*__Pearl Jam >>> Hungary__*

15681011105

Comments

• Manoo
    Manoo Posts: 63
    Jó történetek!:-D DE belegondolva, hogy '92-ben mit csináltam... Tesómék metallicajat, puf-ját meg queen-jét hallgattam (amiért azért hálás vagyok, minőségi kezdés)!

Ha már hogy kezdődött sztorik, az enyém is vicces! Van két legjobb barátom, akikkel kb. ua, de azért sokban különböző zenét szeretünk. S az egyikük egy 2,5 éve halálra kínzott, hogy van egy tök jó száma de fogalma nincsen kié meg mié, hogy hallgassam meg. Egyszer borozás után, este meghallgattam, de annyira nem fogott meg. Aztán nemsokára rá elkezdtem csak úgy hasraütésszerűen zenéket letölteni. Köztük pár pearl jam-et (azért ilyet is ismerni kell kategóriát)! S baromira megtetszett a black. Elkezdtem neki mondogatni, hogy nekem is van egy számom, hallgassa meg mert zseniális! Jó meghallgatja, ha én is rendesen az övét. Leültünk kedvenc helyünkre, zenecsere. Elkezdődik mire döbbenten egymásra néztünk, hogy "Ez az én számom!":-) Szal akkor kezdődött minden.

S igen Zágráb nagyon jó volt. Az all or none, thin air, thumbing my way-es akkusztikus set hihetetlen. Mondjuk azért olyat, hogy alone, not for you, come back, wishlist stb szívesen hallottam volna még, de hát majd legközelebb!:-) Nagyon kicsi vagyok és a másfeledik sorban volt egy-két szám amikor nagyon szenvedtem a levegőnemkapástól, de Mike és Jeff előtt állni megérte. Ráadásul Mike annyira jó fej volt, hogy ezt eddig nem is hittem volna.

Üdv!

ps. ja csak úgy mondom, hogy Bruce Springsteen Devils and Dust című száma szeritenm remek. Ugyan nem ide tartozik, de érdemes meghallgatni.

ps2.akkor jön vki nov. 30-án a hajós pj tribute-ra??
    Zagreb 09/06
    Katowice 06/07

www.postnobills.hu
  • lilinger
    lilinger London, UK Posts: 475
    Manoo wrote:
    Jó történetek!:-D DE belegondolva, hogy '92-ben mit csináltam... Tesómék metallicajat, puf-ját meg queen-jét hallgattam (amiért azért hálás vagyok, minőségi kezdés)!

Ráadásul Mike annyira jó fej volt, hogy ezt eddig nem is hittem volna.

ps2.akkor jön vki nov. 30-án a hajós pj tribute-ra??

Nos, rántsuk le a leplet...én 92ben Queen-es időszakomat éltem, ami a Freddie Mercury Tribute Concert-nek volt köszönhető, mert zseniális.
    Aztán a Nirvana mellett mindig is ott volt a PJ, mint "kistestvér", s egy idő után rájöttem, hogy mennyivel sokkal, szóval, h ez az én zeném. Mert a szövegekben, a síró gitárjátékban, az örjöngésben minden benne van, ami én vagyok...meg ez a Stone is milyen aranyos :) 96 nyarán lett életem meghatározó filmje életem meghatározó barátnőjével a Facérok. És akkor arról nem is beszélve, h mindez mennyire időben történt, mert így pont "odaértem" rajongásommal a pesti koncertre is :)
    A témában már csak annyit, h valamiért a Vitalogyt tekintem az első PJ albumomnak (pedig sztem a Ten-t előbb hallottam, de Vit volt meg először eredetiben), s eccerűen azóta sem tudok lekattanni róla. Rajta két olyan klasszikussal (Better/Nothingman), ami a best PJ songs ever Top 10-emben rangos helyen végezne...nem is beszélve a többiről...áááááh, meg kell hallgatnom :)

Mike valóban teljesen őrült volt! Télleg én sem gondoltam volna! Csomószor ott röhögcséltünk az utitársammal rajta. Az viszont még mindig fáj, h míg a zenekar összes tagjáról fel tudok mutatni legalább egy éles fotót (pl. amit Mattről lőttem ANNYIRA jó lett), addig Stone...kimaradt...de azért egy kis fájdalomdíj ;) :
    http://www.youtube.com/watch?v=1tusnwzv_GY

Na, kicsit megszaladt a kezem, szóval már csak annyit, h engem már régóta kapacitálnak, h menjek a Flop-ra, de sajnos még mindig nem dőlt el.
    I am forever grateful to this band for giving us their ALL every single night and offering me such a wonderful gift - MUSIC, music that allows me to feel all that I want to feel, music that makes me strong in times of weakness, music that gives me joy in times of sorrow - SammieBlack
  • Ricsard
    Ricsard Posts: 1,943
    lilinger wrote:
    Felugró ablak szinte nem is érdekes, mert az alap alblakon van az info: http://www.flop.hu/

óóó, remek!
    Budapest.Budapest.Arnhem.Antwerpen.Vienna.Madrid.Katowice.Nova_rock.Nijmegen.Rotterdam.Berlin.Dublin.Belfast.London.Venice.Prague.Stockholm.Copenhagen.Vienna.Leeds.Milton_keynes.Padova.Prague.Seattle1.Seattle2.Chicago1.Budapest.Cracow.Vienna..>>>LONDON.BERLIN1.BERLIN2
    Eddie: Dublin & London
  • Ricsard
    Ricsard Posts: 1,943
    lilinger wrote:
    Akik támogatására még számíthatunk az ország területén: Miskolc, Győr/Mosonmagyaróvár ;), Kunhegyes, Gyöngyös, (magam) Bp - 8/13. ker :D

Javaslom, kezdjünk mi is aláírást gyűjteni, mint Newcastle-ben tették...aztán milyen TOTÁLISAN TÖKÉLETES setlist jutott már Nekik...

PJ FOR BUDAPEST!!!!!!! ASAP!!!!!!! :D Honolulu után is tökéletes lenne, én ráérek, hát Ti? :D

nagyon helyes, ismernünk kell a bázisokat!!!
    ugye g-portalon is regisztraltatok már mellesleg?:)

a petíció ötletét pedig remeknek tartom, főleg, hogy Bécsben meg lettünk áldva, simán el tudom képzelni, hogy Eddie-ék értékelnék a kezdeményezést, és benne lennének egy magyarországi buli szervezésében...persze akkor még ott vannak a magyar szervezők is, akik egyszer már elpuskáztak egy PJ koncertet Budapesten:P
    Budapest.Budapest.Arnhem.Antwerpen.Vienna.Madrid.Katowice.Nova_rock.Nijmegen.Rotterdam.Berlin.Dublin.Belfast.London.Venice.Prague.Stockholm.Copenhagen.Vienna.Leeds.Milton_keynes.Padova.Prague.Seattle1.Seattle2.Chicago1.Budapest.Cracow.Vienna..>>>LONDON.BERLIN1.BERLIN2
    Eddie: Dublin & London
  • lilinger
    Ricsard wrote:
    nagyon helyes, ismernünk kell a bázisokat!!!
    ugye g-portalon is regisztraltatok már mellesleg?:)

a petíció ötletét pedig remeknek tartom, főleg, hogy Bécsben meg lettünk áldva, simán el tudom képzelni, hogy Eddie-ék értékelnék a kezdeményezést, és benne lennének egy magyarországi buli szervezésében...persze akkor még ott vannak a magyar szervezők is, akik egyszer már elpuskáztak egy PJ koncertet Budapesten:P

Na, akkor egy hír meg egy kérdés:

1. Nem annyira biztos, hogy ezek itten majd bármerre is koncertezni akarnának a világban, ui tavasszal két gyermek érkezik...one for Mike and another one for Stoney :D Nekem újdonság volt, ha Ti már tudtátok, bocs :)

2. Ez a 2000-es elmaradt buli már lerágott csont ugyan, de én még mindig nem annyira tudom, hogy akkor most mi volt pontosan? Hallottam olyat is, h alig adtak el jegyet, meg olyat is, h a szervezők bénázták el (mit?hogy?) meg azt is, hogy Ed-ék mondták le. MOST AKKOR MI AZ IGAZSÁG?
    I am forever grateful to this band for giving us their ALL every single night and offering me such a wonderful gift - MUSIC, music that allows me to feel all that I want to feel, music that makes me strong in times of weakness, music that gives me joy in times of sorrow - SammieBlack
  • Nem tudom, hogy mi volt a 2000-es elmaradt buli hattere, de szerintem nekunk 10c member-eknek kellene megszerveznunk a kovetkezo showt ;)

Biztosan ossze tudnank hozni egy telthazas rendezvenyt! Csak talalni kellene egy jo helyet, ahova sok ember befer 10-15 ezer min.
    Euro 2007: Madrid 09/06 Wembley 18/06, Düsseldorf 21/06, Copenhagen 26/06, Nijmegen 28/06, Werchter 29/06

Astoria 20/04/06
    Reading - 27/08/06
    Vienna - 25/09/06 - the BEST day of my life
  • Manoo wrote:
    A38 hajó, szórakozóhely, Budapesten, ott horgonyoz a petőfi híd budai hídfőjénél. 1000Ft a beguró!
    Üdv

Jon valaki? Meg szallast kell inteznem aznap estere, es en tuti ott leszek :)
    Euro 2007: Madrid 09/06 Wembley 18/06, Düsseldorf 21/06, Copenhagen 26/06, Nijmegen 28/06, Werchter 29/06

Astoria 20/04/06
    Reading - 27/08/06
  • Manoo
    Hey!

Mi biztos megyünk, hárman eddig! Szal majd összefuthatunk! Biztos mókás lesz!

Gyerekek??:-( Egyrészt jó, de így egy időre haza betonozódnak!
    Na ez van!
    Üdv!
    Zagreb 09/06
    Katowice 06/07

www.postnobills.hu
  • Manoo
    Ja és valaki mesélne egy kicsit a 10c-ról, hogy gyakorlatban hogy müxik és mért jó nektek?:-)

Üdv,
    Zagreb 09/06
    Katowice 06/07

www.postnobills.hu
  • en ugy tudom, hogy a 2000-es szornyuseg lenyege az volt, hogy a kamionok korlatozasa miatt nem tudtak volna eljutni masnap lengyelorszagba, ezert az egyik bulit fel kellett aldozni, a szomoru vegeredmenyt mindannyian tudjuk, cserebe lett egy plusz este a polakok oromere...

manoo: a 10c azert jo mert minden evben kuldenek 1 vagy 2 fanclub lemezt, hirlevelet, eeeeeeeeees mert elobb tudunk jegyet venni a koncertekre mint a nagykozonseg, es altalaban kulon szekcio illeti a klubtagokat, vagy elobb be leszunk engedve (amerikaban maskepp mukodik; ott minel elobb leptel be a klubba, annak jobb helyed van a koncerten)
    stood at the top of the hill over my town i was found. finding myself used to be hard but now i see the light. this is music.
  • shinning
    shinning Posts: 256
    Szavazások:
    4998 18.0% Pearl Jam
    2107 7.6% Led Zeppelin
    1752 6.3% Evanescence

best of 2006:
    8848 25.5% Pearl Jam
    8732 25.2% Evanescence
    1996: Budapest
    2005: Gorge, Vancouver
    2006: Arnhem, Prága, Bécs
    2007: Madrid, Katowice, Nickelsdorf, Nijmegen
    2009: Rotterdam, Berlin
    2010: Dublin, Belfast, Berlin
  • shinning
    sziasztok!!

húúú milyen termékenyek lettünk...lassan már nem is tudom követni...:-)
    Nagyon jók a történetek!!!...tiszta nosztalgia...:-)))
    az én kis történetem: az időpontját mikor előszőr láttam őket az MTVn, 91 környékére teszem. Épp sétáltam át az egyik szobából a másikba, mikor meghallottam az Even Flowt. Teljesen megbabonázott...kik ők??...milyen energia, düh, de ezzel együtt érzékenység árad az egészből...húúú nekem kell ez a zene. Felbuzdulván az Oktogonnál lévő lemezboltban másoltattam át a cdt kazettára, mert akkor ugye még nem volt cd lejátszóm. Na és ezután jött a furcsaság. Meghallgattam és azt mondtam, hogy kicsit furcsa....valahogy mégsem....és félretettem!!!!!!! de csaknem hagyott nyugodni a dolog, piszkált valami ott belül :-) és meghallgattam újra és újra....no és azóta is...megfogott és nem tudok szabadulni...:-)
  • shinning
    en ugy tudom, hogy a 2000-es szornyuseg lenyege az volt, hogy a kamionok korlatozasa miatt nem tudtak volna eljutni masnap lengyelorszagba, ezert az egyik bulit fel kellett aldozni, a szomoru vegeredmenyt mindannyian tudjuk, cserebe lett egy plusz este a polakok oromere...

manoo: a 10c azert jo mert minden evben kuldenek 1 vagy 2 fanclub lemezt, hirlevelet, eeeeeeeeees mert elobb tudunk jegyet venni a koncertekre mint a nagykozonseg, es altalaban kulon szekcio illeti a klubtagokat, vagy elobb be leszunk engedve (amerikaban maskepp mukodik; ott minel elobb leptel be a klubba, annak jobb helyed van a koncerten)

Én csak mostanában tudtam meg Ricsárdtól, hogy a kamion stop miatt maradt el. Akkor nem értettem mi is történhetett.

manoo: és ne feljtsük el a Deep magazint sem!

A38: hááát ha pénteken vagy szombaton lenne akkor egy percig sem hezitálnék...de így csütörtök lévén...:-(
  • lilinger
    shinning wrote:
    Én csak mostanában tudtam meg Ricsárdtól, hogy a kamion stop miatt maradt el. Akkor nem értettem mi is történhetett.

manoo: és ne feljtsük el a Deep magazint sem!

A38: hááát ha pénteken vagy szombaton lenne akkor egy percig sem hezitálnék...de így csütörtök lévén...:-(

Banyek, nem is realizáltam, h ez a koncert csütörtök...akkor asszem kilőve a dolog. Áááááááááh.

Ami viszont kiakaszt, h már több, mint egy hét eltelt, s a newcastle-i bootleg még mindig sehol...már örjöngök! :D Youtube-on sincs semmi értékelhető dolog.

...és télleg mindenki mennyire érzelmi szálakat pendít már! :D Hiába no, ahogy Stone is mondotta volt...see below:
  • lilinger
    Ja, és én így álltam ma:

Hall of Fame:
    5066 18.0% Pearl Jam
    2116 7.5% Led Zeppelin

Best of 2006
    8995 25.2% Pearl Jam
    8914 24.9% Evanescence
  • Most aruljam el a titkot, hogy a kovetkezo pre-sale ne legyen jegyem??? Na jo, meg szerencse, hogy a PJ rajongok ki szoktak egymast segiteni jegyekkel.

Azert jo 10C-osnak lenni, mert az eves newsletter + karacsonyi meglepetes single mellett egy csomo PJ-es doldogrol joval elobb ertesul az ember, mint a general public pl. tour datumok, mikor kerulnek a jegyek eladasra. A Fan club mindig fenntart bizonyos szamu jegyet a 10C membereknek, amiket meg az elott feltesznek a webre, hogy mindenki masnak el kezdenek arulni oket. Raadasul a koncerteken mindig elsobbseget elveznek a 10C tagok, ugyanis az elso nemtom hany sor csak nekunk van fenntartva.

Nagyjabol ez, de amugy bovebb info itt:http://www.pearljam.com/tenclub/

Persze a masik nagy elony, hogy eszmeletlen jo fej emberekkel lehet osszefutni a 10C soraiban :D:D:D:D:D

Astoria 20/04/06
    Reading - 27/08/06
  • Ki jon akkor az A38-ra csutortokon?

Egy vagy ket baratommal tuti ott leszek ;)

Astoria 20/04/06
    Reading - 27/08/06
  • lilinger
    Mindig itt szívom meg...nincs dombornyomott kártyám. Pedig már mióta 10c-s akarok lenni! :(
    Még idén belefértem volna az xmass special-be, amikor észbe kaptam.

De mit tegyek, ha a snail-mail módszerben nem bízom...
  • Hogy oszinte legyek, fogalmam sincs, mi a halal az a snail-mail... Nekem "szerencsere" van itt kint rendes credit kartyam, ugyhogy en azzal jo vagyok. Amugy otthon is volt rendes, dombornyomott Visa kartyam... Lehet, hogy bankot kellene cserelned lilinger... a Raiffeisennel adnak rendes Visa kartyat...

Astoria 20/04/06
    Reading - 27/08/06
  • lilinger
    Hogy oszinte legyek, fogalmam sincs, mi a halal az a snail-mail... Nekem "szerencsere" van itt kint rendes credit kartyam, ugyhogy en azzal jo vagyok. Amugy otthon is volt rendes, dombornyomott Visa kartyam... Lehet, hogy bankot kellene cserelned lilinger... a Raiffeisennel adnak rendes Visa kartyat...

A snailmail a rendes postai befizetős, válaszboríték küldős módszer. Azt is felajánlják, de én meg nem akarom elfogadni.

Amúgy a jóöreg OTP-nél vagyok, s még "junior" fokozatban, aminek ugyan számos előnye van (pl nincs számlavezetési díj, stb), de dombor nem lehetett. Mind1. Épp decemberben jár le a kártyám, s majd jól bemegyek a bankban holnap, és megmondom, h adjanak olyat, ami nekem kell, vagy rájuk borítom...Small my table...:D