Pearl Jam in Zagreb!
Options
Comments
-
Pa, kada neku pjesmu odsviraš hiljadu puta, a imaš još 100 drugih u katalogu, mora ti se smučiti!
Meni, doduše, ne bi smetalo da više nikada ne odsviraju Alive, ali da umjeto nje sviraju Leash ili Rats...Edward je dao do znanja da neke pjesme mu se i ne sviraju, npr. Glorifed pjeva sa izmijenjenim textom: "Glorified version of I hate this song"...Smiješno, s obzirom da je to pjesma koja mi se najviše svidjela kada sam prvi put preslušao VS.
'96_londonx2
'00_salzburg_ljubljana_verona_milano
'06_bologna_verona_milano_torino_pistoia_zagreb
My trading page: http://db.etree.org/dreadis0 -
Doctor wrote:Sarah, znam da djevojke tj zene nije pristojno pitat za godine ali mi je nesto zapalo za oko... Na onoj slici izgledas kao cura od 20 a bila si na koncertu PJ-a '96 i znaci tad ti je bilo oko 10 god.
Pitam te jer ako si izmislila lijek protiv starenja, da ga podjelis sa nama!
btw. Da li neko zna kako se prodaju karte prilikom ovakvih događaja? Da li to ide preka PJ-a ili preko kuce koja je i organizator (sto je vjerovatnije)?
Dragi Doctore, hvala ti na komplimentu!
Fotka mi je od proshle godine, a naravno kada sam ishla na koncert u Budimpeshtu nisam imala deset!Imala sam duplo vishe, pa ti sad srachunaj!
A leka protiv starenja nemam! Postoji samo eliksir - u glavi! Pozitivne misli, sachuvati dete u sebi, smejati se, voleti ( i biti voljen ), slushati dobru muziku poput PEARL JAM' i josh mnogo toga...LEPOG.
I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
Doctor wrote:Dajte ljudi sto ste se ulijenili, pisite!
Mene konkretno interesuje zasto PJ skoro nikako ne svira pjesme poput Rats (vrlo vrlo rijetko) te Once (nju odsviraju al svake prestupne), Leash? Imam dosta live albuma i u skoro svim novijima (od 2000.) ne mogu da cujem navedene pjesme koje su fakat extra!
Sta mislite, da li je momcima dosadilo svirati pojedine stvari sa Ten-a i Vs-a? ipak proslo je vec evo 15 godina od prvog albuma pa je vrlo izvjesno da im se nesto vise i ne svira.. Eddie dosta zavlači na pjesmama poput Black, Garden, Porch itd itd..
Pa, moguće da su, ružno govoreći-presisali-pomenute pesme...ne znam zašto, al' predpostavljam...I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
Jammin909 wrote:Hey- A couple friends and I will be visiting Belgrade for a couple days next week and was wondering what there is to do around the area in the winter months. I was hoping someone could give me some suggestions. Anywhere around the city or say an hour by train away is a possibility. Thanks for your help!
Hi Jammin909!
Well, at this moment I don't have some specific idea, but I'll find something and than share it with you!
Our friend Tzumi is from Belgrade, so it's better to ask him for advice...Actually, I'm from Pančevo-15km far away city from Belgrade.I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
@ Tinna
GONNA MAKE YOU SMILE!I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
jurasica wrote:WHO WAS THERE?
SIGN HERE:
1. ja sam bila...jurasica
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.........................
i btw, ja sam skoro 100% sigurna (znam da će sada neki logičari reći da je nešto sigurno kada je 100% vjerovatno i da stoga 100% sigurno kao izraz ne postoji... ali dobro...) da su u Budimpešti svirali "Garden" - to mi je naime najdraža pjesmica - a sada vidim da nije na ovoj setlisti od Eddija... kaj ti kažeš, Sarah?
i ja potvrđujem da je to rukopis od Eddija... ziher...
jA SE ISKRENO NE SEĆAM GARDEN-a . zATO NIŠTA NI NE TVRDIM. ŠTO SE TIČE RUKOPISA, POTVRĐUJEM DA JE EDDIJEV (NADAM SE 100%).I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
Bettergirl Sarah wrote:Postoji samo eliksir - u glavi! Pozitivne misli, sachuvati dete u sebi, smejati se, voleti ( i biti voljen ), slushati dobru muziku poput PEARL JAM
' i josh mnogo toga...LEPOG.
Eh sad, sto se onih pjesama tice.. Volio bih da nam u Beogradu odsviraju par 4-5 pjesama sa Tena i Vs-a jer ovdje nikada nisu bili pa stoga ni vecina ljudi i nikada nije cula live te stvari! Hocu samo da kazem da bi nekada mogli malo vise misliti na publiku nego na to koliko je vec puta neka pjesma odsvirana! Meni bi bi koncert bio nedorecen kada ne bi odsvirali bar jednu ili dvije od pjesama kao sto su Black, Even Flow, Jeremy, Alive (slazem se da su je mnogi culi milion puta ali ipak to je Alive ljudi..), zatim, Garden, RVM, Rats, Leash, Daughter, itd..
Naravno, ovim ne omalovazavam novije pjesme, naprotiv i one su extra ali eto samo da ne zaboravimo i ove legendarne!
Uostalom, glupo je sada nesto izvoljevati, dovoljno je sto ce doci i sto cemo ih cuti i vidjeti live, pa sta god svirali!26.09.2006 Zagreb, Croatia
12.06.2007 Munich, Germany0 -
Doctor wrote:Uostalom, glupo je sada nesto izvoljevati, dovoljno je sto ce doci i sto cemo ih cuti i vidjeti live, pa sta god svirali!"I surfaced and all of my being was enlightened"0
-
-
dreadis wrote:Edward je dao do znanja da neke pjesme mu se i ne sviraju, npr. Glorifed pjeva sa izmijenjenim textom: "Glorified version of I hate this song"...Smiješno, s obzirom da je to pjesma koja mi se najviše svidjela kada sam prvi put preslušao VS.
Not my favorite song either"I surfaced and all of my being was enlightened"0 -
Doctor wrote:Dajte ljudi sto ste se ulijenili, pisite!
Mene konkretno interesuje zasto PJ skoro nikako ne svira pjesme poput Rats (vrlo vrlo rijetko) te Once (nju odsviraju al svake prestupne), Leash? Imam dosta live albuma i u skoro svim novijima (od 2000.) ne mogu da cujem navedene pjesme koje su fakat extra!
Sta mislite, da li je momcima dosadilo svirati pojedine stvari sa Ten-a i Vs-a? ipak proslo je vec evo 15 godina od prvog albuma pa je vrlo izvjesno da im se nesto vise i ne svira.. Eddie dosta zavlači na pjesmama poput Black, Garden, Porch itd itd..
i meni su te pesme extra,mada ja imam jeddan,pa moze se reci skorasnji koncert na kojem sviraju rats...
pa mozda im je i dosadilo!
ali meni su sve pesme do j..a...
i uzivacu ma sta budu svirali,mada bih i ja nekako te starije stvari....And sometimes is seen a strange spot in the sky
A human being that was given to fly...0 -
ljudi kako da promenim naziv teme u : pearl jam in belgrade (serbia)
slabo znam da baratam nekim alatima na forumima...
zaboravila sam da je neko odvas zamolio da se istakne da je bg u srbiji...And sometimes is seen a strange spot in the sky
A human being that was given to fly...0 -
tinna wrote:ljudi kako da promenim naziv teme u : pearl jam in belgrade (serbia)
zaboravila sam da je neko odvas zamolio da se istakne da je bg u srbiji...
Misilm da ne mozes EDITat naslov threada..."I surfaced and all of my being was enlightened"0 -
Keep On Rockin In The Free WorldKeep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free World Keep On Rockin In The Free WorldKeep On Rockin In The Free World0
-
tinna wrote:ljudi kako da promenim naziv teme u : pearl jam in belgrade (serbia)
zaboravila sam da je neko odvas zamolio da se istakne da je bg u srbiji...
Ne brini, ne verujem da kad neko preko grane cuje "Belgrade" pomisli na onaj u USA. Mislim taj grad tamo je neko seoce tako da nema problema.
E da, jedna zanimljivost. Sedim danas za racunarom, slusam Pearl Jam (shufle), igram Zumu i zamisli, bas u trenutku kada je je krenula WMA (policeman), panduri, onako lagano kao što to znaju, poceše da krstare mojom ulicom (koja je inace dead-end). Svaka cast odlicnim NEO g-25 zvucnicima, koje sam pre neki dan nabavio, jer sam siguran da su je culi kada sam je odvrnuo do daske (mada cisto sumnjam da prosecan murjak zna rec engleskog).Keep On Rockin In The Free World0 -
Doctor wrote:Eddie dosta zavlači na pjesmama poput Black, Garden, Porch itd itd..Trying to shake the cancer off. Stupid human beings.
Once you hold the hand of love it's all surmountable.0 -
radiolog wrote:Ne brini, ne verujem da kad neko preko grane cuje "Belgrade" pomisli na onaj u USA. Mislim taj grad tamo je neko seoce tako da nema problema.Trying to shake the cancer off. Stupid human beings.
Once you hold the hand of love it's all surmountable.0 -
Nadam se da ste svi vec procitali *rumors* ilitiga glasine o PJ albumu i eventalnim turnejama...
Pa ako zbilja ispadne da dodju u Europu tek u Oktobru, Novembru, znaci da ce za 16. godisnjicu (22-10) biti u blizini...I ja zelim biti na koncertu gdje god bio.
Citam stalno postove sto ljudi pisu da su culi i sve, ali ne vjerujem nista 100% dok ne cujemo sluzbeno...vidjet cemo.
Ali, uskoro cemo nesto saznati sluzbeno. Jer je previse *glasina* zadnje vrijeme u medijima, na radiju pogotovo u USA itd..."I surfaced and all of my being was enlightened"0 -
cropdustress wrote:Nadam se da ste svi vec procitali *rumors* ilitiga glasine o PJ albumu i eventalnim turnejama...
Pa ako zbilja ispadne da dodju u Europu tek u Oktobru, Novembru, znaci da ce za 16. godisnjicu (22-10) biti u blizini...I ja zelim biti na koncertu gdje god bio.
Citam stalno postove sto ljudi pisu da su culi i sve, ali ne vjerujem nista 100% dok ne cujemo sluzbeno...vidjet cemo.
Ali, uskoro cemo nesto saznati sluzbeno. Jer je previse *glasina* zadnje vrijeme u medijima, na radiju pogotovo u USA itd...
Huh!
To je zaista najgore, kad se prča u prazno! Ja se samo iskreno nadam da će nam doći na leto, jer sam se tako natempirala....GRRRRR!!!! Šta je više sa tim novim albumom?! Ta cimanja oko datuma su zaista smarajuća...do bola....I RATHER BE WITH PEARL JAM!0 -
Bettergirl Sarah wrote:Huh!
To je zaista najgore, kad se prča u prazno! Ja se samo iskreno nadam da će nam doći na leto, jer sam se tako natempirala....GRRRRR!!!! Šta je više sa tim novim albumom?! Ta cimanja oko datuma su zaista smarajuća...do bola....
Ma da, znam, bilo bi super da dodju na ljeto, ali moramo ipak cekati *official news*.
Jedino *dobra* stvar ako dodju na jesen jest da mozemo ustediti vise para i otici na vise koncerata. Ljeti su uvijek neki sezonski poslici, dodatni mozda poslovi nekome i tako. Bar ja mislim da bi dosta ljudi bilo ful zagrijano za to i mogli bi zbillja napraviti dobru rutu po Europi. Ja sam prva ZA."I surfaced and all of my being was enlightened"0
Categories
- All Categories
- 148.8K Pearl Jam's Music and Activism
- 110K The Porch
- 274 Vitalogy
- 35K Given To Fly (live)
- 3.5K Words and Music...Communication
- 39.1K Flea Market
- 39.1K Lost Dogs
- 58.7K Not Pearl Jam's Music
- 10.6K Musicians and Gearheads
- 29.1K Other Music