400 kuna
Dobro, sad za cijenu nisam siguran ali kuzite, ne...
Znaci vec nas je troje blesavih
If I have knooown then what I knooow now....
Ja isto tak ko i elcielo nisam išla u Budimpeštu jer nisam nikog znala tko bi htio ići pa mi je bio bed... jesam bila blesava..
same here... 2-3 tjedna nakon koncerta sam na faksu upoznao par ljudi koji su isli... i tak, bad timing
Iva i ja smo imali karte za Budimpeštu 2000., ali je otkazano... izgleda da mi Budimpešta nije suđena
Eh da...kao da je bilo danas se sjecam kako sam se svaki dan vozio iz skole tramvajem i gledao plakate poljepljene po stupovima:
uh, a sjeca li se tko objave Euro turneje 2000.? sjecam se da je bilo dosta glasina o tome po netu... u to sam vrijeme vec dosta zujao po Bugs mailinglisti... jedno jutro idem od FER-a prema NSB-u i na fakin stupu od semafora vidim najavu za neki koncert od one agencije iz Makančeve koja više ne postoji... ispod najave za taj neki koncert je malim slovima pisalo:
Pearl Jam, Ljubljana, 19.06.2000. + jos par koncerata...
ako me tada nije auto pregazio...
dođem u NSB, odjurim na net i skuzim da je i sluzbeno objavljeno...
uh, a sjeca li se tko objave Euro turneje 2000.? sjecam se da je bilo dosta glasina o tome po netu... u to sam vrijeme vec dosta zujao po Bugs mailinglisti... jedno jutro idem od FER-a prema NSB-u i na fakin stupu od semafora vidim najavu za neki koncert od one agencije iz Makančeve koja više ne postoji... ispod najave za taj neki koncert je malim slovima pisalo:
i tak
Ha ha ha...e zakon... slicna prica.
Ja taman isao na ispit ujutro i ono vidim plakat na stupu. E....u tom trenutku mi vise nije bilo vazno ocu proci ili pasti (a proso na kraju). E to mi je bio jedan od najsretnijih dana (mislim da je bio 2. mjesec) i jos se uopce nije znalo nista o turneji. Koji je to bio shock!!!
E, nasi decki su prije koji sat otprasili RITFW sa Bonom i Edgeom u Melbourneu na Make Poverty History koncertu. Ima video na ovom siteu, samo strpljenja jer se pojavljuju tek na pola:
Release
Save You
World Wide Suicide
Corduroy
Given To Fly
In My Tree
Present Tense
Elderly Woman Behind ...
Daughter/It s OK
In Hiding
Hail Hail
Rearviewmirror
I am Mine
Smile
Do The Evolution
Encore 1
Footsteps
Off He Goes
Thumbing My Way
Better Man
Hunger Strike
Porch
Encore 2
Indifference
Black
State Of Love And Trust
Rockin' In The Free World
Yellow Ledbetter
Već znate da ja volim voditi razne statistike i tome slično! Tako sam sumirao naše set liste i napravio ovu koju gledate. Kriterij je bio vrlo jednostavan. Koliko se puta neka pjesma pojavila u našim set listama.
Svoje set liste dali su: Dirty Frankk, pajo, Iva, Rijeka, finalni, potato girl, asfo, C2V3N, elcielo i snih. Točno 10 komada!:)
Raspored pjesama sam napravio proizvoljno, ipak u jednom dijelu prateći stvarne set liste.
Ovo je top 8 zaželjenih pjesama (poslije idu s 5 glasova njih dosta pa mi je ovak bilo zgodno):
Rearviewmirror - 9
Better Man - 9
Daughter - 8
Black - 7
Footsteps - 7
Indifference - 6
Corduroy - 6
Rockin' In The Free World - 6
Znači niti jednu pjesmu nismo svi zaželjeli čuti. A po 9 glasova su dvije!
Najzanimljiviju set listu dala je pajina Iva - ona želi čuti 9 covera? i 11 s Lost Dogs:)! Njen muž pajo također poželio 9 covera! Zaključak! Predugo slušaju PJ, pa im njihove pjesme pomalo već idu na živce!:D:D:D
Po albumima bi naš koncert bio zastupljen:
No Code 5
VS 4
Ten 3
Yield 3
Riot Act 3
Cover 3
Vitalogy 2
Lost Dogs 2
Avocado 1
E, da ... poželjeli smo 128 različitih pjesama!:):)
Slijedeći popis daje podudarnosti u željenim pjesmama između pojedinih lista:
Tu se još jednom vidi da Iva ima najoriđiđi listu sa samo 8 preklapanja i to s vlastitim suprugom i asfo s 11 preklapanja, također s vjenčanim životnim supatnikom!
Nadam se da će vam ovo izlaganje biti gušt pročitati!:):D:):D
Snih care!!!! Statistika rules!
Bas sam si razmisljao da bi trebalo malo izanalizirat te nase setliste i fakat podaci su vise nego zanimljivi.
E btw, ti sigurno imas sve europske setliste u nekom database obliku pa bi mi mogao to mailat da se i ja malo poigram
Već znate da ja volim voditi razne statistike i tome slično! Tako sam sumirao naše set liste i napravio ovu koju gledate. Kriterij je bio vrlo jednostavan. Koliko se puta neka pjesma pojavila u našim set listama.
Svoje set liste dali su: Dirty Frankk, pajo, Iva, Rijeka, finalni, potato girl, asfo, C2V3N, elcielo i snih. Točno 10 komada!:)
Raspored pjesama sam napravio proizvoljno, ipak u jednom dijelu prateći stvarne set liste.
Bas sam si razmisljao da bi trebalo malo izanalizirat te nase setliste i fakat podaci su vise nego zanimljivi.
E btw, ti sigurno imas sve europske setliste u nekom database obliku pa bi mi mogao to mailat da se i ja malo poigram
nema frke! Pošalji mi atresu na "ma nek sve ide u pm":D i dobićeš!
...malo sam kopao po ostalim forumima da vidim što se događa sa pjesmama ispod imena, kako se mjenjaju i kad.
Totalno random...tipa 2500 postova Faithfull (mislim ta takvih ima i kod nas:) ) 4500-5500 Hitchhiker, 6000 Rival :(
Največi pacijent na kojega sam naletio u Argentini postovi su mu se zaustavili na brojci 12001 sa pjesmom Gone...taj je stvarno gone:):):)
A mi novi duhovi:) čemo dočekati sljedeći tour da se popenjemo na 4 znamenke postova:)
KEEP ON ROCKIN' IN A FREE WORLD
Ne moraš kopat po temama, nego odi na Members List (pri vrhu) i onda klikni na post da ti ih sortira po postovima.
Najviše postovima ima SENROCK! (23,278), on i prvih nekoliko ima Marker in the Sand.
Moram u školu.. :(
Možda i ja svratim sutra do Kaptol Centra.. Nadam se da ta slastičarna nije negdje skrivena kao ona igraonica tamo..
E, nasi decki su prije koji sat otprasili RITFW sa Bonom i Edgeom u Melbourneu na Make Poverty History koncertu. Ima video na ovom siteu, samo strpljenja jer se pojavljuju tek na pola:
1. publika je stvarno, khm, u banani... tip ih mora pozivati da dođu u prve redove
2. Bono mi je malo onak.. hajde, covjek je institucija pa necu kenjkat
3. Jeff ima novu zurku? od iza vuce na neku poluirokezu?
4. kaj kazete na onog smijesnog napusenka u odijelu koji je kao otvorio koncert?
Iva: SNIH LEGENDO!!! Mrak!
Ali asfo ima najkreativniju setlistu jer moja nije bila setlista nego popis pjesama koje sam zapravo taj dan htjela cuti (bila sam napisala da bi ih htjela čuti jednom u životu, a jedan solidan dio sam već i čula, jeeeej, lucky me).
Također, vidim da si i mog supruga zarazio statistikom, morat ću se sutra konzultirati s asfo ima li kakvog lijeka, ali čini se da nema... Anyway, premrak ti je analiza!!!
Niko, kak super da ti je prvi koncert bio u Rimu! Mrak! Inače baš svjetski bendovi ne potegnu do Rima nego se obično zadrže na sjeveru Italije. Happy anniversary i tebi!
Da, to je bio totalni bed jer sam živio u Rimu 6 godina i toliko sam koncerata propustio jer su svi išli u Milano, sječam se da smo se radi toga uvijek nervirali:(.
jedino što sam u Rimu uhvatio je AC/DC:D to mi je band moje mladosti zatim Metallica ali i ono naj a to je PINK FLOYD i to 2 koncerta još ču samo napomenut Guns 'n' Roses ali u Modeni.
CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
Ja taman isao na ispit ujutro i ono vidim plakat na stupu. E....u tom trenutku mi vise nije bilo vazno ocu proci ili pasti (a proso na kraju). E to mi je bio jedan od najsretnijih dana (mislim da je bio 2. mjesec) i jos se uopce nije znalo nista o turneji. Koji je to bio shock!!!
Da, bio je drugi mjesec, alright
Sjecam se da sam cula vjerojatno na netu, forumu ili ne znam gdje, al uletila sam u razred i rekla frendici kojoj sam bas tada bila donosila CD-e njihove da malo cuje, i zaurlala da dolaze u LJUBLJANU!!! I da MORAM ici. Bio je 2.mjesec, a do 6.mjeseca se naravno uvjerilio doma starce da sa 17. ipak mogu ici sama na koncert. Naravno, upoznah jos freakova u kombiju do tamo.
I tako je moja ludost s turnejama pocela
Nego, da, moram i ja nac malo vremena sa setlistom ovih dana. kad mi frendice iz USA odu... a mogla bih i koji novi koncert poslusat *wink*wink*
NAdam se da svi uzivate u vikendu!
Comments
da, da sjecam se i ja svog prvog susreta sa pj, nabavila sam ten kazetu (jer je to slusao neki lik kojimi se svidjao), bilo je to prije nekih 12 godina, dosla sam doma stavila kazetu u liniju i sjela na stolicu, cim sam pocela slusat muziku, zacarala sam se, odslusala sam cijeli album a da se nisam pomakla sa mjesta, i onda je pocela ljubav...odmah su mi ostale u glavi, sjecam se, even flow, black, garden i release
To the one I'll never please
ja sam sa svojih 15 godina samo gledala najave agencija po gradu koje su nudile aranžmane za koncert. još ih i danas čuvam u svojoj PJ arhivi.
samo gledala i maštala. ne bi me pustili u budimpeštu, a pogotovo ne samu, jer tek nakon tog koncerta sam upoznala svog prvog PJ buddy.
kad već pričamo o daaaavnoj prošlosti...
osim kazeta i disketa, još uvijek imam 4 ogromna registra s PJ materijalima koje sam tada skupljala.
u jednom riječi svih pjesama, u drugom svi koncerti s fivehorizonsa (tada je internet bio luksuz, pa sam si sve printala u jednoj školi), u trećem članci iz novina, u četvrtom svi tenclub newsletteri...
jesam pretjerala?
ajd, utješite me i recite da ste i vi to radili, barem dio toga
bila sam tipični tinejdžer, hehehe
ali, bome je ta strast opstala. znala sam prepoznati prave vrijednosti
...cure čestitamo
meni je godišnjica prošla prije par dana...ja sam zaboravio:o , to je bilo na istom tour NO CODE ja sam bio u Rimu 12.11 1996, prvi red, nisam nikad dobio toliko modrica na koncertu ko tada
@elcielo: ako ti pomaže ja isto imam sačuvan jedan plakat od te turneje i prve riječi pjesama koje sam imala isprintane (šiljina iva mi ih je isprintala jeej!) i tome slično...
Inače, moja prva kazeta je bila VS... posudila ju od frendičinog brata... vrtila sam ju godinama
kupljena kod preprodavaca u bogovicevoj, vi iz zagreba se mozda sjecate tih standova?
znači, nije bila original, obična kazeta od 90 minuta, na jednoj strani vs., na drugoj vitalogy. naravno, vitalogy traje duže od 45 minuta, pa možete zamisliti moje iznenađenje i oduševljenje kad sam nekoliko mjeseci kasnije kupnjom originalne kazete skužila da postoji nešto što se zove imortality!!!
od tena do no codea imam oriđiđi kazete, i još uvijek se puštaju na mojem prastarom plejeru u autu. baš sam si jutros pjevušila daughter i w.m.a. na putu za posao. ah, blaženi auto, gdje se besramno mogu derati iz svega glasa, bez da me itko čuje
Dobro, sad za cijenu nisam siguran ali kuzite, ne...
Znaci vec nas je troje blesavih
If I have knooown then what I knooow now....
same here... 2-3 tjedna nakon koncerta sam na faksu upoznao par ljudi koji su isli... i tak, bad timing
Iva i ja smo imali karte za Budimpeštu 2000., ali je otkazano... izgleda da mi Budimpešta nije suđena
i tak
http://www.news.com.au/heraldsun/indepth/section/0,,5010460,00.html
Release
Save You
World Wide Suicide
Corduroy
Given To Fly
In My Tree
Present Tense
Elderly Woman Behind ...
Daughter/It s OK
In Hiding
Hail Hail
Rearviewmirror
I am Mine
Smile
Do The Evolution
Encore 1
Footsteps
Off He Goes
Thumbing My Way
Better Man
Hunger Strike
Porch
Encore 2
Indifference
Black
State Of Love And Trust
Rockin' In The Free World
Yellow Ledbetter
Ovo je top 8 zaželjenih pjesama (poslije idu s 5 glasova njih dosta pa mi je ovak bilo zgodno):
Rearviewmirror - 9
Better Man - 9
Daughter - 8
Black - 7
Footsteps - 7
Indifference - 6
Corduroy - 6
Rockin' In The Free World - 6
Znači niti jednu pjesmu nismo svi zaželjeli čuti. A po 9 glasova su dvije!
Najzanimljiviju set listu dala je pajina Iva - ona želi čuti 9 covera? i 11 s Lost Dogs:)! Njen muž pajo također poželio 9 covera! Zaključak! Predugo slušaju PJ, pa im njihove pjesme pomalo već idu na živce!:D:D:D
Po albumima bi naš koncert bio zastupljen:
No Code 5
VS 4
Ten 3
Yield 3
Riot Act 3
Cover 3
Vitalogy 2
Lost Dogs 2
Avocado 1
E, da ... poželjeli smo 128 različitih pjesama!:):)
Slijedeći popis daje podudarnosti u željenim pjesmama između pojedinih lista:
elcielo: Dirty Frankk - 15, snih - 14
finalni: C2V3N - 15, Rijeka - 14
asfo: snih - 11, Dirty Frankk - 10, finalni - 10
rijeka: finalni - 14, potato girl - 14
pajo: rijeka - 12, snih - 12
iva: pajo - 8, potato girl - 7
C2V3N: finalni - 15, Dirty Frankk - 13
snih: elcielo - 14, potato girl - 14
potato girl: rijeka - 14, snih - 14
Dirty Frankk: elcielo - 15, C2V3N - 13, potato girl - 13, snih - 13
Tu se još jednom vidi da Iva ima najoriđiđi listu sa samo 8 preklapanja i to s vlastitim suprugom i asfo s 11 preklapanja, također s vjenčanim životnim supatnikom!
ti si luuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuud!
ovo je totalni zakon, i idem sad proučavati
hah, baš si me razveselio
bravo snih!
nema frke! Pošalji mi atresu na "ma nek sve ide u pm":D i dobićeš!
Ćao!
Ne moraš kopat po temama, nego odi na Members List (pri vrhu) i onda klikni na post da ti ih sortira po postovima.
Najviše postovima ima SENROCK! (23,278), on i prvih nekoliko ima Marker in the Sand.
Moram u školu.. :(
Možda i ja svratim sutra do Kaptol Centra.. Nadam se da ta slastičarna nije negdje skrivena kao ona igraonica tamo..
very nice, tnx!
par stvari u vezi snimke:
1. publika je stvarno, khm, u banani... tip ih mora pozivati da dođu u prve redove
2. Bono mi je malo onak.. hajde, covjek je institucija pa necu kenjkat
3. Jeff ima novu zurku? od iza vuce na neku poluirokezu?
4. kaj kazete na onog smijesnog napusenka u odijelu koji je kao otvorio koncert?
i tak
Čovjek je lud ko šiba...
Svaka čast na detaljnoj analizi, bilo je baš fora čitati...
Ali asfo ima najkreativniju setlistu jer moja nije bila setlista nego popis pjesama koje sam zapravo taj dan htjela cuti (bila sam napisala da bi ih htjela čuti jednom u životu, a jedan solidan dio sam već i čula, jeeeej, lucky me).
Također, vidim da si i mog supruga zarazio statistikom, morat ću se sutra konzultirati s asfo ima li kakvog lijeka, ali čini se da nema...
five, five, against one
Da, to je bio totalni bed jer sam živio u Rimu 6 godina i toliko sam koncerata propustio jer su svi išli u Milano, sječam se da smo se radi toga uvijek nervirali:(.
jedino što sam u Rimu uhvatio je AC/DC:D to mi je band moje mladosti zatim Metallica ali i ono naj a to je PINK FLOYD i to 2 koncerta još ču samo napomenut Guns 'n' Roses ali u Modeni.
super odigrano
Da, bio je drugi mjesec, alright
Sjecam se da sam cula vjerojatno na netu, forumu ili ne znam gdje, al uletila sam u razred i rekla frendici kojoj sam bas tada bila donosila CD-e njihove da malo cuje, i zaurlala da dolaze u LJUBLJANU!!!
I tako je moja ludost s turnejama pocela
Nego, da, moram i ja nac malo vremena sa setlistom ovih dana. kad mi frendice iz USA odu... a mogla bih i koji novi koncert poslusat *wink*wink*
NAdam se da svi uzivate u vikendu!
evo ss:
http://img221.imageshack.us/img221/5307/3in8.jpg
five, five, against one
hm, me want that! pliz..
mislim da ne bi bilo lose organizirati neko druzenje uskoro...