joooj ma bezveze mi je ful ova dragaseva recenzija, kao da je samo trazio sto sve ne valja! Nije valjalo ni ovo, ni ono, a onda ni ono isto ne...mislim, cudno mi je da je uopce na kraju napisao da bi htio da neil dodje u hrvatsku (mozda je zapravo ljut zbog toga znam da mu je to posao - kritika, kritika i kritika, al malo entuzijazma i pozitive mu nebi skodilo...(eto to je moja kritika njegove kritike - a jesam negativna!
[quote="
Htio bi još samo komentirati situaciju Dudu i Taylor; znam da je to strašno ali zna se da se i to događa na terenima (nažalost) , tražiti da Taylor ili neki drugi igrač prestane igrati je nemoguće i neće se nikad tako nešto dogoditi ali zato ja ima prijedlog igrač koji napravi grubi faul ne bi se trebao vratiti na travnjak sve dok se drugi igrač ne oporavi i ne zaigra jednu službenu utakmicu pa bilo to 2 kola ili 8 mjeseci.
[/quote"]
nisam neka nogometasica al slazem se - pa bi iduci put malo vise pazio kaj radi...
Stvarno ne mogu reći da slušam Neil Younga. Možda sveukupno znam 5 stvari (od toga jedno 4 sviraju naši momci ), ali čitajući vaše impresije zaista mi je žao što nisam bio na koncertu. Sad gledam RITFW i naježim se. Oprale me neke emocije. :)
Kaj se tiče toga da Bilić hoda u PJ hoodie - zakon!
Kaj se tiče kritike, a da nisam čitao vaša razmišljanja, rekao bih da je pozitivna - prilično ga je ishvalio. Ako je fulao pjesme i nije ostao do kraja koncerta, to je fakat bed i nije mu nikako na čast, kao i nespominjanje RITFW! :(
Inače, impresije koje neki čovjek (kritičar ili bilo tko) ima o nekom koncertu su potpuno subjektivne, zar ne, a samim time i izvještaji s koncerta. Nekome će neki koncert biti fenomenalan, a nekom drugom može biti loš. I jedan i drugi mogu biti u pravu... Vi ste bili oduševljeni s koncertom, a Dragaš malo manje, pa vas je vjerojatno i to malo pogodilo (osim ovog neoprostivog dijela s krivim podacima).
Nemojte se ljutiti, vaše uspomene ne može ni jedna recenzija uništiti i to je jedino što je važno!
E da i totalno je krivo i utuživo ako netko krivo prenese atmosferu s koncerta, jer to ne ulazi u subjektivan doživljaj! Npr. da je netko poslije PJ in Zagreb rekao da je atmosfera bila loša, da se nije pjevalo i urlalo i tako to! :D
Kaj se tiče kritike, a da nisam čitao vaša razmišljanja, rekao bih da je pozitivna - prilično ga je ishvalio. Ako je fulao pjesme i nije ostao do kraja koncerta, to je fakat bed i nije mu nikako na čast, kao i nespominjanje RITFW! :(
Da, ma imas pravo, naravno da smo pod dojmom i bilo nam je super, pa nam krivo da nije svima tak bilo ukusi i dozivljaji su razliciti i sve to...
Je, nahvalio ga je dosta, ali dodao i "istrosen", "smusen", "četiri sata i narušila tečnost koncerta" - umjesto da bude zadovoljan sto je koncert trajao puno dulje od standardnih sat+bis, pa krive informacije (da radim taj posao, ostala bi do kraja i provjerila bi jos kasnije sto puta set listu ...to mi je dost bezveze. Za dvoranu ima pravo ...
joooj ma bezveze mi je ful ova dragaseva recenzija, kao da je samo trazio sto sve ne valja! Nije valjalo ni ovo, ni ono, a onda ni ono isto ne...mislim, cudno mi je da je uopce na kraju napisao da bi htio da neil dodje u hrvatsku (mozda je zapravo ljut zbog toga znam da mu je to posao - kritika, kritika i kritika, al malo entuzijazma i pozitive mu nebi skodilo...(eto to je moja kritika njegove kritike - a jesam negativna!
koju sam ja onda recenziju citao... pa covjek je uglavnom nahvalio Neila... kazem, uglavnom...
Je, nahvalio ga je dosta, ali dodao i "istrosen", "smusen", "četiri sata i narušila tečnost koncerta"
No dobro, glavno da je nama bilo super
htjeli mi to priznati ili ne, izgleda istroseno (meni), bez obzira kaj i dalje rocka na stageu...
bio je i vise nego smusen sa onim izgubljenim setnjama među instrumentima, ali ja to pripisujem njegovom kultnom statusu i slobodi koju si nakon ovoliko godina moze priustiti... covjek je umjetnik, gitare i klaviri su njegova "djeca" i sigurno s njima ima drugaciji "odnos" nego sto bi mi imali... o jesus
pauze su mogle biti krace i sve bi to izgledalo tecnije, ali opet, na ovaj nacin su dali naglasak posebno na akusticni, a posebno na elektricni set... i to mi je cool...
mislim da je dragas dobro usporedio neilove pokrete na gitari sa pokretom drvosjece... ne mislim da je to nista lose, nego samo njegov stil... na to sam mislio kad sam domagoju spomenuo pokrete na MTV avordsima tamo '93 kad je svirao sa PJ... isti pokreti onda i sada... pa ipak je covjek kanađanin, sigurno se nacijepao drva u zivotu
i tak.. sunce... jarun.. trcanje... off he goes...
ma shvatio sam sve, sid, i znam da je dragas i prije pisao gluposti i sve, ali bas sto je siljo rekao, vise je clanak pisao o NY samom nego o koncertu i to mi je bilo ok..
i normalno da cu koncert bolje dozivit od vas tj bilo kojih ljudi koji su bili na koncertu u ulozi fana, nego od pera kojem je to posao
Oh when I was a kid oh how magic it seemed
Oh please let me sleep its Christmas time
Diplomu pravnika nikad niste aktivirali, ali zato jeste svoju zaljubljenost u rock i sviranje gitare.
- Nije tajna da volim glazbu. Imam 10 gitara i sviranje me opušta. Prije nešto više od godinu dana s grupom Row Bau snimio sam ploču u Ljubljani. Zadovoljan sam napravljenim, ali nisam imao vremena da s grupom krenem na turneju pa nismo mogli predstaviti našu svirku na koncertima. U posljednje vrijeme nisam bio po koncertima, a prije dvije godine u Milanu sam gledao Red Hot Chili Peppers. Drago mi je da su moji poznanici iz grupe Pearl Jam izdali novu, i to dobru ploču.
Odakle to poznanstvo?
- S članovima Pearl Jama upoznao me moj prijatelj Cuzzi, koji se s njima sprijateljio kad je pratio Gorana Ivaniševića na turneji po SAD-u. Otišli smo zajedno na njihov koncert u Ljubljanu, družili se malo i to je to.
mislim da to nije službeni spot go-a.
usporedi to sa ovim spotom http://www.youtube.com/watch?v=-WLyGBkN2To >evenflow
evenflow je sniman u koncertnoj dvorani (nemogu se sjetiti imena,al mogu pogledati) i napravljen je od inserata s cijelog tog koncerta-recimo dio gdje visi je porch a ne evenflow a i na ovom go-u vidim dosta dijelova sa evenflowa,tj. s toga koncerta
covjek je umjetnik, gitare i klaviri su njegova "djeca" i sigurno s njima ima drugaciji "odnos" nego sto bi mi imali... o jesus
Meni to bilo kul jer je bila neka vrsta improvizacije - ono, svirat ce na onom instrumentu koji mu se u tom casu ucini najboljim, a znamo da nece fulat... a i stejdz mi bio tako zanimljiviji nego da je sve po programu i planu...but that's just me...
Ispred predgrupe i glavnog acta uvijek ima dobra pauza (kao izmedju peggy i neila), a koncert je bio u ta dva fakat razlicita dijela pa mi je pauza bila o.k., taman za wc, sredjivanje dojmova, komentare, cugu i jos malo iscekivanja i cijela je kul koncertna vecer zbog koje smo potegli do becha trajala dulje od samo sat i pol, o tome se radi
Sad sam skuzila da su sluzbeno dodana dva koncerta jos. I drugi je Sad Diego 16 April, znaci nema sanse da doleti za moj rodjendan i svira :( Sad sam tuzna. :(
Iva Pajina, sad kuzim o cemu si pricala na Jarunu u nedjelju, ovo US tour, a pogotovo ono o foticima i svemu. Ma bez veze. Al kuzim jer je u Vicu bilo previse malo. No opet, ja bi bar camera phone ko na Neilu
Ed, dodji nam jer cu plakati!!!!
Meni to bilo kul jer je bila neka vrsta improvizacije - ono, svirat ce na onom instrumentu koji mu se u tom casu ucini najboljim, a znamo da nece fulat... a i stejdz mi bio tako zanimljiviji nego da je sve po programu i planu...but that's just me...
slazem se, bilo je fora vidjet ga kak sjedi okruzen sa 5-6 gitara
Ispred predgrupe i glavnog acta uvijek ima dobra pauza (kao izmedju peggy i neila), a koncert je bio u ta dva fakat razlicita dijela pa mi je pauza bila o.k., taman za wc, sredjivanje dojmova, komentare, cugu i jos malo iscekivanja
pudranje nosa, trac partija na wc-u, presvlacenje , potraga za aparatom sa slatkisima (jel tak elcielo?)
ajd, kad sam već u offtopicu, idem u onaj glazbeni:
neilovcima sam već pričala o MARAH, bendu koji u ožujku dolazi u zagreb.
priča je slična k'o s the national. svirali ovdje prije dvije godine, publika bila preluda, vraćali se nekoliko puta na bis, i zaljubili se
e sad, glazba nema veze s the national, ovo je punokrvni, neki bi rekli i staromodni, rock'n'roll, nema indieja u sebi, osim što su relativno nepoznati u mainstreamu.
evo, ako se netko želi početi spremati za koncert:
Comments
Nadam se da se album vidi, prvi put koristim photobucket..
Hvala Bogu na Balkancima koji pokreću lavinu tokom Hey hey, my my. Strašan koncert, neopisivo.
Ed u Venezii
e da.. hrpa ljudi je dosla u PJ majicama.... ne mislim samo na nas
WOW!!!
Predobre su slike. Posebno one di se neil vidi u krupnom planu i one di su svi poredani prije odlaska. Zakon!
Htio bi još samo komentirati situaciju Dudu i Taylor; znam da je to strašno ali zna se da se i to događa na terenima (nažalost) , tražiti da Taylor ili neki drugi igrač prestane igrati je nemoguće i neće se nikad tako nešto dogoditi ali zato ja ima prijedlog
[/quote"]
nisam neka nogometasica
Kaj se tiče toga da Bilić hoda u PJ hoodie - zakon!
Inače, impresije koje neki čovjek (kritičar ili bilo tko) ima o nekom koncertu su potpuno subjektivne, zar ne, a samim time i izvještaji s koncerta. Nekome će neki koncert biti fenomenalan, a nekom drugom može biti loš. I jedan i drugi mogu biti u pravu... Vi ste bili oduševljeni s koncertom, a Dragaš malo manje, pa vas je vjerojatno i to malo pogodilo (osim ovog neoprostivog dijela s krivim podacima).
Nemojte se ljutiti, vaše uspomene ne može ni jedna recenzija uništiti i to je jedino što je važno!
E da i totalno je krivo i utuživo ako netko krivo prenese atmosferu s koncerta, jer to ne ulazi u subjektivan doživljaj! Npr. da je netko poslije PJ in Zagreb rekao da je atmosfera bila loša, da se nije pjevalo i urlalo i tako to!
Da, ma imas pravo, naravno da smo pod dojmom i bilo nam je super, pa nam krivo da nije svima tak bilo
Je, nahvalio ga je dosta, ali dodao i "istrosen", "smusen", "četiri sata i narušila tečnost koncerta" - umjesto da bude zadovoljan sto je koncert trajao puno dulje od standardnih sat+bis, pa krive informacije (da radim taj posao, ostala bi do kraja i provjerila bi jos kasnije sto puta set listu
No dobro, glavno da je nama bilo super
http://www.forum.hr/showpost.php?p=12803093&postcount=171
zakon
Prehebeno!
na kvadrat!:):D:D:D
koju sam ja onda recenziju citao... pa covjek je uglavnom nahvalio Neila... kazem, uglavnom...
htjeli mi to priznati ili ne, izgleda istroseno (meni), bez obzira kaj i dalje rocka na stageu...
bio je i vise nego smusen sa onim izgubljenim setnjama među instrumentima, ali ja to pripisujem njegovom kultnom statusu i slobodi koju si nakon ovoliko godina moze priustiti... covjek je umjetnik, gitare i klaviri su njegova "djeca" i sigurno s njima ima drugaciji "odnos" nego sto bi mi imali... o jesus
pauze su mogle biti krace i sve bi to izgledalo tecnije, ali opet, na ovaj nacin su dali naglasak posebno na akusticni, a posebno na elektricni set... i to mi je cool...
mislim da je dragas dobro usporedio neilove pokrete na gitari sa pokretom drvosjece... ne mislim da je to nista lose, nego samo njegov stil... na to sam mislio kad sam domagoju spomenuo pokrete na MTV avordsima tamo '93 kad je svirao sa PJ... isti pokreti onda i sada... pa ipak je covjek kanađanin, sigurno se nacijepao drva u zivotu
i tak.. sunce... jarun.. trcanje... off he goes...
i normalno da cu koncert bolje dozivit od vas tj bilo kojih ljudi koji su bili na koncertu u ulozi fana, nego od pera kojem je to posao
Diplomu pravnika nikad niste aktivirali, ali zato jeste svoju zaljubljenost u rock i sviranje gitare.
- Nije tajna da volim glazbu. Imam 10 gitara i sviranje me opušta. Prije nešto više od godinu dana s grupom Row Bau snimio sam ploču u Ljubljani. Zadovoljan sam napravljenim, ali nisam imao vremena da s grupom krenem na turneju pa nismo mogli predstaviti našu svirku na koncertima. U posljednje vrijeme nisam bio po koncertima, a prije dvije godine u Milanu sam gledao Red Hot Chili Peppers. Drago mi je da su moji poznanici iz grupe Pearl Jam izdali novu, i to dobru ploču.
Odakle to poznanstvo?
- S članovima Pearl Jama upoznao me moj prijatelj Cuzzi, koji se s njima sprijateljio kad je pratio Gorana Ivaniševića na turneji po SAD-u. Otišli smo zajedno na njihov koncert u Ljubljanu, družili se malo i to je to.
http://www.youtube.com/watch?v=2uF4zYXzL_8
mislim da to nije službeni spot go-a.
usporedi to sa ovim spotom http://www.youtube.com/watch?v=-WLyGBkN2To >evenflow
evenflow je sniman u koncertnoj dvorani (nemogu se sjetiti imena,al mogu pogledati) i napravljen je od inserata s cijelog tog koncerta-recimo dio gdje visi je porch a ne evenflow a i na ovom go-u vidim dosta dijelova sa evenflowa,tj. s toga koncerta
vidim da na spotu go-a ima čak djelova i iz jeremya i alivea
ajooj al zasto to bas tako rec - kao da je cijeli koncert bio istrosen...a nije
Meni to bilo kul jer je bila neka vrsta improvizacije - ono, svirat ce na onom instrumentu koji mu se u tom casu ucini najboljim, a znamo da nece fulat...
Ispred predgrupe i glavnog acta uvijek ima dobra pauza (kao izmedju peggy i neila), a koncert je bio u ta dva fakat razlicita dijela pa mi je pauza bila o.k., taman za wc, sredjivanje dojmova, komentare, cugu i jos malo iscekivanja
A super! Iduci put idem garant na njih!
Smrad!
Iva Pajina, sad kuzim o cemu si pricala na Jarunu u nedjelju, ovo US tour, a pogotovo ono o foticima i svemu. Ma bez veze. Al kuzim jer je u Vicu bilo previse malo. No opet, ja bi bar camera phone ko na Neilu
Ed, dodji nam jer cu plakati!!!!
slazem se, bilo je fora vidjet ga kak sjedi okruzen sa 5-6 gitara
pudranje nosa, trac partija na wc-u, presvlacenje
znaš kaj, ja sam ti uvijek u potrazi za slatkišima, bili oni u aparatima ili ne
same here... upravo sredio Ledo kesten pire... da lakse zaspim u nocnoj...
uglavnom, bio je neki oblik i gotovo sam siguran da je imalo 2 noge..
neilovcima sam već pričala o MARAH, bendu koji u ožujku dolazi u zagreb.
priča je slična k'o s the national. svirali ovdje prije dvije godine, publika bila preluda, vraćali se nekoliko puta na bis, i zaljubili se
e sad, glazba nema veze s the national, ovo je punokrvni, neki bi rekli i staromodni, rock'n'roll, nema indieja u sebi, osim što su relativno nepoznati u mainstreamu.
evo, ako se netko želi početi spremati za koncert:
live:
http://www.youtube.com/watch?v=8AspaiyXnxs
http://www.youtube.com/watch?v=CPVxkjHjdBI
jedna laganica:
http://www.youtube.com/watch?v=wsX5d-y8-IE&feature=related
biografija i diskografija:
http://www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&token=&sql=11:ajfixqlhld6e
znači, 27.3., MARAH u zagrebačkoj galeriji SC-a