Pearl Jam in Zagreb!

1440441443445446860

Comments

• jurasicajurasica Posts: 1,534
    Cutki wrote:
    whiteshake - here i go again, don't fade away

ovo je mislio na whitesnake - da ne zabriješ na nešto totalno drugačije... :) neki recept ili ne znam što... :)
    ... I surfaced and all of my being was enlightened...

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • snihsnih Posts: 1,052
    Pearl Jam - Alive
    Nirvana - Smells Like Teen...
    Radiohead - Karma Police
    U2 - Pride
    R.E.M. - Loosing My Religion
    Red Hot Chilli Peppers - Knock Me Down (Under The Bridge, Californication...)
    Metallica - One
    Oasis - Wonderwall
    Guns N`Roses - Paradise City
    Rage Against The Machine - Killing In The Name

Trudio sam se biti objektivan! Ima tu i žešćeg i mekšeg (pitanje je gdje je granica?)... vjerojatno sam zaboravio spomenuti još pokojeg izvođača hvale vrijednog i neizbježnog! ;):D:)

Pjesme sam stavio one koje mislim da najbolje prikazuju bendove, a k tome su još uživale i veliku popularnost!;)
  • RijekaRijeka Posts: 801
    Ja si nekako mislim da je taj pojam rock 80-ih i 90-ih totalno preširok za nešto kao što je referat, a mogla bi se knjižica složiti o tome bez ikakvih problema..Također se slažem da su 80-e možda i najneproduktivnije u glazbenoj povijesti. Mislim bješe bendova ali ništa revolucionarno, uglavnom puno toga pomiješanog u nekakvom postpunk i pregrunge periodu, uz sve veću pojavu elektronike u rock glazbi. Možda jedini glazbeni pravac koji je procvat doživio 80-ih po meni je metal (Iron Maiden na vrhuncu, pojava Metallice, Slayera, Megadetha i ostalih) ali to nije niti približno bilo nekakvoj revoluciji kakvu su ranijih desetljeća stvarali Floydovci, Zeppelini, Doorsi, Ramones-i, Clash i ostatak bagre. I onda bum, eksplozija granđa i ode metal u donju ladicu...
    Death or glory!

• CutkiCutki Posts: 235
    da ponovim:
    nekad se muzika radila iz srca, za revoluciju.
    rock nije bila muzika nego pokret, nacin zivota..
    sex droga rock 'n' roll?
    mozda nije bilo najpametnije, al je sigurno bolje od
    vecine stvari u zadnjih 30 godina..
    budimo realni, propustili smo puno.

woodstock vs live aid ili pink pop ili ko god..
    ajde dajte..

znam ja da svi volimo Pearl Jam,
    al to ne znaci da su bogovi, da su najbolji i da zbog toga trebamo bit neobjektivni.. da mi neko ponudi vise manje bilo koji koncert iz 80ih ili 90ih
    ili neki od '67 - '73.. dal bi uopce bilo razmisljanja?

Pearl Jam, Nirvana, Radiohead, U2, R.E.M
    super muzika, svaka cast.

Bob Dylan, Pink Floyd, The Doors, Led Zeppelin, Jimi Hendrix
    neprocjenjivo
    ...They said... timing was everything, made him
    Want to be everywhere, there's a
    Lot to be said for nowhere...

Zagreb ;) 26.09.06
    jurasica wrote:
    ovo je mislio na whitesnake - da ne zabriješ na nešto totalno drugačije... :) neki recept ili ne znam što... :)

ahaha
    koja sam banana :D
    dobro uoceno!

Zagreb ;) 26.09.06
  • pajopajo Posts: 3,292
    Cutki wrote:
    da ponovim:

ajde dajte..
    Iva: ja bih rekla da cutki više nego ičim drugim odskače stilom tj. izričajem. in other words, cutki, možeš misliti i napisati što god želiš i to je 100% OK, ali nam ne trebaš ponavljati jer smo shvatili i prvi put. ;) osim toga, hvala na dašku polemike jer se stvorila zanimljiva rasprava. :)

(vidim da nema smisla da trolam i pokušam se zahebavati da je Madonna pravi rock i super sjajna jer će me netko ubiti, ali eto, a girl can dream... :D LOL!)
    :D
    ja uvijek izazovem raspravu

eh da mi je pokrenut mase na nacionalnoj razini da krenu u raspravu
    sa organima vlasti i da se izborimo za neki klinac u ovoj drzavi..
    e to je poso..

Zagreb ;) 26.09.06
  • elcieloelcielo Posts: 1,149
    Cutki wrote:
    da ponovim:
    nekad se muzika radila iz srca, za revoluciju.
    rock nije bila muzika nego pokret, nacin zivota..

tvoje mišljenje je tvoje mišljenje, a moje mišljenje je da je pomalo žalosno da netko u nultima (desetima? koja je uopće skraćenica za to?) ovako razmišlja.

idealiziranje tih godina koje idealiziraš, kad su isto tako postojali bendovi-projekti, kad je glazbena industrija isto tako zarađivala na pomno isplaniranim hitovima, je blesavo.

i u 80.-ima, i u 90.-ima, i u svim drugim desetljećima je bilo inovativne glazbe, glazbe iz srca.

samo trebaš biti otvoren i naći je. ovo zvuči ljigavo i patetično, ali tako je.

polemika je u redu, drugo mišljenje je u redu, ali doći ovdje, i nešto kategorički tvrditi, bez ikakve ograde, za mene je uvreda.
  • killroykillroy Posts: 739
    Ja se osjecam iznimno povlasteno sto mi je dana prilika da zivim u vremenu kad je Pearl Jam nastao, a jos vise da odrastam s njim. Ne bih nikad mijenjao niti jedan koncert PJ-a za bilo koji woodstock-bejbi-boomers-sex-drags-rokendrol koncert.
    I sretan sam sto sam odabrao bend koji stoji iza svake svoji rijeci (ok...eddieja nemres uvijek za ozbiljno uzet :) ), imaju kredibilitet i dugovjecnost i nikad se nisu proglasavali bogovima niti zahtjevali da mislimo da jesu. To je MASSIVE RESPECT!

PJ je rock i bio je rock i kad su ih trpali u grunge. Svaka cast Dilanu, Dorsima, Jimiju...PJ je za mene neprocjenjiv!
    elcielo wrote:
    ...a moje mišljenje je da je pomalo žalosno da netko u nultima (desetima? koja je uopće skraćenica za to?)

ajmo oko ovoga razviti polemiku... :) kako zvati ove godine? :):):) presmiješno...

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
    killroy wrote:
    Ja se osjecam iznimno povlasteno sto mi je dana prilika da zivim u vremenu kad je Pearl Jam nastao, a jos vise da odrastam s njim. Ne bih nikad mijenjao niti jedan koncert PJ-a za bilo koji woodstock-bejbi-boomers-sex-drags-rokendrol koncert.
    I sretan sam sto sam odabrao bend koji stoji iza svake svoji rijeci (ok...eddieja nemres uvijek za ozbiljno uzet :) ), imaju kredibilitet i dugovjecnost i nikad se nisu proglasavali bogovima niti zahtjevali da mislimo da jesu. To je MASSIVE RESPECT!

PJ je rock i bio je rock i kad su ih trpali u grunge. Svaka cast Dilanu, Dorsima, Jimiju...PJ je za mene neprocjenjiv!

ja bi možda mijenjala jedan koncert za neki led zeppelin/the who u 70tima... moram priznati... :)

sa ostalim se slažem u potpunosti! i nadam se da se nitko neće uvrijediti kada kažem da mi je domagoj po osjećajnost na ovom forumu najbliži.... :) nas dva smo najobičnije PJ pussies... :)

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • cropdustresscropdustress Posts: 4,339
    killroy wrote:

Ja sa uvijek znala da smo ti i ja srodne duse :)
    "I surfaced and all of my being was enlightened"
  • snihsnih Posts: 1,052
    Kakvo je to sad javno upucavanje kolegica jurasice i cropdustress, štovanom kolegi killroyu!?!? :D:D:D

I da, kaj se ti Sid furaš na jurasicu? :D:D
  • cropdustresscropdustress Posts: 4,339
    snih wrote:
    Kakvo je to sad javno upucavanje kolegica jurasice i cropdustress, štovanom kolegi killroyu!?!? :D:D
    I da, kaj se ti Sid furaš na jurasicu? :D

Evo ga, board police. lol

Da. :p

To su samo cinjenice. to je tako i tocka. Ja se zbilja slazem sa Domagojem. :)
    "I surfaced and all of my being was enlightened"
    Iva: slušaj ti board police, napravi neku novu igru pa ćemo se upucavat tebi! :) a dotad je izgleda killroy na tapeti... :)
    elcielo wrote:
    tvoje mišljenje je tvoje mišljenje, a moje mišljenje je da je pomalo žalosno da netko u nultima (desetima? koja je uopće skraćenica za to?) ovako razmišlja.

idealiziranje tih godina koje idealiziraš, kad su isto tako postojali bendovi-projekti, kad je glazbena industrija isto tako zarađivala na pomno isplaniranim hitovima, je blesavo.

i u 80.-ima, i u 90.-ima, i u svim drugim desetljećima je bilo inovativne glazbe, glazbe iz srca.

samo trebaš biti otvoren i naći je. ovo zvuči ljigavo i patetično, ali tako je.

polemika je u redu, drugo mišljenje je u redu, ali doći ovdje, i nešto kategorički tvrditi, bez ikakve ograde, za mene je uvreda.

ne kazem ja da nije bilo muzike koja ne valja,
    bilo je i dan danas ima bendova koji rade muziku zbog nje same,
    al correct me if i'm wrong danas to VECINOM ostaje na muzici
    a RIJETKI imaju neku poruku iza toga svega...
    cast iznimkama

inace ove nulte bi se zvale dvehiljadite :)
    pa onda imas opet dvedesete :D

Zagreb ;) 26.09.06
    Cutki wrote:
    ne kazem ja da nije bilo muzike koja ne valja,
    bilo je i dan danas ima bendova koji rade muziku zbog nje same,
    al correct me if i'm wrong danas to VECINOM ostaje na muzici
    a RIJETKI imaju neku poruku iza toga svega...
    cast iznimkama

inace ove nulte bi se zvale dvehiljadite :)
    pa onda imas opet dvedesete :D

cutki, da si ovaj ton imao otpočetka, ni riječ ne bih rekla.
    ma skuzio sam u cemu je problem..
    tesko je usporedivat "ono" doba i ostatak..
    onda je rock bio mainstream, ljudi su razmisljali, imali ideje,
    zeljeli napravit razliku.

danas je mainstream cajka u kombinaciji s nekim diskopop,
    a rijetki individualci koji zapravo i imaju ideje prolaze neshvaceni od
    primitivaca koji dozvoljavaju ovakva sranja po svijetu kakvih
    smo svaki dan svjedoci.
    rock je izgubio onaj znacaj, presao u underground,
    rokere se svrstava medu ostale manjine, na odreden nacin
    omalovazava njihova prirodna inteligencija i sposobnost te zelja za boljim,
    a na kraju krajeva kako i ne bi, kad svijetom vladaju grmovi i koka kole...

ljudi koji su sposobni napravit razliku izgubljeni su u usudio bih se reci donkihotovskoj borbi sa cajkerima-primitivcima, al nazalost ne zato
    jer su ovi pametniji, nego jer ih je jednostavno jebeno puno i jebeno su glupi.

eto,
    u toj cijeloj prici ispremjesali su mi se neki stavovi,
    pa sam u skracenim obrazlaganjima iznio neke zakljucke koji
    su zapravo zvucali dosta okrutno, podcjenjivacki, a medu ostalim
    su bili i upuceni na krivu adresu.

sta je pisac htio reci:
    rock ce uvijek biti poseban,
    uvijek ce biti super grupa i jebene muzike (ako nista, imamo snimke),
    al nazalost ne vidim povratak rocka u mainstream
    i to me ljuti ...

evo jednog klasika za kraj ove price
    http://www.youtube.com/watch?v=mCwKwoaNVB4

Zagreb ;) 26.09.06
  • shelashela Zagreb Croatia Posts: 657
    slazem se s kolegom killroyem! pa zna on kaj treba napisat na pj forumu! :D
    meni je sam zao sto nikada nisam ulovila koji koncerat alice in chains i soundgardena, evo to fakat nikad necu prezalit. cak bi mijenjala koji pj za to. (ne znam sam koji al ajmo rec da je tak ;)

isto tako necu prezalit ni vucu koji se evo povlaci s estrade nam, a ja ne bijah ni na jednom koncertu, avaj.
  • killroykillroy Posts: 739
    normalno...ide se na sigurnjaka :):)

Ma svi smo mi pj pussies i pomalo srodne duse kad se PJ umijesa. Inace ne bi ovaj thread tolko dugo trajao i bio stalno na vrhu!
  • Dirty FrankkDirty Frankk Posts: 4,274
    Lijepa rasprava se vodila zadnjih par stranica, uživao sam je čitati.
    Nisam neki kritičar, ni teksto pisac ali bi rekao da se i ja slažem sa Killroy-em 100% i nadopunjujem Shelin komentar da je lako bilo u 60' 70' biti revolucionaran i ono drugs, rock'n'roll za razliku od danas, jer danas imamo previše gadget-a.
    Ne možeš ti danas glumiti Woodstock i imati iphone, ipod, laptop i slično.
    Prije je bilo dovoljno imati cvijet u kosi a sad da staviš filadendron u guzicu ne bi te nitko primjetio.
    Danas se sve to pretvorilo u jednu veliku industriju i muzičari su profesionalci kao i sportaši, političari itd, neko radi sa više ljubavi a neko sa više stylista, menađera itd.
    I kako se kaže sve je to rock'n'roll :D

Ja volim sve 70, 80, 90 i ostalo.
    Naravno PJ ispred svih.

:)
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • siljosiljo Posts: 2,203
    lestes wrote:

he, ja cu te veceri poslusati sto je ostalo od jednog od najjacih glasova sa pocetka 90-ih...

tips: soundgarden, temple of the dog, billie jean, masni :D
    Standing on a hill, staring at a mountain...
    shela wrote:
    isto tako necu prezalit ni vucu koji se evo povlaci s estrade nam, a ja ne bijah ni na jednom koncertu, avaj.

veni, vidi, vici!

Danas se sve to pretvorilo u jednu veliku industriju i muzičari su profesionalci kao i sportaši, političari itd, neko radi sa više ljubavi a neko sa više stylista, menađera itd.
    Iva: a netko i bez stilista, ko' npr. naš Edvard u belim samtanim hlačicama... :)
    sve je to pomno isplanirano, nemojmo se zavaravati.

Prije je bilo dovoljno imati cvijet u kosi a sad da staviš filadendron u guzicu ne bi te nitko primjetio.
    :)

E umrla sam od smijeha na ovo :D
  • lesteslestes Posts: 959
    siljo wrote:
    he, ja cu te veceri poslusati sto je ostalo od jednog od najjacih glasova sa pocetka 90-ih...

tips: soundgarden, temple of the dog, billie jean, masni :D
    ti ideš na nova rock! :)
    Cool!
    Sea wrote:
    Morrison Hotel Gallery Presents
    Rare Images of Pearl Jam By Photographer Amy Rachlin

A never-before-seen collection of Pearl Jam photographs dating from 1992 to 1994 were taken by Amy Rachlin during her two years touring with the band. They present an intimate look at band members and their process. These photos highlight live performance and candid backstage moments.

The limited edition/hand-signed prints can be seen exclusively at the Morrison Hotel Gallery's Los Angeles location on Sunset Blvd.

Photographs may also be viewed online: http://www.amyrachlin.com/pearljam/pj.html

All photographs are available for purchase.
  • Dirty FrankkDirty Frankk Posts: 4,274
    Super fotke, mogli bi još koju knjigu napraviti :D

Bilo bi ih lijepo vidjeti u živo pogotovo ako su veliki formati.
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
Sign In or Register to comment.