Pearl Jam in Zagreb!
Options
Comments
-
Želim reći da ovo nije samo post da se maknemo sa stranice 17
, ali preuzimam punu odgovornost za to. Dakle, nadam se da će oni koji imaju fb ovo podijeliti tamo pa da ćemo oživjeti i ovaj zastarjeli komunikacijski kanal.
Naime, rođena je ideja da na dostojan način obilježimo PJinZG10. Da, ne bi čovjek rekao, ali 26.9. će nam biti 10 godina kako čekamo na ostvarenje obećanja ”See you next year”.
IDEJA: Idemo probati organizirati naš PJinZG10 vikend (kako zgodno da su 24. i 25.9. subota i nedjelja)
TKO SVIRA: Jeremy`s Alive (ako ne uspijemo organizirat PJ)
GDJE: ljudi smo, dogovorit ćemo se
PROGRAM: Prvi dan - ZG setlista, drugi dan - umjetnici biraju
Nadam se da je dovoljno vremena da se kvalitetno organiziramo. Nadam se i da će nam se pridružiti svi naši bliži i dalji susjedi. Kad ćemo, ako ne sad?
Sve razrade ideje, prijedlozi, dobronamjerne kritike, ukratko, sve pozitivno i kreativno je dobrodošlo.
Naravno, dečki iz Jeremy`s Alive uopće nemaju pojma o svemu ovom, ali delegirat ću neke od onih koji će 23.4. biti u Hard Placeu da im predoče ideju. Nekako mislim da neće ostati hladni na prijedlog.
Eto, ideja se zakotrljala pa da vidimo što imate za reći.
Želio bih nazdraVITI, HRVATskoj! Hvala što ste nas pozvali i drago nam je što smo napokan u vašoj zemli!
We gonna love you long time.
ZAGREB! This is MIKE McCREADY! MIKE McCREADY this is ZAGREB!0 -
IDEMOOOOOOOOOOOOOOO
PJZG10CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.0 -
Pa ovo je divna ideja!
Definitivno tako nešto organizirati!
Možda uz njih (ili drugi dan) staviti slične bendove.
Sad je nastao baš i neki Soundgarden Tribute, pa Alice in Chains.
Eventualno.
Ali majice za 10 godina sigurno!
Barem majice i koncert ako ništa drugo.
Mislim da Vintage/Hard rock ne bi imali problema s takvim jednim koncertom.Oh when I was a kid oh how magic it seemed
Oh please let me sleep its Christmas time0 -
divna ideja i skoro pa divan datum - 25.09., Berlin maraton, startnina placena - vjerojatno ne idem, tako da mi pašeStanding on a hill, staring at a mountain...0
-
Imate moju moralnu potporu! Voljela bi se i ja prikljuciti - nije bas vjerojatno,ali ni iskljuceno0
-
Odlučio sam danas kupiti novu PJ majicu May Day i primjetio da mi je zadnja kupovina bila prije točno godinu dana i to je bila jedina kupovina u 10c za 2015g. U zadnjih godinu dana sam možda kupio 3 postera (više sam ih prodao nego kupio) ...dobro sam se popravio ;-)
Ali evo sad na ovoj turneji imaju 3-4 zanimljiva postera...ne znam što ću??
GG, je si li stupio možda u kontakt sa menađerima od Jeremy's Alive?? ;-) ;-) ;-)
,
,CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.0 -
Iako nisam bio u Domu Sportova 2006., u potpunosti podržavam ideju!
ako ništa drugo, zato jer još nisam čuo Jeremy's Alive2014: Trieste, Italy 06-22
2018: Padova, Italy 06-24
2022: Imola, Italy 06-250 -
Dakle, prvi korak je napravljen. Sreo sam se s Eddiejem (aka Ivan Šibenik)
i on kaže da su oni za to da sviraju. Predložio je Vintage, jer im je tamo najbolje mjesto za svirku. Predložio je subotu 24.9. Na meni sad ostaje da odem do Vintage i vidim da njima to odgovara. Ako se slučajno izjalovi, tražit ćemo drugu opciju. Dvodnevna svirka u istom klubu nije opcija. Dečki su voljni uvježbat i pokoju prigodnu, ali Eddie nije siguran da će preko ljeta moći dovoljno puta svirati zajedno da bi uvježbali cijelu ZG setlistu, iako bi to jako volio. Uglavnom, band je sređen. Ostalo - u pripremi.
Želio bih nazdraVITI, HRVATskoj! Hvala što ste nas pozvali i drago nam je što smo napokan u vašoj zemli!
hojte
ajme predobra ideja!! e to ziher dolazim!
0 -
bas si slusam na jubito pristojnu live snimku iz NY-a iz 2015 pa reko da vidim jel ima kaj na forumu
mislim da je bila str. 7. i to sam slucajno piknula iz prve
u ovo doba godine mi postalo normalno da se ide na neki pj pa mi bas fali, al eto sad se veselim jeseni0 -
javite ak kaj mogu pomoc oko organizacije
kakve cemo majiceee??0 -
Uuuu, odličan prijedlog! Apsolutno podržavam.0
-
Jao, proći će nam ljeto, doći 26. rujna, a mi nećemo imati majice, ako ćemo biti ovako ažurni. Krećem od sebe. Igore, dizajnerski maže, mislim da će 'maja' bit apsolutni hit, ali članstvo nije baš odreagiralo. Morat ćemo proslijedit prijedlog na druge, danas posjećenije platforme. Moram uposlit Anicu za to, a i ja ću nešto poduzeti. Dolazite li štogod u naše krajeve? Javite, ako ste blizu.Želio bih nazdraVITI, HRVATskoj! Hvala što ste nas pozvali i drago nam je što smo napokan u vašoj zemli!
majica je cool!
predlazem da sukladno demokratskoj praksi glasamo za najbolju majicu... dodatni kandidati nisu potrebni sto se mene ticeStanding on a hill, staring at a mountain...0 -
Bravo Igore kao i uvijek majstorskiCAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
Čisto još jedan (uzaludni, vjerujem) pokušaj oživljavanja foruma.
Novi web mi se sviđa. Davor me upozorio na to kako je dobro riješen pregled prijašnjih turneja, odnosno nastupa po gradovima.
Malo sam poklikao i zbilja mi se sviđa taj novi izbornik. Jedino kaj i dalje rastužuje kaj se na Zagrebu nalazi samo jedan marker. :(
I tak, ništa posebno pametno.0 -
Znam da ima onih koji nisu u WA grupi, a možda još uvijek povremeno provjeravaju što se događa na forumu ili imaju alert za svaku objavu ovdje. Dakle, jučer objavih poziv na glasovanje na WA grupi u kojem je pisalo sljedeće:
"Ok, situacija je ozbiljna. Nužne su nam hitne i dobre odluke. Prvo, zasad je proslava uz Jeremy's Alive otpala. Službeno slavimo 10. godišnjicu u Spunku 23.9. (petak). Grunge slušaonica, a DJ Snih je obećao dobar dio posvetiti Pearl Jamu. Postoji šansa da će Jeremy's Alive odsvirati neki unplugged set. Zasad je to samo ideja.
Hitnost je potrebna u izboru majica. Od prijedloga treba izabrati jednu. Glasove šaljite samo meni (mail ili WA) da ne trolamo cijelu grupu.
Prijedlog crna maja+bijeli logo ste već vidjeli, a ostali su u linkovima na kraju posta.
Očekujem i da se izjasnite hoćemo li na leđa staviti setlistu, što će povećati cijenu (još ne znam koliko)
Glasove očekujem što hitnije!"
Većina se već izjasnila pa i ovim putem pozivam one koji još nisu da to učine što prije kako bismo mogli krenuti u izradu majica.
Prijedloge za majice možete vidjeti na linkovima, s tim da ćemo zbog kratkoće vremena ovoga puta ići sa samo jednom verzijom:
https://drive.google.com/open?id=0B4_Mwt-RiCqdWGpBdmMxQUU1V2s
https://drive.google.com/open?id=0B4_Mwt-RiCqdQl9kaGJ2Tl9TaFE
Ovo je samo ogledni primjerak zbog boje majice, a motiv će biti isti kao na prethodne dvije.
https://drive.google.com/open?id=0B4_Mwt-RiCqddDFTNEhkS0UwSHcŽelio bih nazdraVITI, HRVATskoj! Hvala što ste nas pozvali i drago nam je što smo napokan u vašoj zemli!
Cisto da officially zazelim svima sretnu 10 godisnjicu , ovdje na official mjestu...doduse sa danom zakasnjenja sto i nije tako official
Par crtica o showu inspirianih statistikom, ofkors
- Bili smo medju prvima koji su imali prilike cuti Education koji je tad sviran po drugi (premijera u Dublinu na startu Europske turneje) od sveukupno 9 puta. Daleko "naj rare" pjesma odsvirana na koncertu.
- Ako ne racunamo Education, All Or None i Thin Air su sljedece dvije naj rare pjesme, i to samo tako rare. Obje nisu svirane vise od 100 koncerata prije ZG-a! Iako tako ne izgleda na prvi pogled, radi se o poprilicno big deal situaciji, cak i u poremecenom PJ svijetu gdje se uredno svira 120+ razlicitih pjesama po turneji i svira Angel nakon 22 godine i 700 koncerata:
- Jos jedna zanimljiva crtica, Thin Air je zadnji put prije ZG-a sviran na Benaroyi. Dakle trebalo je proci 118 koncerata da bi se Stone odvazio opet ju svirat
- Gimme Some Truth je sljedeca, uzasno rijedak cover sto pokazuje i cinjenica da ga nikad poslije vise nisu svirali. Zahvaljujemo onom tipu sa transparentom koji je stajao u prvom redu lijevo od nas
- Thumbing My Way je jos jedna, vec svirana to ljeto u Parizu, nakon ZG-u dvaput u Australiji i onda nestade sa setlista na vise od 7 godina
- Od ostalih vrijednih spomena, In Hiding (teski fan favourite) i Army Reserve (actually odsvirana samo 29 puta u 10 godina)
- I onda naravno druga strana medalje, a to je broj apsolutnih gigantskih mega-hitcina koje su uspjeli ugurati u setlistu. Da se razumijemo, cut Alive, Jeremy, Even Flow, Porch, Better Man, Black, GTF, DTE, Corduroy, Small Town, YL i RITFW na istom showu, je isto tako rjetkost
Zakljucak, savrsen PJ show.
SourcePost edited by pajo on0 -
zna se tko je tata-mata za statistiku!
nisam znala dosta stvari, tenks!0
Categories
- All Categories
- 148.8K Pearl Jam's Music and Activism
- 110K The Porch
- 273 Vitalogy
- 35K Given To Fly (live)
- 3.5K Words and Music...Communication
- 39.1K Flea Market