Köszi, de még van mit javítgatni rajta, sok benne az elgépelés is, és fogalmam sincs, hogy lehet képet felrakni... Már mindenhogy próbáltam, csak jól nem:D
De mindegy, csak azért írtam, mert az első oldal legaljára kerültünk, és nem lehet, hogy mi ne legyünk szem előtt!:D
Kellemes ünnepeket mindenkinek:D
Ajándékként itt van egy link: http://hu.wikipedia.org/wiki/Pearl_Jam Megpróbálkoztam a német wiki lefordításával, ha már úgyis nyelvvizsgára készülök:) Szóval, ha nem eléggé magyarul van, akkor át lehet fogalmazni:) Lassan jobban tudok németül, mint magyarul?:P:D:D
De ez milyen már, hogy eddig nem volt Pearl Jam szócikk a magyar wikiben? Ej-ej-ej...
Hű, Orsi! Tök jó! Grat meg minden!
Ha nem gond, bevállalnám Stone "megszerkesztését"!
I am forever grateful to this band for giving us their ALL every single night and offering me such a wonderful gift - MUSIC, music that allows me to feel all that I want to feel, music that makes me strong in times of weakness, music that gives me joy in times of sorrow - SammieBlack
...nos elolvastam az egész wikipedias cikket ától cettig, és azt kell mondjam, hogy teljesen korrekt és elfogadható! Én ugyan egyáltalán nem beszélem a német nyelvet, de azt gondolom, hogy nem lesz gond azzal a fránya nyelvvizsgával, ha ennyire pöpec fogalmazásokat tudsz rittyenteni.
Azért, ha nem haragszol, lennének változtatási javaslataim, ugye nem baj;)?
Először is a tördelés >>> a szöveget nemcsak szakaszokra, de kisebb bekezdésekre is érdemes lenne bontani a könnyebb áttekinthetőség kedvéért
azután 1-2 közérdekű információval kiegészíthetnénk az eddigieket
pl. No Code tour 1996-11-17 Budapest Sportcsarnok - istentelenül intenzív és felejthetetlen 123 perc (...+ koncert(jegy)ről fénykép stb.)
2000-06-16 máig tisztázatlan, ámbár vélhető körülmények miatt elmaradt budapesti buli, helyette egy igazán legendás katowicei performansz....
2006-09-25 Bécs - a turné számunkra sok szempontból figyelemreméltó állomása >>> bazi sok magyar + Eddie külön köszöntője honfitársainkhoz :cool: stb.
stb.
szóval tuti a nyersanyag, alapos, de ugye nem gond, ha mi is beszállunk és több szem többet lát alapon segítünk továbbfejleszteni??? én legalábbis nagyon szívesen segítek (különösen stiláris-nyelvi, ill. helyesírási vonatkozásban)
Budapest.Budapest.Arnhem.Antwerpen.Vienna.Madrid.Katowice.Nova_rock.Nijmegen.Rotterdam.Berlin.Dublin.Belfast.London.Venice.Prague.Stockholm.Copenhagen.Vienna.Leeds.Milton_keynes.Padova.Prague.Seattle1.Seattle2.Chicago1.Budapest.Cracow.Vienna..>>>LONDON.BERLIN1.BERLIN2 Eddie: Dublin & London
szóval tuti a nyersanyag, alapos, de ugye nem gond, ha mi is beszállunk és több szem többet lát alapon segítünk továbbfejleszteni??? én legalábbis nagyon szívesen segítek (különösen stiláris-nyelvi, ill. helyesírási vonatkozásban)
No, hát itten az elébb megemlítettem, hogy a Stone-os részt magamra vállalnám meg az is megfordult a fejemben, hogy a stiláris-nyelvi dolgokban én is segítenék (valamiért azt gondoltam, h húdejóvagyok)...erre elkezdtem írkálni/fordítani (angolról) a Stoney-Poneyt és rájöttem, hogy lóf*sz sem vagyok. :( Annyira nem működött az agyam, hogy most akkor méginkább meghajolok Orsi nagysága előtt...bár nemtom, mennyi időt szántál erre, de űberkorrekt! GRATGRAT és mégeccer GRAT!!!
Aztán ha jön egy fuvallat, s forog az agyam, akkor majd...
Egyet mondok már csak ösztönzésképp':
Keep on rockin' in the free world!
I am forever grateful to this band for giving us their ALL every single night and offering me such a wonderful gift - MUSIC, music that allows me to feel all that I want to feel, music that makes me strong in times of weakness, music that gives me joy in times of sorrow - SammieBlack
Wááá, nagyon örülnék, ha segítenétek, mert az a lényeg, hogy a Pearl Jam szócikk a lehető legjobban sikerüljön:D Ha már egyszer írunk róla, akkor annak nagyon ott kell lennie:D
És eszembe jutott nekem is, hogy a tagokról külön-külön is kéne írni, meg hogy BOOOOOOOM-nak is kéne helyet csinálni valahol az oldalon (a németek nem írtak róla:S) ((sőt : grunge szócikk sincs:P)), de nem volt elég elszántság bennem hozzá... Ez ugyanis olyan 4-4.5 órába telt, mire összehoztam.:) Az a macerás benne, mikor értem, hogy mi van odaírva, de nincsenek rá megfelelő magyar szavak (vagy csak az én szókincsemben nem), és törhetem a fejem, hogy hogyan is kéne ezt megfogalmazni... Egyébként angolul is értem általában az írott szövegeket, a hallottnak is egyre nagyobb részét, csak "kicsit" többet kell hozzá szótáraznom, mint a némethez:D Az angollal "csak" annyi bajom van, hogy beszélni nem tudok, meg magamtól fogalmazni:P:D Meg hát még sosem szerkesztettem Wikit, így nem tudtam, hogy mit kell vele kezdeni:D :D Sok sikert nekünk a szerkesztgetéshez! :D
Az a macerás benne, mikor értem, hogy mi van odaírva, de nincsenek rá megfelelő magyar szavak (vagy csak az én szókincsemben nem), és törhetem a fejem, hogy hogyan is kéne ezt megfogalmazni...
Én is ezzel vacakoltam, pedig eccer úgy, de úgy megtanította a kedvenc tanárbácsim, h ihaj!
Naszal, előre hát!
Akkor én mostantól bele fogok piszkálgatni ám...:D
Budapest.Budapest.Arnhem.Antwerpen.Vienna.Madrid.Katowice.Nova_rock.Nijmegen.Rotterdam.Berlin.Dublin.Belfast.London.Venice.Prague.Stockholm.Copenhagen.Vienna.Leeds.Milton_keynes.Padova.Prague.Seattle1.Seattle2.Chicago1.Budapest.Cracow.Vienna..>>>LONDON.BERLIN1.BERLIN2 Eddie: Dublin & London
de a lényeg: kevesebb mint 2 hónap, és mienk a lekvár!!! :cool:
Ne izgass már!
el sem hiszem, hogy 2 hónapon belül újabb varázslatokban lesz részünk:)
Nos, ez most egy újabb bump...:(
még mielőtt bekövetkezne a Break On Through To The Other Side...:)
fel vagyok dobva, ha valakit érdekel:
hiszen
csodálatos, verőfényes napsütés vár odakinn
péntek van :cool:
fél órán belül vége a munkaidőmnek
és azt hiszem hazafelé tartva megiszom egy doboz Stellat + meghallgatok egy-két überelhetetlenPJ klasszikust az új olcsó, de annál frankóbb mp3 lejátszómon. A Release-t biztosan!:D
Utána pedig elmegyek bulizni!!!!!!!!!!!!!! :cool:
jeeeeeee
mindenkinek hasonlóan kellemes péntek délutánt és hétvégét kívánok!
Hogy lesz sticky egy thread? Persze csak a bump kedvéért meséljetek!
Amúgy meg nekem már ma elkezdődött a hétvége, hiszen kaptam egy dayoff-ot. Je. Ennek örömére takarítás helyett egész nap konckapókereztem meg kinevetavégéneztem a bnőmmel, aki szénné unta magát a mhelyén.
Holnap meg pompost sütök a kis barátaimnak. Mert társadalmi nyomás volt
De csak a bump kedvéért!
Na szép, nektek hétvége, buli, barátok... nekem meg iskola szombaton is, mert egy ilyen kretén iskolába járok, ahol nincs síszünet sem, sőt most ledolgozzuk, hogy egy nappal korábban kaptuk meg a karácsonyi szünetet, mint más iskolák ... Az nem baj, hogy igazából így is rövidebb volt a szünetünk, mint a legtöbb iskoláé, de volt olyan suli, amelyik jobban megszííííííívatta a diákokat, mint a VMG minket, ezért most bosszúból mindenki végigszenvedheti a holnapi napot... HOL ITT AZ IGAZSÁG??? :@:
De nektek kellemes hétvégét:D
és azt hiszem hazafelé tartva megiszom egy doboz Stellat + meghallgatok egy-két überelhetetlenPJ klasszikust az új olcsó, de annál frankóbb mp3 lejátszómon. A Release-t biztosan!:D
jeeeeeee
hűűűű, ez nagyon jól hangzik!
én is fel vagyok dobva, bár kezd kemény lenni a suli, és ez meg is mutatkozott a héten - bár csak 3 napot kellett menni, így is kikészültem mint egy rongy... ezen kívül meló volt ma is (most értem hazaaahahahahaaaa :( ), meg holnap, meg vasárnap ... :eek: de ez jó, mert szépen gyűlik a pénz a pj és egyéb nyári mulatságok virtuális perselyébe, szóval nem rinyálok, hanem épp ellenkezőleg ezenkívül persze mindezektől függetlenül holnap buliiiiiiiiiiiii - placebo, depessssmód, + mindenféle indie a kultiban, ami már önmagában gyönyör, és mivel zsuzska néninek szülinapja van, talán kap egy jó kis PJ videót a dj bácsitól...
szóval szép az idő, valamint minden jó
akinek meg épp nem, az koncentráljon, én küldöm a pozitív energiát ezerrel
stood at the top of the hill over my town i was found. finding myself used to be hard but now i see the light. this is music.
Ma 20:00tól Facérok lesznek a DunaTV-n!!!!! Jeeeeeeee!
:eek:Szégyen és gyalázat, a 2. oldal legaljára került a magyar szekció :(
mi lesz, legközelebb a 4. oldaltól kell megmenekítenem ezt az elárvult topikot??? :cool:
bocsánat, tudom, hogy megigértem a pólótervet...de valahogy nem volt időm rá...ráadásul elvették a netünket, úgyhogy most nem tudom álcázni titkos tevékenységeimet....
szóval , abban tudnátok segíteni, hogy hol találom meg a pálcika figurás kis emberkét?...így hirtelen nem találtam, mindegy a minőség és a méret, mert úgyis átrajzolom....köszi , köszi
ja és ez hogy hangzik? HunVan of Pearl Jam rövid, egyértelmű, minden benne van...persze jöhetnek az ötletek, csak szerintem ne legyen több 1-2 szónál
JAAAAAAAAAAAAAA és természetesen megjöttek a Nijmegen jegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
(ugyan olyan mint a tavalyi :-))))) )
Ricsárd szállás ügyben van valami hír?
szép napot mindenkinek
1996: Budapest
2005: Gorge, Vancouver
2006: Arnhem, Prága, Bécs
2007: Madrid, Katowice, Nickelsdorf, Nijmegen
2009: Rotterdam, Berlin
2010: Dublin, Belfast, Berlin
hat nemtom az elozo oldalakon mik tortentek (nincs idom most visszaolvasni), de ugy tunik nem tortent elorehaladas a katowicei utazas ugyeben. szoval ezennel akkor en meghirdetem a jegyemet, kell vknek?
bocsánat, tudom, hogy megigértem a pólótervet...de valahogy nem volt időm rá...ráadásul elvették a netünket, úgyhogy most nem tudom álcázni titkos tevékenységeimet....
szóval , abban tudnátok segíteni, hogy hol találom meg a pálcika figurás kis emberkét?...így hirtelen nem találtam, mindegy a minőség és a méret, mert úgyis átrajzolom....köszi , köszi
ja és ez hogy hangzik? HunVan of Pearl Jam rövid, egyértelmű, minden benne van...persze jöhetnek az ötletek, csak szerintem ne legyen több 1-2 szónál
JAAAAAAAAAAAAAA és természetesen megjöttek a Nijmegen jegyek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-))))))))))))))))))))))))))))))))))))
hat nemtom az elozo oldalakon mik tortentek (nincs idom most visszaolvasni), de ugy tunik nem tortent elorehaladas a katowicei utazas ugyeben. szoval ezennel akkor en meghirdetem a jegyemet, kell vknek?
Jaj, ne bolondozz már! Még van 2 hónap! Simán mingyá elkezdenek szervezkedni az indexen is a többiek, akik nem tudják, mivel mennek! Szerintem "beszélj" velük!!!!
PEARL JAM (? és akkor még a csángók is megértik:)
2006-2007
...Ricsard, Te már megvetted az új NIN-t? És hogy tetszik?
Csodálatos (szerintem)!!! Felfogni nem tudom, hogy lehet ekkora zseni ez a Reznor gyerek!
Első hallgatás utáni kedvencek: Capitol G, Meet Your Master
...Ricsard, Te már megvetted az új NIN-t? És hogy tetszik?
Csodálatos (szerintem)!!! Felfogni nem tudom, hogy lehet ekkora zseni ez a Reznor gyerek!
Nem még nem vettem meg, de a demonrol már megvan cd minosegben (akárcsak mind2 bécsi koncert...:D) és teljes mértékig lelkes vagyok.
Mindenben egyetértünk, az együttessel kapcsolatos szuperlativuszok helyett csak annyit tudok hozzászólni: nem hiába >>> Nine Inch Nails is Trent Reznor. :cool:Ennyi.
Comments
Húha ... Ez szép munka!!! ... Gratula! ...
2000: Katowice 2.; Saratoga Springs
2006: Prague; Vienna
2007: Katowice
2009: Berlin
De mindegy, csak azért írtam, mert az első oldal legaljára kerültünk, és nem lehet, hogy mi ne legyünk szem előtt!:D
Spread the Jam!!!!
Magyarok okuljatok! Hatha az angol nyelven nem kommunikativ magyar rajongok is beszallnak ezek utan a "Pearl Jam-et Magyarorszagra!" partizan akcioba.
Udv,
a masik Orsi
Astoria 20/04/06
Reading - 27/08/06
Vienna - 25/09/06 - the BEST day of my life
Hű, Orsi! Tök jó!
Ha nem gond, bevállalnám Stone "megszerkesztését"!
Azért, ha nem haragszol, lennének változtatási javaslataim, ugye nem baj;)?
Először is a tördelés >>> a szöveget nemcsak szakaszokra, de kisebb bekezdésekre is érdemes lenne bontani a könnyebb áttekinthetőség kedvéért
azután 1-2 közérdekű információval kiegészíthetnénk az eddigieket
pl. No Code tour 1996-11-17 Budapest Sportcsarnok - istentelenül intenzív és felejthetetlen 123 perc (...+ koncert(jegy)ről fénykép stb.)
2000-06-16 máig tisztázatlan, ámbár vélhető körülmények miatt elmaradt budapesti buli, helyette egy igazán legendás katowicei performansz....
2006-09-25 Bécs - a turné számunkra sok szempontból figyelemreméltó állomása >>> bazi sok magyar + Eddie külön köszöntője honfitársainkhoz :cool: stb.
stb.
szóval tuti a nyersanyag, alapos, de ugye nem gond, ha mi is beszállunk és több szem többet lát alapon segítünk továbbfejleszteni???
Eddie: Dublin & London
No, hát itten az elébb megemlítettem, hogy a Stone-os részt magamra vállalnám meg az is megfordult a fejemben, hogy a stiláris-nyelvi dolgokban én is segítenék (valamiért azt gondoltam, h húdejóvagyok)...erre elkezdtem írkálni/fordítani (angolról) a Stoney-Poneyt és rájöttem, hogy lóf*sz sem vagyok. :( Annyira nem működött az agyam, hogy most akkor méginkább meghajolok Orsi nagysága előtt...bár nemtom, mennyi időt szántál erre, de űberkorrekt!
Aztán ha jön egy fuvallat, s forog az agyam, akkor majd...
Egyet mondok már csak ösztönzésképp':
Keep on rockin' in the free world!
És eszembe jutott nekem is, hogy a tagokról külön-külön is kéne írni, meg hogy BOOOOOOOM-nak is kéne helyet csinálni valahol az oldalon (a németek nem írtak róla:S) ((sőt : grunge szócikk sincs:P)), de nem volt elég elszántság bennem hozzá... Ez ugyanis olyan 4-4.5 órába telt, mire összehoztam.:) Az a macerás benne, mikor értem, hogy mi van odaírva, de nincsenek rá megfelelő magyar szavak (vagy csak az én szókincsemben nem), és törhetem a fejem, hogy hogyan is kéne ezt megfogalmazni... Egyébként angolul is értem általában az írott szövegeket, a hallottnak is egyre nagyobb részét, csak "kicsit" többet kell hozzá szótáraznom, mint a némethez:D Az angollal "csak" annyi bajom van, hogy beszélni nem tudok, meg magamtól fogalmazni:P:D Meg hát még sosem szerkesztettem Wikit, így nem tudtam, hogy mit kell vele kezdeni:D
Én is ezzel vacakoltam, pedig eccer úgy, de úgy megtanította a kedvenc tanárbácsim, h ihaj!
Naszal, előre hát!
de a lényeg: kevesebb mint 2 hónap, és mienk a lekvár!!!
Ne izgass már!
el sem hiszem, hogy 2 hónapon belül újabb varázslatokban lesz részünk:)
még mielőtt bekövetkezne a Break On Through To The Other Side...:)
fel vagyok dobva, ha valakit érdekel:
hiszen
csodálatos, verőfényes napsütés vár odakinn
péntek van :cool:
fél órán belül vége a munkaidőmnek
jeeeeeee
Hogy lesz sticky egy thread? Persze csak a bump kedvéért meséljetek!
Amúgy meg nekem már ma elkezdődött a hétvége, hiszen kaptam egy dayoff-ot. Je. Ennek örömére takarítás helyett egész nap konckapókereztem meg kinevetavégéneztem a bnőmmel, aki szénné unta magát a mhelyén.
Holnap meg pompost sütök a kis barátaimnak. Mert társadalmi nyomás volt
De csak a bump kedvéért!
De nektek kellemes hétvégét:D
hűűűű, ez nagyon jól hangzik!
én is fel vagyok dobva, bár kezd kemény lenni a suli, és ez meg is mutatkozott a héten - bár csak 3 napot kellett menni, így is kikészültem mint egy rongy... ezen kívül meló volt ma is (most értem hazaaahahahahaaaa :( ), meg holnap, meg vasárnap ... :eek: de ez jó, mert szépen gyűlik a pénz a pj és egyéb nyári mulatságok virtuális perselyébe, szóval nem rinyálok, hanem épp ellenkezőleg
szóval szép az idő, valamint minden jó
akinek meg épp nem, az koncentráljon, én küldöm a pozitív energiát ezerrel
utána pedig buli a kultibaaaaan!
mi lesz, legközelebb a 4. oldaltól kell megmenekítenem ezt az elárvult topikot??? :cool:
szép napot mindenkinek
2005: Gorge, Vancouver
2006: Arnhem, Prága, Bécs
2007: Madrid, Katowice, Nickelsdorf, Nijmegen
2009: Rotterdam, Berlin
2010: Dublin, Belfast, Berlin
Jaj, ne bolondozz már! Még van 2 hónap! Simán mingyá elkezdenek szervezkedni az indexen is a többiek, akik nem tudják, mivel mennek! Szerintem "beszélj" velük!!!!
(of nélkül)
HUN VAN
PEARL JAM (? és akkor még a csángók is megértik:)
2006-2007
...Ricsard, Te már megvetted az új NIN-t?
Nem még nem vettem meg, de a demonrol már megvan cd minosegben (akárcsak mind2 bécsi koncert...:D) és teljes mértékig lelkes vagyok.
Mindenben egyetértünk, az együttessel kapcsolatos szuperlativuszok helyett csak annyit tudok hozzászólni: nem hiába >>> Nine Inch Nails is Trent Reznor. :cool:Ennyi.