Pearl Jam in Zagreb!
Options
Comments
-
grudice wrote:Evo vec treci dan kako pokusavam nesto da napisem. Svaki put pocnem i odustanem kada skontam kako to sto smo dozivjeli u Berlinu ne mogu opisati. Berlin je bio... lud, nezaboravan i, bojim se, neponovljiv.
Dok cekamo da izadje oficijelni bootleg (a nadamo se i jednog dana i neoficijelni DVD) stavili smo ovaj audience recording na repeat i pokusavamo shvatiti sta se to zapravo dogodilo i kakav nas je to voz pregazio.
evo jedan clancic o Berlinu
http://www.soundguardian.com/soundguard ... 8video%29/
i sretno sutra u Veneciji, nadam se da ce vam vrijeme biti ok..Standing on a hill, staring at a mountain...0 -
Ja sam na žalost odlučio odustati na kraju od Venecije, jednostavno u ovom trenutku mi je too much...frka na poslu, Iva hendikepirana, kad sam došao sa zadnjeg puta Marko me je zvao nono prvi dan a njemu nisam ja nono ja sam tata :? tako da ništa od festivala za mene.
Sve najbolje ekipi, dobro vrijeme, dobar koncert, zabava i ostalo.CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.0 -
ma nema nista od oluje, ako smo uspjeli rjesiti vulkan, oluja je sitnicaOh when I was a kid oh how magic it seemed
Oh please let me sleep its Christmas time0 -
Iva: evo buduci da Niko definitivno odustaje od Venecije to nas onda dovodi do prijedloga da meet-up prebacimo na neko vrijeme kad ce nam biti i netko od ne-zagrebackih fanova tu. Mozda mozemo krajem 8.mjeseca nabaciti neki rostilj na Jarunu, a na koji bi mogli svratiti i Sid, Niko, Viktor i jos poneko.
Za festival smo upravo procitali da normalno ide dalje, a otkazali su bili samo Green Day jer je u sat vremena palo jako puno kise pracene jakim udarima vjetra pa im se teren poplavio i nisu htjeli pustit Green Day da ode na stage nakon kise da im ekipa ne skace po tom blatu. Pametno.
Dakle, da rezimiram, meet-up se odgadja, festival, kako je i Gordan napisao, ne.0 -
Iva: jos dvije informacije o Veneciji:
1. Nakon Nikinog odustajanja imamo jedno slobodno mjesto u autu. Ako si netko nije jos sredio prijevoz ili zeli otkazati Urban travelu i uzet lovu nazad, javite se.
2. Kad dodjete tamo, imamo svi dodatnu motivaciju da se nadjemo na istom mjestu, a motivacija se zove super-cool pokloncici za svakoga koje su nam poslali grudice, a koje cemo mi podijeliti.Hvala Lejla i Igore!
0 -
Eto da se i ja oglasim.
U Veneciji smo nas troje sutra oko 11:30, dolazimo vlakom iz Trsta i vrijeme do koncerta protratiti cemo u gradu, a ne kao zadnji puta kad nismo vidjeli ni grada, a bogami ni koncerta. Tako da ove godine pusemo na hladno!Planiramo doci na nastup Skunk Anansie, dakle negdje oko 17 h smo u parkicu. Znam da cemo gledati PJ sa parsto metara udaljenosti, ali fakat nam se ne gura i ne przi tamo cijeli dan.
Ne znam kakvi su vasi planovi, ali ako imate u vidu djir po gradu, smsamo seDeath or glory!0 -
Sretno svima i zelim vam jednu kul set listu.. na zadnja dva festivala nije bilo nista posebno, dapace, ono u francuskoj od 17 pjesama izgleda ako negativni šok
al italija je italija, ne može tamo biti loše na PJ-u
Vidimo se obavezno svi poslijeOh when I was a kid oh how magic it seemed
niko, suosjećam sa tobom ali ti iz vlastitog iskustva mogu reći da ne moraš brinuti jer te maleni zove ''nono'' - mene klara još uvijek, nakon par dana intenzivnijeg druženja s nekom od baka, zna zvati ''bako''
(moj tata je jedini dida, a on nikad nije puno angažiran oko nje, tako da je gordan uvijek tata)
želim putnicima lijepo vrijeme i dobru set-listu
a opet, ne želim vam zavidjeti kao grudicama0 -
_annie_ wrote:...a opet, ne želim vam zavidjeti kao grudicama
hehe... da mi se tako nešto sutra desi, mislim da se iz venecije ne bih vratila u jednom komadu...
hvala na dobrim željama a ja znam da će meni biti JEBENO!... I surfaced and all of my being was enlightened...
HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!0 -
evo, da nas vratim na prvu stranu i izjavim da se to moj muž igra s našim profilom
i zavidim ekipi u veneciji vam iako do sada na set listi nije bilo ništa revolucionarno...
i sretan put vam želim!!!0 -
samo da se korigiram - sad smo već officially ljubomorni :ugeek:0
-
Set lista je zakon, nisu skratili koncert što je super.
Pokušavam ne razmišljati o tome da sam odustao od ovog koncerta i Italije
Još čekam da se pojavi slika postera...ima bi da je jako dobar.CAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
LIFE WASTED, BLOOD on the PORCH, LAST KISS is a WISHLIST DEEP DOWN NOTHING AS IT SEEMS WHY GO COME BACK ALIVE SPIN THE BLACK CIRCLE and SMILE.0 -
breath sam cuo u berlinu, ali to je pjesmetina koju bih htio cut na svakom koncertu.. prejako..Oh when I was a kid oh how magic it seemed
ajde čekamo da se ekipa naspava i odmori pa da čujemo kako je sve prošloCAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
Standing on a hill, staring at a mountain...0
-
Stigao mi je Christmas single...sad još moram provjeriti da li mi radi gramofon, mislim da mi ga je Marko slomio ove zimeCAN'T KEEP CRAZY MARY IN MY TREE NO WAY NOT FOR YOU. ALL THOSE YESTERDAY JEREMY is ALONE, SAD with RATS & BUGS it's HARD TO IMAGINE a JEREMY a BETTER MAN.
siljo wrote:0
-
Eto nas, naspavali se pa da napisemo par rijeci...
Vratili smo se jako sretni i zadovoljni cjelokupnim iskustvom...sto kaze sefica Juras, savrsen dan...
Krenuli ne bas tako rano iz ZG i na kraju stigli na venue tek negdje iza 17 sati. Naime, kao ne bas pravi festival goersii ipak ljudi u godinama, navratili prvo u Ikeu u lagani shopping, pa lagani rucak u autu tako da dok smo mi stigli vec se okupilo gro ekipe na festivalu sto je prema Edovim rijecima znacilo oko 40.000 ljudi
Cijeli putem nas pratili prolomi oblaka, ali nismo se dali smesti cak ni kad smo stigli u Mestre gdje nas je isto docekala jaka kisa i vjetar...to je samo znacilo da smo mogli ponosno isfurat one lude zute kabanice sa PJ.com
Vrijeme se lagano smirivalo i na kraju je bilo perfect! Odmah se skupila vrhunska ekipa u sastavu Kristina, Vedran, Domagoj i nas troje u zutim kabanicama i to na lijepoj poziciji na finoj razdaljini od stagea. Bacili se u potragu za merchom koji je prakticki bio cijeli rasprodan ali na kraju ipak uspjeli odraditi ponesto skromniji shopping postera i majica. Ubrzo se BH-u pridruzio Ed na Under Pressure, pa lagano pao mrak i eto ti, uz malo kasnjenje i momaka oko 21:45.
Set ste vidli, vecinom popunjen stvarima koje standardno sviraju na ovom touru, ali zato kad smo culi Breath jednostavno smo poludili, pa odmah za njim i MFC, pa Red Mosquito, pa SOLAT i na kraju savrsen zavrsetak sa RITFW sa BH i hrpom drugih ljudi na stageu. Ed je nakraju opalio i lagani speech sa posvetom Italiji sto je bilo iznimno dirljivo...
Crowd je oko nas bio totalno festivalski...u cekanju Blacka i Alivea, ali to nasu malu grupicu nije sprijecilo da skace i urla cijeli show...jedino sto je malo cudno cut vlastite glasove, jer naravno i nismo neka pretalentirana skupina
Na kraju jos standardno okupljanje i slikavanje Cro crew-a koji se povecao za Viktora i njegovih dvoje frendova i naravno za legendu Sid koja je doletila na standardan nacin uz vristanje iz daljine i grljenje cijele ekipe (to vec postaje tradicionalan zavrsetak showa kad malo bolje razmislim) i nakon toga lagano prema doma.
Na putu jos na benzinskoj susret i lagani chat sa Leom i uz ugodno drustvo i bootove sa mp3 playera eto nas oko 6 ujutro doma...
Savrsen zavrsetak ovogodisnje turneje...0 -
Evo i nas, tj. mene, neki su jos doduse po autobusima za raznorazne destinacije poput Zagreba i Zadra.
Ajme krasnog li dana, nakon onakvog dana visesatno cekanje jutarnjeg vlaka na venecijanskom kolodvoru nije bilo nikakav problem, dapace, bilo je i smijeha. Prilicno!
U Veneciju stizemo oko 11 i 20, pojacani Kristinom i Vedranom koji su nas napustili na Mestre stanici s ciljem potrage za ulaznicama. Nas troje nastavlja prema Veneciji i tamo provodimo divan dan, osuncani secuci uskim kalama. Malo turizma, malo sjedenja u hladovini ispijajuci makijato, malo znojenja na sunceku. Ocekivali smo da ce nam se dvojac koji nas je napustio, opet pridruziti, ali nista od toga - odlucuju se na boravak u i oko parka.
Zadovoljni i vec lagano umorni od setuckanja, oko 17 se odlucujemo uputiti se prema mjestu zlocina. Vrijeme se lagano kvari, pocinje neki vjetric i prve kapi kise dok stojimo u redu za ulazak. Neodoljivo podsjecanje na taj kobni dan 2007 kada se takoder predivan i prevruc dan u vrlo kratkom roku, pretvorio u potpuni fijasko i cirkus. Zabrinuti pogledi prema stage-u na kojem sponzorske cerade lelujaju zrakom, kisa koja pojacava, ma bas nekakav deja vu lagani. Srecom, ovaj je ipak imao hepi end.
Unutra srecemo Domagoja, Kristinu i Vedrana na vec spomenutom mjestu na ogradi, ali se odlucujemo progurati malo naprijed. I tako mic po mic, talijancic po talijancic pada i eto nas metar od zastitne ograde te vise nismo imali kamo naprijed. Krasan pogled, po sredini pozornice, ma milina.
PJ, ah, Breath i Red Mosquito su sve ono sto ovaj bend cini takvim, cujes uvodne taktove, pogotovo se odnosi na Breath i svjestan si da si dio neceg posebnog. Makar to nesto dijelis sa par desetaka tisuca ljudi. Ostatak setliste je uglavnom ziheraski, s obzirom da se radi o festivalu, ali atmosfera na momente fantasticna. Given to fly kao opener, moze itekako, dajte i iduci put, odmah skakanje od prve minute...he's flyiiiiin!!! Mislim da je ovo jedan od onih koncerata na kojima je potpuno vidljivo kako i bend potpuno uziva u svakom trenutku svake pjesme, pozitivna jako atmosfera, uzajamna ljubav Italije i benda, lijep homage Strummeru i Once!! Na kraju svega, jedan nevjerojatan RITFW sa Benom i bendom, pokojim crew memberom i tko zna kojim jos likovima na pozornici. Neodoljivo podsjecanje na Lollapaloozu i onaj dernek sa svima milima i nemilima.
Osim njih, Ben Harper i Skunk Anansie za svoje nastupe zasluzuju samo klanjanje. Ben je malo produzio set, odsvirao neke pjesme koje nam je uskratio u Berlinu, cak i jednu novu s nadolazeceg albuma. Ben Harper je huuuge medu PJ fanovima i to je preocito, a sasvim to zasluzuje. Vrhunski umjetnik, takoder gust u svakoj sekundi mrcvarenja one gitare. Skin je jednostavno carica, zena uz takve vokalne sposobnosti naprosto jos i potpuno vlada prostorom, bio on pozornica ili ogroman park. Prvih nekoliko pjesama malcice dosadni, ali kad su krenuli s, narodu 'malo poznatijim' pjesmama to se pretvorilo u odlican nastup. Prava kompenzacija za neodlazak na nedavni zagrebacki koncert. Gossip nazalost nismo dozivjeli vizualno, ali smo ih takoder nazalost dozivjeli akusticno uzivajuci u cudnim obradama Tine Turner i Whitney Houston cekajuci u redu za zelenu kutijicu za olaksavanje.Ma, jel je Whitney? Za Tinu sam siguran.
I tako, drago mi je da smo se na kraju svi vidjeli, popricali, poslikali. Brzo se ponovilo!
P.S...Prijateljicin prvi koncert i potpuni mix emocija i dojmova sa istoga - neprocjenjivo!
Pps...Posto je moj aparat bio pri kraju, njime nije slikana nasa zajednicka fotka nakon koncerta, molim lijepo da mi se slika posalje u originalnim dimenzijama na mail. HvalaDeath or glory!0 -
evo da se i ja oglasim, ali prvo onom paić-gotovac paru - kad vas vidim slijedeći put, dobit ćete svoje za onu kabanicu!!!
dakle, manje više sve je napisano, samo nitko nije spomenuo present tense - to mi je onak bio hajlajt koncerta... ma divni su... meni je bilo malo teže jer imam oko tonu kila pa su nogice popuštale dok su naši momci bili sve enrgičniji i energičniji... ne znam da li se to samo meni učinilo, ali koncert je bio jedan od bržih na kojima sam bila... uglavnom, vidjeti se opet s ekipicom, putovati s precjedničkim parom, ma nema boljega... još da sad uhvatim malo duže od 3 sata sna i ko nova sam... pusa svima!... I surfaced and all of my being was enlightened...
HRVATSKA!!! HRVATSKA!!!0
Categories
- All Categories
- 148.8K Pearl Jam's Music and Activism
- 110K The Porch
- 274 Vitalogy
- 35K Given To Fly (live)
- 3.5K Words and Music...Communication
- 39.1K Flea Market
- 39.1K Lost Dogs
- 58.7K Not Pearl Jam's Music
- 10.6K Musicians and Gearheads