Pearl Jam in Zagreb!

Options
18698708728748751290

Comments

• pajo
    pajo Posts: 3,292
    edited August 2009
    Iva: prije svega, ispricavam se Sid! :oops: ali eto, mozda ima veze i s time da nas Sid uvijek napusti i ode s cool kids...dakle draga nasa Sid, imas bit vise s nama!

Osim toga, jedino kaj imam rec je SOLDIER OF LOVE!!! :mrgreen:
    Post edited by pajo on
  • siljo
    siljo Posts: 2,203
    pajo wrote:
    Iva: ...
    Osim toga, jedino kaj imam rec je SOLDIER OF LOVE!!! :mrgreen:

jeste imali dosta mjesta za chagicu? :)
    Standing on a hill, staring at a mountain...
  • siljo
  • killroy
    killroy Posts: 739
    hej hej,

ko sve ide sutra u berlin iz zg?
    za sad masni i ja, pa gledamo kak cemo doc do plesa... bus je najvjerojatniji, al ak nas ima vise mozda bi mogli neki taksi dogovorit.

Yipiiii...idemooooo!
  • Rijeka
    Rijeka Posts: 801
    Pozdrav svima :)

Najprije cestitke Ani i njenom dragom na vjencanju. Malo kasnim ali eto, nikad kasno :)

Onda pohvale svim ''krivcima'' za ove genijalne majice. Zenska plava mi je vrh, prelijepa je. Pozelio sam biti zena samo na jednu turneju :)

Sretan put svima koji krecu, vec su krenuli ili su vec odgledali nesto u pastirovom grmicu :mrgreen: ..Soldier of Love, Low Light i Brother...lose kao :)

Eto toliko, ja krecem u subotu, vidimo se gore 3x hura!
    Death or glory!

• elcielo
    elcielo Posts: 1,149
    hvala svima na čestitkama!
    o detaljima, koga zanima (jurasica ;) ), ćemo uživo. :)

ja vam uopće nisam svjesna da me čeka PJ koncert, kuća mi je puna ljudi, ne znam jel' turneja uopće počela (valjda je, kad iva spominje soldier of love, heh). :mrgreen:

enivej, u petak za berlin krećemo moja kuma i ja. :D vidimo se tamo, u istom smo hostelu k'o killroy i masni.

pozdrav svima!
  • pajo
    Pozdrav svima iz Haga, samo "par" rijeci o sinocnjem showu...

Venue je naravno fenomenalan...krasna lokacija preko puta oveceg parka sa hrpetinom barova sa svih strana sto se poslije koncerta pokazalo kao sjajna stvar, kada se cijela ekipa preselila na ulicu ispred puba naslonjenog na venue drzeci u jednoj ruci cugu u drugoj tubu od postera i lagano komentirajuci show sa pogledom na jadni PJ crew koji tegli opremu u kamion sparkiran ispred dvorane... :mrgreen:
    Inace radi se o vrlo lijepom malom kazalistu sa 3 jako strma balkona sa po 200-300 mjesta svaki i floorom za jos nekih max 1000 ljudi. Mjesta koja smo uspjeli ubost i to nakon relativno kratkog lajananja od nekih sat i pol su bila sjajna, 4. od 6 redova na drugom balkonu, dead center...

Ekipa na stajanju je bila fenomenalna, hrpa vise manje standardnih frikova, pjevanje od kojeg je cijeli venue grmio, prilicno naguravanje i moshanje, crowd surfing i slicno...na balkonima je pak s druge strane bilo svega, od toga da je na prvom levelu koji se nije ni prodavao obicnoj raji bilo i praznih mjesta jer je ocito da se odredjen broj londonskih egzekjutiva i japijia sa kartama za koje su pravi fanovi vani nudili razne organe na kraju nije ni pojavio na koncertu...katastrofa :x . Do toga da su pored nas na drugom levelu bili zena koja je pred kraj showa malo zakrmila i probudila se taman na Alive dok joj se muz nije niti zamarao sa time jer je cijeli show imao cepice u usima... :x ili kad skuzis da nas dvoje jedini u susjedstvu skacemo i urlamo kao kreteni...i tak, ali sve u svemu u takvom prostoru se to na kraju izgubi...
    Dobra stvar je da trobojnica bila izvjesena na ogradu naseg levela (na sredini) i cijeli koncert bola momke u oci...nek malo vide pa se mozda prisjete nekih stvari :D (btw. osim nase, izvjesene su jos samo zastave Portugala (ofkors) i Walesa, ali na bitno losijim lokacijama...e da i onaj tupan Jeff kojeg je trebalo napeglat 2007. je iz prvog reda Edu bacio stars&stripes sa kojom se doticni obrisao i hitio je nazad...)

OK, svirka...besprijekorna, zestoka, sjajna...naravno...momci su bili jako dobre volje, posebno ovaj frontalni koji je izmedju svake pjesme nesto mljeo i opcenito stalno djuskao i bacakao se (nisu zaostajali ni ostali, pogotovo kameni s njegovim gore-dolje-nogica potezom)...
    Na 4. stvari na stage lagano ulece Ronnie Wood, otprasi All Along the Watchtower i nestane...bit ce da nije mogao izdrzat cekat kraj showa (kaze Iva, trebalo ga nazad spojit na kisik or something :D ). Pred kraj uletio i tip poznatiji kao mladji brat Towsend i sa momcima odsvirao mozda i glazbeni (rekao sam glazbeni ;) ) highlight showa, The Real Me...
    Inace setlista je bila mrvicu, nekako...normalna...ocekivana. Mislim nove stvari zvuce odlicno, posebno The Fixer (meni znatno bolje nego Got Some), Brother je onako, novi Ten razarac, ali naravno ocekivao se veci broj raritetnijih brojeva...

Ali nama osobno je show, kao sto ste vec mogli zakljuciti, ispao vise nego poseban jer su nam odsvirali taj nas wedding song zvan Soldier Of Love, koji je Ed najavio tako da mi nismo uopce skuzili, a kad smo culi prve taktove smo se skroz oduzeli, prebacili se na jedan mali ravni dio na vrhu stepenica i uz cudne poglede i na sveopci uzas redara uspjeli pomalo "retardirano" :) odplesat par koraka nase svadbene "koreografije"...

Eto, udavih kao po obicaju..poslije cemo probat otici do Amsterdama na AIC gdje bi trebala biti cijela frikadija od jucer, a iz Rotterdama se javimo, a sto je najvaznije u Berlinu se sa dosta vas frikova i vidimo!

Iva: buduci da je hubby odlican prepricavac (IMO) ne budem duljila, ali samo da kazem da sam se skoro vec malo bila ljutila na momke jer je setlista po meni iznimno kvalitetna, ali ipak mi je do tog trena mogla biti i sjajnija, kadli ono momci lagano po Soldier of Love!!! ples smo svakako probali jer smo si tako i obecali, ali u svezi glede tresnje nogu, drhtanja, shoka i opceg stanja oduzetosti te redara koji nam nije dao da budemo na prolazu smo brzo odustali od toga i posvetili se ostatak pjesme pogledavanju jedan drugoga i govorenju 'nemrem vjerovat' :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
    opcenito, publika je bila sjajna (uz par sramotnih izuzetaka kraj nas, ali za koje je nakodnadio jedan starcek od cca 60 god koji se toliko bacao na trecem katu balkona da sam mislila da ce pasti dolje na nas :D ), ali su se po meni, sto je mozda najvaznije, najvise zabavili momci! prashe da je nevjerojatno, reko bi covjek da prvi put cuju npr. Even Flow kolko se bacaju! onak' stvarno obecavajuce za nasu i njihovu zajednicku buducnost... :D
  • siljo
    thnx za ovaj kratki osvrt, vidimo da vam je fakat bilo bezveze... ;)
    pajo wrote:
    e da i onaj tupan Jeff kojeg je trebalo napeglat 2007. je iz prvog reda Edu bacio stars&stripes sa kojom se doticni obrisao i hitio je nazad...)

ucinilo mi se da sam ga vidio na jednoj od "fotaka" koje ste aploudali... u kutu dolje desno, ispred dvorane... brzo sam zatvorio browser da ne iskoci :mrgreen:
  • elcielo
    elcielo Posts: 1,149
    zakon!
    hvala na trudu, svaka čast!
    ravno s mjesta događaje na naše ekrane!
    i blog se prati naveliko, naravno. :)
  • siljo
    http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002 ... 212&sr=8-4

klik na "play" batn desno od Fixer covera...
  • jurasica
    jurasica Posts: 1,534
    siljo wrote:

aaaa... veeeriiii naaaajssss... :)
    ... I surfaced and all of my being was enlightened...

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • pajo
    Iva: Ne znam ja to tako sve rasclanit ko moj pajo, ali evo, da ne ostanete zakinuti za jedan review - jucer je na Alice in Chains bilo stvarno sjajno, gotovo nevjerojatno! Pjevac mi je na jubitou zvucao strasno bezveze, ali uzivo chovo stvarno zvuci pljunuti Layne (da, da, samo je jedan Layne i nitko nije kao on, slazem se, ali momak stvarno ima glas i tri cetvrt i pjeva ko lud, a dosta dobro skida i Layneovo 'zavlacenje'). Sviraju ko blesavi, publika je bila totalno luda, barem pola crowda je znalo sve rijeci, a klub u kojem je bio koncert je fakat sjajan (onak, ima feeling Pauka samo kaj je cetvrtastog oblika :mrgreen: ).

Osim toga, Cro drustvance se povecava jer nam se pridruzila nasa najdraza mala frikusha, SID!!! :mrgreen: Jucer je dakle premijerno na Sid pokazan narancasti Baltazar (opet su svi ludi za nasim majicama, naravno :D ), a zastava je opet bila objeshena na ogradu tijekom koncerta). Danas je zastava kod Sid, koja se sad vjerojatno vec lajna pred dvoranom. :D Dakle vidite, dobri smo ko' bubice svi skupa... :D

Sve u svemu, uzasno nam je drago da smo ipak isli na AIC, iako smo bili stvarno crknuti nakon 5 sati sna s pon na uto, 7 sati putovanja do Londona, koncerta, sat vremena sna u busu za Stansted (sjeli iza na 4 sica Sergio, pajo i ja i svo troje krmili ko ludi cijeli put, a neka jadna teta koja je morala sjedit izmedju nas se navodno zgrazala cijelim putem koliko krmimo; mi se svi probudili prezadivljeni kak smo super krmili :D ), pola sata sna u avionu za Eindhoven, sat vremena sna u vlaku za Hag i dva sata sna u stanu od frenda u Hagu prije nego kaj smo krenuli u Amsterdam na koncert. Nismo cak bili tak jako umorni psihicki koliko fizicki strgani, jedva se dovukli nazad do vlaka za Hag i sad evo, prvi put nakon nedjelje, odspavali cijelu noc! :D
  • siljo
    kakva je ono zastava? ;) a vid' rucica iznad nje :)

http://www.flickr.com/photos/pearljamof ... 3/sizes/o/

RW je lokalni modni macak:

http://www.flickr.com/photos/pearljamof ... otostream/
  • snih
    snih Posts: 1,052
    Upravo smo premijerno čuli Fixera izvan našeg stana. :) Na trgu u Sesvetama s razglasa od bertije (vrtili na Otvorenom radiju). :D
  • pajo
    Iva: ovak', Ed nosi sive gace i ruke mu se uopce ne znoje tak jako! to je moj review danasnjeg PREHEBENOG showa!!! :lol::lol::lol:
  • pajo
    edited August 2009
    OK, odmah cu reci i valjda ostat ziv...ovaj show je bio toliko dobar da ga stavljam odmah do Zagreba! :shock:

Mi smo se lagano doteglili do dvorane oko 3 popodne i vec je bilo poprilicno ljudi u 10C lineu. Brijem da nigdje (OK osim u Londonu 2007.) nisam vidio toliko ljudi sa 10C kartama, a ono sto je najbolje od svega je da smo imali posebno ogradjen cijeli prvi dio floora samo za 10C ekipu i moram reci da je to zakon jer se bitno smanjuje guzva. Mi smo se smjestili u prvi red na Mikeovoj strani skroz lijevo, a Sid na slicnoj poziciji ali na Stoneovoj strani.

Setlista je bila sasvim u redu, vjerojatno ste ju vidjeli...highlight je definitivno bio nothingman, pa you got to hide your love away, brother i the real me, LROM...ali ono sto odusevljava je koliko su momci dobre volje i u formi sto u kombinaciji sa ovako dobrom publikom neminovno proizvede vrhunski, vrhunski show...

E sad, pravi vruhnac koncerta za nas (nije bila setilista, crowd ili nesto takvo sto ste mogli zakljuciti iz posta prije mog :mrgreen::mrgreen: ) je bio tijekom Alivea kada se Ed nakalemio na zvucnik valjda pola metra ispred nas, a mi lagano razvukli onaj banner Zagreb remembers...in your face Eddie :mrgreen: ...legenda je prvo pristojno mahao ljudima iza nas i okolo, a onda se fino okrenuo nama namignuo i napravio nekoliko gesti rukom koje su trebale ukazivati da izrazava totalni respect. I onda se jos fino nagne i rukuje sa suprugom mi i lagano se vrati na stage... :shock: :D

Sve u svemu, momci su u top formi i u Berlinu nas brijem ocekuje jos bolji show...e i da ne zaboravim, Ed je na kraju jos rekao "See you in...(onda je malo racunao u glavi) a year and a half..." :mrgreen:
    Post edited by pajo on
  • pajo
    siljo wrote:
    kakva je ono zastava? ;) a vid' rucica iznad nje :)

http://www.flickr.com/photos/pearljamof ... 3/sizes/o/
    Iva: o, da, da! to bi bila nasa zastava! ruke iznad nje pripadaju Britanki koja na pitu ima nick Redrock, a koja mi je dala da zavezem zastavu pred nju i pazila na zastavu cijeli show. :) a ja se malo vidim (tj. plava Baltazar majica se vidi) ako pogledate dijagonalno prema gore od Redrock na desnu stranu, ide prvo UKDave pa onda ja. pajo je bio meni s desne strane u sivom Baltazaru. :D
  • pajo
    snih wrote:
    Upravo smo premijerno čuli Fixera izvan našeg stana. :) Na trgu u Sesvetama s razglasa od bertije (vrtili na Otvorenom radiju). :D
    GO Sesvete! :D
  • siljo
    pajo wrote:
    E sad, pravi vruhnac koncerta za nas (nije bila setilista, crowd ili nesto takvo sto ste mogli zakljuciti iz posta prije mog :mrgreen::mrgreen: ) je bio tijekom Alivea kada se Ed nakalemio na zvucnik valjda pola metra ispred nas, a mi lagano razvukli onaj banner Zagreb remembers...in your face Eddie :mrgreen: ...legenda je prvo pristojno mahao ljudima iza nas i okolo, a onda se fino okrenuo nama namugnuo i napravio nekoliko gesti rukom koje su trebale ukazivati da izrazava totalni respect. I onda se jos fino nagne i rukuje sa suprugom mi i lagano se vrati na stage... :shock: :D

taj banner je jos ziv??? radim nekoliko gesti rukom kojima izrazavam totalni respect, a ljudi na poslu me gledaju :mrgreen:
    pajo wrote:
    e i da ne zaboravim, Ed je na kraju jos rekao "See you in...(onda je malo racunao u glavi) a year and a half..." :mrgreen:

dovoljno vremena za uhraniti novu kasicu prasicu :)
  • pajo
    edited August 2009
    Iva: nakon prospavane noci (6 sati sna, weeeheee! :D ) evo jos par crtica:
    1. ruku sam vec oprala, za one koje zanima :mrgreen:
    2. poster je bio super jucer (onaj od SBE je bio dosta grduljiv). neka fora za zacaranom sumom u koju ulaze momak i cura obasjani mjesecinom, a iznad njih je labirint od grana u kojem se krije hrpa stvari (natpis Rotterdam, medo, vuk, par vrana, par sova i tko zna sto jos, ovo smo jucer nabrzaka skuzili). ful je fora!

edit: evo fotke: http://smg.photobucket.com/albums/v157/ ... =photo.jpg

3. Edvard je ispricao presmijesnu pricu kak su kad su izlazili iz hotela vidjeli neke ljude kako stoje u redovima, od kojih su neki imali njihove CD-e u rukama, ali kako su se oni jako zurili pa su samo nabrzinu sve pozdravili, postiskali im ruke i prolazu i odjurili u auto. i onda su skuzili da ih je vecina bila 'obicni' ljudi koji su cekali bus! :lol::lol::lol:
    4. i jos samo jedna od Edvardovih fora upotreba engleskog jezika - u jednom trenu mu je ventilator (engl. fan) previse puhao pa je trazio tehnicara da ga okrene od njega i kaze Edo tehnicaru: 'there's enough fans over here' i pokaze na pubilku :D )

off to Berlin now! :D
    Post edited by pajo on