Pearl Jam in Zagreb!

Options
19329339359379381290

Comments

• jurasica
    jurasica Posts: 1,534
    pajo wrote:
    I&M: here, here! samo je jedna vođa puta!

moram se složiti! :lol::lol:
    ... I surfaced and all of my being was enlightened...

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • snih
    snih Posts: 1,052
    S manjim zakašnjenjem, Sporiši također upućuju Jurasici najljepše želje povodom rođendanovića. :):):)
  • snih
    Nego... kaj se veli o novom albumu drugara-ratatatiraca The National. Meni je svakim slušanjem sve bolji i približava se statusu remek-djelca. :) :thumbup:

Ja inače imam mali problem s Jurasicinim prijedlogom o najboljim pjesmama jer ih imam na stotine, a svakim se to danom mijenja. Ipak probat ću nešto ovih dana napisati - nema se baš ni vremena uz dečke zagrebečke. :crazy:

Nego, evo jednog drugog prijedloga (asocirao me ovaj The National i razmišljanje o njemu i kako nam ga je elcielo preporučila i kako je sve ostalo povijest...) :)

Molio bih napišite 5 najdražih izvođača glazbe, osim PJ-a (da vidimo tko je službeno najdraži nam izvođač nakon "The Najdražih").

Evo, ja ću probati:

My Morning Jacket
    Radiohead
    The National
    Queens Of The Stone Age
    The Strokes
  • Dirty Frankk
    Dirty Frankk Posts: 4,274
    S malo večim zakašnjenjem priključujem se najljepšim željama Jurasici za sretan ročkas!!
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • Dirty Frankk
    snih wrote:

Molio bih napišite 5 najdražih izvođača glazbe, osim PJ-a (da vidimo tko je službeno najdraži nam izvođač nakon "The Najdražih").

E sad ako imam pisati koji su mi najdraži bendovi cijelog života, koji mi nešto znaće onda su to:
    AC/DC
    PINK FLOYD
    IRON MAIDEN
    LED ZEPPELIN
    WHITESNAKE
    jebiga ja sam u duši metalac od svoje 10 godine kad sam dobio prvi vinyl u ruke od AC/DC

a ako imam napraviti listu bendova koje sad trenutno slušam onda bi to bilo ovako:
    BEN HARPER
    MANDO DIAO
    THE NATIONAL
    THE ANSWER
    WOLFMOTHER

domache
    EKV
    ARZA
    ELEKTRIČNI ORGAZAM
    HLADNO PIVO
    ......
    CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
    LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.
  • snih
    E da - može i domaćih (s prostora Juge se isto broje).

Evo mojih:

Azra
    Haustor
    EKV
    TBF
    Đole
  • masni
    masni Posts: 1,657
    Prvo, juras, sve najbolje i od mene :)

Nadalje, liste.. hm.. zahebano, nema sta..
    Moji počeci bili su temeljeni na Zeppelinima, Purpleu, uglavnom hard rock originalni..
    Ipak, njih necu stavljat na listu buduci da se to sad slusa iz gusta..
    Nego, trenutna lista, bez poretka ikakvog:

Editors
    I'm from Barcelona
    Moby
    The Killers
    The National
    KOL
    Amy Macdonalnd + Lily Allen + Skunk Anansie (slozio sam si jedan folder zenskih glasova totalno različitih žanrova :) )

Od domaćih
    Zabranjeno Pušenje
    PCVC
    Balašević
    Letu Štuke
    Kawasaki 3p (oduševili me na rastraftu, baš su otpuhali hladno pivo s pozornice)
    Kiril Dzajkovski
    Oh when I was a kid oh how magic it seemed
    Oh please let me sleep its Christmas time
  • Rijeka
    Rijeka Posts: 801
    5 najdrazih sem PJ-a

MMJ
    QOTSA
    Frusciante
    Clash
    Joy Division

Domace

Let 3 do one narodne turbofolk trash faze, dakle prva 3 albuma..
    Laufer
    Urban&4
    Haustor/Cargo orkestar
    EKV

Inace, rijecka grupica My Buddy Moose je izdala nedavno jedan album, vrlo je dobar i krije se pod imenom 'Wonderful feeling of emptiness'. Pa ako itko ima zelje poslusati, isplati se baciti uho, super zvuce decki.
    Death or glory!

• killroy
    killroy Posts: 739
    Sretan rodjendan nasoj jurasici s najvecim zakasnjenjem! :) :oops:

A 5 ostalih izvodjaca...:
    Neil Young
    Tool
    Ramones
    A Perfect Circle
    RHCP

a jos su tu i Isis, Mad Season, Supersuckers, The Strokes, Three Fish i da.... U2 takodjer :D
  • Dirty Frankk
    snih wrote:
    E da - može i domaćih (s prostora Juge se isto broje).

Evo mojih:

Azra
    Haustor
    EKV
    TBF
    Đole

Koji Đole...jeli to mišliš Jole :lol:
  • jurasica
    Koji Đole...jeli to mišliš Jole :lol:

:lol::lol::lol::lol:

Niko, ti si CAR i titova točka!

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • jurasica
    nabijam si broj postova, pa svaku ideju u poseban post...

za najbolju domachicu mi je sad teško, ali neka bude Govorim u snu od Laufera i Ruke (verzija sa harmonikom :) ) od Urbija!

što se tiče najboljeg domacheg benda, onda je to def Laufer odn Urban i dečki. Let3 i TBF odmah na 2. mjestu!

što se tiče stranih bendova, R.E.M., RATM, STP, Skunk Anansie, The Who i legende Zepellini!

HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!
  • pajo
    pajo Posts: 3,292
    Iva:
    domachica (+ region), in no particular order:
    Haustor (Uzalud pitaš)
    TBF (Alles Gut - sadrži riječi esencijalne za preživljavanje državne službe: Ništa mi neće ovi dan pokvarit, ni lupeži, barbari, ni glupi političari)
    EKV (Par godina za nas)
    Mayales (Od ljubavi)
    Balašević (od 'tužnih' Ne volim januar, od 'veselih' Devojka sa čardaš nogama)
    Majke (Mršavi pas)
    Urban (Odlučio sam da te volim - premrak stvar i cijeli album, on sam mi teško probavljiv, najsvjetlije mu je kaj se čuo s bakom od Juras ;))
    i za kraj, da vas nasmijem, ali kaj da radim kad mi je jedna od divnijih 'domaćica' - klapska (ne znam autora) - Ju te san se zajubija :)

5 koje trenutno češće slušam, a da nije PJ:
    The National
    Kings of Leon
    AIC (Unplugged)
    TBF
    Jovanotti (u moju obranu, ako je uopće moguća, frajer ima najslađi pojam romantike na svijetu :oops: )

a kad pajo na netu iskopa i skine mi album onda bum malo slušala i Claire Denamur - jako simpa Francuskinja, bila u Tvornici, kao treća izvođačica nakon jedne loše i jedne tak tak ženskice i onda dođe ona na stage, onako mrak u Tvornici, malo ljudi, ne baš raspamećeni od prethodnica i lijepo teta krene sa samo takvom glasčinom: http://www.youtube.com/watch?v=Asgfnf6WQos Mene odmah kupila! A znate jednu njenu stvar svi, trenutno iz reklame za Rexonu: http://www.youtube.com/watch?v=IkaKJQGWyGk Teta inače jako brije na audience participation, pola koncerta publika nešto sudjeluje u pjesmama. ;) Fora je teta!
  • Strano:
    Mudhoney
    Muse
    Sonic Youth
    R.E.M.
    Green River

Domaće:
    Laufer
    Urban & 4
    Sane
    Replica
    She Loves Pablo
  • shela
    shela Zagreb Croatia Posts: 657
    Juras sretan ti zakašnjeli roćkas! Možda je datum prošao al su želje jos friške :)

Vidim da svi imamo dosta sličan popis domaćih (kako iznenađujuće!!) :)
    Urbanovski i 4/Laufer,TBF, HP, Majke, Haustor, Let 3, Azra, Gustafi, đole, EKV... i Suicide Bar naravno ;)
  • pajo
    Predlažem da fino lagano odmah nastavimo sa ovim listama jer nam je forum super živnuo...bravo juras za ideju! :mrgreen:

Mojih top 5 bendova mimo PJ-a, a da nisu samo bendovi koje trenutno najviše slušam nego nekako overall:
    Radiohead
    The National
    The Flaming Lips
    The Chemical Brothers
    Massive Attack

...pa još recimo MMJ, The Strokes, KOL, Arcade Fire...pa od nešto starijih The Clash, Joy Division, The Smiths, pa R.E.M., pa recimo Bruce, Bowie...

Od domaćeg standardno...Azra i Haustor (jako puno stvari), Pipsi (Bog mi je definitivno naj album, a za stvar mi se teško odlučit), TBF (iza albuma u album sve bolji)...

e i kaže Iva da mijenja naj stvar od Majki iz Mršavi pas u Budi ponosan...
  • Rijeka
    Rijeka Posts: 801
    Na forum hru spomenuo se datum 13.11. kao dan The National u Zagrebu.

izmedu ostaloga, napisano je i ovo

potvrda datuma bi trebala stići do kraja idućeg tjedna...

koji će to datum biti i gdje će se koncert održati doznat ćete u prvom tjednu mjeseca svibnja...

http://forum.hr/showthread.php?t=200188&page=9
    Death or glory!

• pajo
    Rijeka wrote:
    Na forum hru spomenuo se datum 13.11. kao dan The National u Zagrebu...

Sjajno!

Evo mi smo danas ujutro prvi put zavrtili novi album i to na NY Times streamu http://www.nytimes.com/2010/04/25/magaz ... gewanted=3
    Ono što mogu sa sigurnošću reći je da će album biti dobar...naime super mi je taj feeling kad prvi put poslušaš album, i onda naravno nije to to još jer stvarno su super-rijetki albumi koji te na prvo slušanje obore s nogu, ali ono što se dešava je da imaš neku ludu želju ga opet poslušaš...nakon toga će nadam se doći ono drugo i treće slušanje kad sve skupa sjeda na pravo mjesto, a nakon kojih ti se u glavi stalno vrte komadići pjesama, melodije, riječi, riffovi...i na kraju lagano prelaziš na češće (čitaj više manje stalno :D ) slušanje tih nekih pjesama koje su ti bolje od drugih i to je to...po meni definicija dobrog albuma :mrgreen:

Sorry na ovom rantu...idemo na drugo slušanje... :mrgreen:
  • siljo
    siljo Posts: 2,203
    Rijeka wrote:
    Na forum hru spomenuo se datum 13.11. kao dan The National u Zagrebu.

izmedu ostaloga, napisano je i ovo

potvrda datuma bi trebala stići do kraja idućeg tjedna...

koji će to datum biti i gdje će se koncert održati doznat ćete u prvom tjednu mjeseca svibnja...

http://forum.hr/showthread.php?t=200188&page=9

cool!

cuo sam taj info za 11. mjesec prije 2-3 tjedna, ali bez tocnog datuma... cuo sam i rumor da bi koncert mogao biti u sibeniku... mate skugor koji vodi Žedno uho festival je iz sibenika... zagreb ga je ove godine izignorirao za festival pa navodno sve seli tamo..

bumo vidli...
    Standing on a hill, staring at a mountain...
  • Dirty Frankk
    Koncert The National i mene veseli a pogotovo moju Ivu. Ona se ful zagrijala za njih.

Upravo sam pokupio par novih PJ čarapica u goods-ima ;)