Pearl Jam in Zagreb!

1341342344346347860

Comments

  • evo sad nakon jako dugo vremena pustio si album Three Fish od istoimenog banda i sad mi se u ovom trenutku cini puno bolji nego ikada...predobri su mi..
  • snihsnih Posts: 1,052
    pajo wrote:
    Price su zakon! Imam ja jos jednu, ne bas toliko zanimljivu koliko pomalo cudnu, PJ related pricu iz davnina :)
    Kao klinci smo bili ful zakaceni na MTV koji je u to vrijeme bio super cool stvar, sa svim onim super cool voditeljima i emisijama itd...a ne danas ti njemacki, adria i ini nisu ni do koljena starom...he, he tipicno gundjanje tipa sve je bilo bolje prije :)
    I tako se jednom vrtila neka emisija sa americkog MTV-a gdje su Eddie i Jeff hang outali sa tada najboljim kosarkasima domaceg im kluba Seattle Supersonicsa - Gary Payton i Shawn Kemp su se zvali... Ovaj potonji bio je moj heroj jer je frajer skakao do vrha table i zakucavao iz svih mogucih i nemogucih pozicija. E, i unutar te emisije pustili su par minuta njegovih ludjackih zakucavanja koja su se izmjenjivala sa live verzijom "Go". To je meni bilo toliko super da sam to izvrtio brat bratu 1000 puta sa snimljene kazete :D

    Sjećam se Gary Paytona i Shawn Kempa. To su bila odlična vremena za Sonicse... Payton je ako se ne varam bio odličan play, a Kemp mrcina od cca. 205-210cm i sav mišićav, pravi životinjko! I da, zakucavao je ko manijak!:):D
  • snihsnih Posts: 1,052
    I još nešto. Počeo je survivor s ostalim pjesmama kojih nema na albumima.
    Uglavnom prvih par krugova će biti pomalo dosadno, a vjerojatni final four bi mogao biti: I Got Shit, Long Road, Breath i SOLAT. Kaj velite na to? Ja fakat ne znam kaj bi birao. Savršene stvari!
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    album Three Fish od istoimenog banda

    da, dobri su...pjesme im nisu lose

    btw, moram pustit ovaj link http://www.vicevi.net/
    jest da nije vezan uz PJ ni uz bilo kakvu muziku, al stvarno je zakon... :
    snih wrote:
    Savršene stvari!

    istina...ja bi da dobije SOLAT
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
  • lesteslestes Posts: 959
    a di je ranko?
  • RijekaRijeka Posts: 801
    Super su mi priče :)..

    Pajo me podsjetio na Sonicse, uz već spomenuti dvojac Payton-Kemp (koji je to manijak bio :D) moram spomenuti i Detlefa Schrempfa. To su bila zlatna vremena košarke, a nedjeljom u 6 popodne na htv2 je išla emisija nba action. I jezik je uvijek bio do poda tih 20-ak minuta, a pogotovo uz onih 10 naj akcija tjedna..Bio sam mulac, ali pamtim ko da je jučer bilo, a nemali broj puta se ustajalo kasno u noći da bi se gledali live prijenosi.

    A PJ i ja smo se susreli negdje krajem 99 kad sam nekim putevima došao do nekoliko pjesama i Yielda. Ubrzo su završili na polici i tamo stoje do negdje 2001/2 kada od frenda koji je u srednjoj bio jedini s isdn-om dolazim do Versusa i Tena. Polako se nabavlja i ostatak, naravno sve sprženo/presnimljeno. I tako nekoliko mjeseci kasnije počinje redovito slušanje, da bi u zadnje 4 godine preraslo u maniju. I drago mi je jer sam upoznao puno predivnih ljudi (vas), s posebnim naglaskom na Sid koja mi je naj uber kul super osoba koju upoznah u zadnjih xyz godina. Ako ne i duže...Pisanje povijesti se nastavlja, čast mi je što živim u eri PJ-a te što sam ih imao prilike gledati uživo. Doduše, samo dvaput. Ali Fata je Fata, dvaput je ipak dvaput :D...Ponovilo se, brzo...

    Da odmah i zapizdim s ostalim, ko mulac (kraj osnovnoškolskog obrazovanja) sam bio opsjednut Metallicom, a uz njih najčešće sam slušao Iron Maiden. Kako živim u centru Rijeke, Ri rock je na mene ostavio ogroman trag, Laufer je meni još uvijek bend broj jedan na ovim prostorima. S dolaskom mtv-a u moj dom otkrio sam RHCP, onaj period kad je Navarro bio u bendu te sam brzo upijao pokrete i riječi. Oni tada padaju u zaborav do Californicationa, te nije bilo puno glasa od njih. Doma još uvijek čuvam kazetu albuma Blood sugar sex magik, koju sam presnimljenu dobio od susjede koja je radila(još uvijek radi) na radio Rijeci.
    I još jedan bend kojeg moram spomenut, jer uz njih ne stoji bez vraga citat "The only band that matters". Riječ je o Clashu. Iako od kad sam klinjo pjevušim "šud aj stej or šud aj go" (pjesma je bila u hrpi američkih filmova) do kraja 90-ih pojma nisam imao tko pjeva. Tada preko frenda dolazim do albuma Combat rock, a sve zato jer je na tv bio intervju s Prljom (Let3) i još nekim ljudima sa ri scene te su pričali o bendovima koji su utjecali na scenu, a nekoliko puta je spominjan Clash, uz Stoogese, Joy division, Pistolse itd.. Otkrivam ostale albume, a dan-danas mi je najdraži album prvijenac "The Clash". Fasciniran likom i djelom Joe-a Strummera te ostatka benda Clash ubrzo postaje opsesija, a tada umire Strummer. Vjerojatno jedna od najvećih ličnosti moderne glazbe, lider benda koji je bio daleko ispred svog vremena. Otuda i linkovi u mom potpisu, slika na imageshacku je grafit u Rijeci, a pjesma je vjerojatno jedna od najsnažnijih pjesama ikad napisanih, u obradi Mescalerosa i Strummera. Reizdanje London Callinga od pred 2-3 godine sam dočekao nekako sa skepsom, a danas je taj dvostruki cd+dvd uz sve od PJ-a moja najvrijednija glazbena imovina.

    Uf, al se raspisah...

    I još da se nadovežem na hit depo, vratite nam ga na program. A još pamtim i Monoplus sa onim Bernardom. Sjećam se da je tip volio brit pop, pa su se redovito vrtili Blur i Oasis. A i sam taj voditelj je malo bacao na trećeg brata Gallaghera. :D..

    Dosta za danas, ovoliko nisam napisao u svim postovima skupa do sada :D..
    U tijeku je uploadanje Arcade Fire videa na youtube pa ću sutra postavit linkove.
    Laku noć, off i go



    I još, moram spomenuti. John Frusciante solo albumi. Obožavam ga (ih). Jednostavno slušam, uživam i trudim se ne razmišljati. Volim tog tipa, a nisam gay...
    Death or glory!

  • asfoasfo Posts: 315
    jurasica wrote:
    e ljubica, kak si izvukla sane... nemrem vjerovati... oni su bili ok... :) i da nikola nije bio takav egotripaš, moglo je nešto fakat dobro biti od njega... :)

    ... ma kada sam prvi puta čula nikolu kako pjeva, bio mi je super jer stvarno ima odličan glas. onda sam preko frendičinog dečka bila kod njega doma i tamo je imao svu silu PJ materijala na svim medijima od kazeta, video-kazeta i ploča preko cd-ova, pa plakata i svašta... i to mi je bilo super.
    Imam i njihov album (dobila ga:D), a i bila sam na nekoliko svirki njihovih.
    Micek je slatki za pogledati, ali bome kaj se ž njim događa više pojma nemam, znam samo da je gostovao u jednoj pjesmi od ede maajke (e sad se nemrem sjetit kak se zove stvar)
  • snih wrote:
    I još nešto. Počeo je survivor s ostalim pjesmama kojih nema na albumima.
    Uglavnom prvih par krugova će biti pomalo dosadno, a vjerojatni final four bi mogao biti: I Got Shit, Long Road, Breath i SOLAT. Kaj velite na to? Ja fakat ne znam kaj bi birao. Savršene stvari!

    E da super mi je Survivor, redovno glasam ma njemu :D
    Prvi krugovi su malo dosadno dok ne ispadnu luzeri a onda kad počinju dileme je zabavno.
    SOLAT je moj konj za ovu trku, a bit će cool kad bude FINAL ROUND sa svim finalistima :D


    go BLACK!!!!
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • Upravo mi je poštar donio paket sa 10c majicama 3 komada i cd od Brad i naravno carina me odrala 235 kn :mad:


    fuck!
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • lesteslestes Posts: 959
    Upravo mi je poštar donio paket sa 10c majicama 3 komada i cd od Brad i naravno carina me odrala 235 kn :mad:


    fuck!
    baš mi je žao :( samo da ne počnu to s posterima radit! ja sam odlučila da
    budem sljedeći put stavila ovu adresu u zagrebu kad budem naručivala nekaj od
    10c. mislim da su 'blaži' s tim pošiljkama. nitko nije platil carinu za itw i piaf.
    jedino me malo strah da to ne bude došlo do mene, ipak sam ja u domu. hmm

    super su mi priče vaše! moram ja upotpunit svoju. mislim da se ne bi tolko trudila
    nabavit nekaj od njih da nisam vidla oduševljenje jedne osobe (r.i.p :() nakon
    koncerta u ljubljani. onak, pearl jam su mu valjda bili sve... pa sam htjela vidjet
    kakvi su.
    i evo me sad. :D
  • RijekaRijeka Posts: 801
    Arcade Fire, filmichi

    Nadao sam se da će zvuk ispasti malo kvalitetniji, ali niš od toga...

    Eto kronološki:

    Intro + Black mirror
    Keep the car running (iliti po naški Nek auto trči :D)
    No cars go
    Rebellion (lies)
    Death or glory!

  • elcieloelcielo Posts: 1,149
    moj favorit u survivoru je definitivno 'i got id'.
    i znam da je ime pjesme zapravo 'i got shit' i da su shit morali preimenovati u id zbog cenzure i blabla, ali za mene je to 'i got id' i gotovo.

    rijeka, pridružujem se u obožavanju frusciantea. genij.

    sane, e, sane... dovoljno je reći da sam jurasicu i sintiju upoznala na njihovom koncertu u gjuri, bila sam fascinirana jurasičinom very original PJ majicom koja se tada nije tako lako mogla nabaviti. odmah sam joj uletila, ja nadobudna klinka, prilično usamljena u svojoj PJ ljubavi, hehehe :D
    otad se krug PJ frendova samo širio, i tada nisam mogla ni pomisliti da će postojati ovako veliki hrvatski PJ community na webu. zakon. :)
  • DoctorDoctor Posts: 256
    Evo i moja story..

    Pošto sam malo mlađi od ovih starijih a malo stariji od ovih mlađih, PJ sam počeo slušat otprilike početkom 98' godine.. Znam da sam kao klinac (bio sam 5-6 razred) stalno pod tušem pjevušio pjesme sa Tena i možda još koju sa Yielda (koji će tek tada nekad izaći) ili Vs-a.. Sve je počelo sa mojim burazerom koji je unio PJ u naš dom prije nekih 10 god :) On se na kraju ohladio od te muzike al je tu bio neko da naslijedi sve ono što je on slušao.. Pored raznih bendova i vrsta muzike. PJ je bio jedini koji je na neki način odskakao od većine..
    Velika stvar je bila i nabavljanje video kasete na kojoj je bio mtv unplugged (onaj nemontirani), zatim kada EV pjeva sa Dorsima (možda 92' godina) i još nešto materijala sa festivala kada Ed skače u publiku i sl.
    Malo značajnije PJ počinjem slušat sa početkom srednje škole (2000. god.) i tada već nabavljam većinu njihovog materijala.. Ostalo je historija :)
    26.09.2006 Zagreb, Croatia
    12.06.2007 Munich, Germany
  • masnimasni Posts: 1,657
    ja isto volim slusati ivana fušantija.. i onaj njegov glasic.. nije lose..
    i clash mi je predobar, too :)

    i sjecam se tih nba action kao da su jucer bile.. danas ih ima na slovenskim kanalima, pa naletim na koju..
    Oh when I was a kid oh how magic it seemed
    Oh please let me sleep its Christmas time
  • pajopajo Posts: 3,292
    Ladies and gentlemen, the one and only - Shawn Kemp:
    http://www.dailymotion.com/video/x2pggz_nba-shawn-kemp-pearl-jam-mix_music

    ...i naravno vec sam pogledao 10 puta zaredom :D:D
  • http://www.retrobuddha.com/thumbs/b02-03-0.jpg

    predobra majica...morat cu je nabavit iako nije ofišl :D
  • masnimasni Posts: 1,657
    buahaha, kako si samo to nasao, vidis sto ti je tehnologija danas..
    vraca sjecanja :D

    @ helen: naravno da ti javim.. javim svima kad dodju te majice u zg.. iako likic koji tamo radi nije precizirao koje majice ce doc, rekao je samo: "narucili smo hudice iz amerike, doci ce za 2 tjedna" :)
    Oh when I was a kid oh how magic it seemed
    Oh please let me sleep its Christmas time
  • pajo wrote:
    Ladies and gentlemen, the one and only - Shawn Kemp:
    http://www.dailymotion.com/video/x2pggz_nba-shawn-kemp-pearl-jam-mix_music

    ...i naravno vec sam pogledao 10 puta zaredom :D:D

    A što ga lik zakucava, ona leteća zakucavanja su mi naj ili kad ti opali bananu...ludilo a muzika GO leži ko budali šamar :D

    Hey Ante, imaš li link gdje se ta majica može naručiti, ta mi fali :D:D
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • http://cgi.ebay.com/Vedder-Bunny-Alice-in-Chains-Pearl-Jam-Rock-T-Shirt_W0QQitemZ280163860251QQihZ018QQcategoryZ15687QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

    pise nesto da je gotovo sa buy it now....to jer su culi da se ti interesiras za kupovinu i iz inata su pokupovali sve pa ce ti nudit po duploj cijeni :D
  • lesteslestes Posts: 959
    http://cgi.ebay.com/Vedder-Bunny-Alice-in-Chains-Pearl-Jam-Rock-T-Shirt_W0QQitemZ280163860251QQihZ018QQcategoryZ15687QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

    pise nesto da je gotovo sa buy it now....to jer su culi da se ti interesiras za kupovinu i iz inata su pokupovali sve pa ce ti nudit po duploj cijeni :D
    al ovo mi je najbolje: ''Vedder Bunny Alice in Chains Pearl Jam Rock T-Shirt'' :D

    i ja sam pitala za hudice...
    i ja volim frusciantea...
    ja, ja :D:D
    idem prevodit dalje... :(
  • masni wrote:
    @ helen: naravno da ti javim.. javim svima kad dodju te majice u zg.. iako likic koji tamo radi nije precizirao koje majice ce doc, rekao je samo: "narucili smo hudice iz amerike, doci ce za 2 tjedna" :)

    nisam ja zapravo tražila da mi ja viš za hudice al ok možeš i meni...:)
    meni trebaš javit za onaj dylan tribute :P
    I love quotations because it is a joy to find thoughts one might have, beautifully expressed with much authority by someone recognized wiser than oneself.
    - Marlene Dietrich
  • masnimasni Posts: 1,657
    opla, mala zabuna.. sorryte.. a tebi sam javio da ti imam tog dylana :) samo da se moramo dogovorit nekako za razmjenu :)
    Oh when I was a kid oh how magic it seemed
    Oh please let me sleep its Christmas time
  • snihsnih Posts: 1,052
    Evo da malo oftopičarim.

    Budući da sam već poznat kao statističar, nisam odolio malo pogledati set-lite The National-a. Stvar je ovakva: sviraju 16-20 stvari, što je u usporedbi s PJ smiješno, ali dobro...
    Zatim, dosta ih je jednostavno skužit kaj sviraju, jer imaju 15 100% sigurnih stvari, a nekolicinu ih mijenjaju. Set lista će izgledati otprilike ili točno ovako:

    1. The National - Start a War (3:18)
    2. The National - Mistaken For Strangers (3:33)
    3. The National - Secret Meeting (3:47)
    4. The National - Brainy (3:20)
    5. The National - Baby, We'll Be Fine (3:23)
    6. The National - Slow Show (4:10)
    7. The National - Squalor Victoria (3:01)
    8. The National - Abel (3:39)
    9. The National - All The Wine (3:17)
    10. The National - Racing Like a Pro (3:26)
    11. The National - Geese Of Beverly Road, The (4:59)
    12. The National - Ada (4:05)
    13. The National - Apartment Story (3:34)
    14. The National - Daughters Of The Soho Riots (4:00)
    15. The National - Fake Empire (3:27)
    16. The National - Green Gloves (3:41)
    17. The National - Mr. November (4:00)
    18. The National - About Today

    Pa koga zanima nek se veseli... :D
  • e ako pogodis ovu set listu od The Nationala, onda obavezno napravi neku loto statistiku najizvlacenijih brojeva i ne znam na koji nacin reci brojeve za sljedece kolo lota pa cemo dobitak ulupat na sljedecu turneju :)
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    snih, ako pogodis setlist...svaka cast
    fora su one majice
    a najbolje od sega je onaj filmic Shawn Kempa

    btw, kad smo vec kod ibeja, mi moze neko rec sta je ovo:
    http://cgi.ebay.com/6-PEARL-JAM-GUITAR-PICK-mediator-picture-eddie-vedder_W0QQitemZ270183961957QQcmdZViewItem?hash=item270183961957
    vidm da su uokvirene trzalice:), al jesu to pravi potpisi
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    e
    i sta je ona knjiga PLACE/DATE BOOK - SOFT COVER?:)
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
  • pajopajo Posts: 3,292
    hard_sun wrote:
    btw, kad smo vec kod ibeja, mi moze neko rec sta je ovo:
    http://cgi.ebay.com/6-PEARL-JAM-GUITAR-PICK-mediator-picture-eddie-vedder_W0QQitemZ270183961957QQcmdZViewItem?hash=item270183961957
    vidm da su uokvirene trzalice:), al jesu to pravi potpisi
    Nope, kopije potpisa na nekim ruznim pickovima koji nemaju veze sa pravim...
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    da...i ja mislim
    ante: procitao pm, hvala...to sam si jos narucio uz majicu
    sta mislite, dal se za 54 potrosena dolara naplacuje carina?
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
  • lesteslestes Posts: 959
    hard_sun wrote:
    sta mislite, dal se za 54 potrosena dolara naplacuje carina?
    u pravilu, za sve kaj ti salje pravna osoba placas carinu, pa makar vrijednost
    paketa bila par kuna. a ono kaj ti salje fizicka osoba ti ocarine ako je vrijednost
    veca od 300 kn. al sve ovisi na koga naletis. good luck :)
  • hard_sunhard_sun Posts: 381
    ok...hvala
    btw, ste vi platili postarinu posebno za sve sta ste narucili ili ste platili jednu postarinu za sve?
    npr majica 16 + šiping 11 = 27
    knjiga 10 + šiping 11 = 21
    sve skupa = 48

    ili ste ovako majica + knjiga = 26
    šiping 11
    sve skupa 37?

    malo sam zajebano postavio pitanje, al jbg:)
    ...the north is to south what the clock is to time...
    419 352
Sign In or Register to comment.